Табір пригод у будинку культури

«…Усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, керуючись Актом проголошення незалежності України…» (Конституція України, з преамбули).

З 23 по 27 серпня цього року в БК Склозаводу відбулася визначна подія для дітей селища: щодня, з 11.00 до 13.30 проходив табір пригод п’яти днів, через п’ять питань.

Цей захід стає традицію, започаткованою минулого літа, котрий організовує християнська громада «Емануїл» спільно з керівництвом БК. Мета цього заходу – донести дітям (і не лише) основи християнських цінностей незалежно від конфесійної спрямованості, познайомити слухачів і глядачів з християнським вченням, що поширене вже 2000 років, а на слов’янських землях – більше 1000 років. Коли навіть хтось і заперечує такий погляд, то, як мінімум, він мусить знати, не кажучи вже, розуміти те, що заперечує! Напрямок української освіти – звернути пильну увагу на культурні здобутки минулих віків, впродовж яких побожність і християнство домінували. Є численна кількість проектів, наказів Президентів, Міністерства освіти і науки України про цей вкрай актуальний виховний напрямок, як, наприклад, Меморандум від 18 квітня 2000 року «Про співпрацю Міністерства освіти і науки України, Державного комітету України у справах релігій та Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій». Цей Меморандум було підписано Міністром освіти і науки В.Г. Кременем, Головою державного комітету України у справах релігій В.Д. Бондаренком, Головою Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом.



Отож, сценарій було поділено на п’ять частин, відповідно, на п’ять днів і п’ять питань. Тема-питання першого дня – що таке Біблія. Не те що діти, навіть не кожний дорослий знає основні відомості про цю унікальну книгу. Почалося все з веселої пісні «Прийди та радісно співай!» Веселий акомпанемент на електрогітарі, сучасний швидко пульсуючий ритм – мистецтво притягує кожного! Діти радісно співали разом з нами! Оксана Цокало, хоча працює закрійницею Бучанського ател’є мод, мов би професійний конферанс’є, захопила увагу всіх глядачів від початку до останньої хвилини! Сценічні дійства почалися сценкою про книги: хто хоче бути розумним і мудрим, – хіба обійдешся без книг? Але чи всі книги розумні? Іноді трапляються й шкідливі книги, що культивують злочини! Безперечно, є багато чудових і хороших книг! Але є в світі одна книга незвичайна: вона вміщує аж 66 книг в собі! Діти зрозуміли історію написання Біблії та її основну мету: донести до людей те, що Бог хоче передати усім. Потім діти грали в рухливі ігри, робили іграшки саморобки, бігали та тішилися! Таким був перший день табору!



Програма другого дня виявляла споконвічне питання - хто такий Бог. Через лялькові вистави, театральні сценки дітям було наведено приклади неправильних уявлень про Творця, а також подано біблійні уявлення: уся погані вчинки людей заслуговують покарання. Страшно? Так! Але було би безвихідно страшно, якби Бог не любив нас! Але Він любить! Звідки нам знати, що Він любить нас? Із двох джерел: 1) із Біблії; 2) з природного життя: Творець дав нам життя; сонце щодня сходить і заходить; Бог віддав Свого Сина, щоб ми могли попросити у Нього прощення за свої гріхи та не загинути! На кінець діти давали відповіді на питання, виведенні з інформації цього дня та проспівали пісню «Бог любить усіх людей!» І, безперечно, рухливі ігри та розваги! Третій день: що таке гріх? Театральні сценки з сучасного дитячого життя захопили увагу дітей і на їхній мові показали різницю між ганебними вчинками і поведінкою та шляхетними і добрими. Усе, що суперечить велінням совісті та Божим заповідям – то і є гріх, що, врешті, приводить до біди. Як позбутися цього лиха і уникнути гріха? Про це – наступного дня. Всі співають пісню «Ісус Переможець!» і діти відповідають на прості питання на тему почутого й побаченого для закріплення в пам’яті. Далі - пісні, ігри, розваги! День четвертий: хто такий Ісус Христос. Він – Син Божий, що прийшов на сотворену Богом землю врятувати людей, що вірують в Нього та Його слово, від їхніх гріхів! Саме цю споконвічну істину можна було легко зрозуміти, подивившись спектаклі і театральні сценки четвертого дня. День п’ятий: що треба робити, щоб спастися? Театральну сценку «Небесне сновидіння» зіграли чудові актори Світлана та Юлія Сігіда. Підсумком усього побаченого і почутого було розуміння того, що кожна людина несе відповідальність за свої вчинки (до речі, так і зазначено в Конституції України!) та слова і мусить усвідомити, що розуміння добра й зла, віра Богу, покаяння у своїх гріхах та прагнення жити згідно Божих заповідей – то і є шлях спасіння від гріха та його наслідків! Наостанок, рухливі ігри, пісні, конкурси, подарунки, спілкування!



Батьки присутніх дітей одностайно висловили своє вдоволення щодо заходу та бажання продовжувати подібне в майбутньому. Висловлюємо подяку за активну підтримку та участь директору БК Валентині Ларіоновій, художньому керівникові БК Нелі Барсученко, також всім учасникам програми від церкви «Емануїл».
Юрій Баценко, бакалавр теології, композитор, вчитель Бучанської ЗОШ №2 
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
AlKo
  • AlKo (0)
  • Гостi
  • 10 вересня 2010 22:12
Что-то детишки не очень рады и веселы на фото... :belay:

0