Незабутній похід до Карелії

Карелія – загадковий і дивний край на північному заході Росії, про який складено безліч легенд. Велику частину республіки займають соснові і ялинові ліси, а також озера, яких там близько 60 тисяч. Тиша Карельського лісу занурює мандрівника в світ лісового царства, де можна насолодитися чистим повітрям, відчути запахи унікальних рослин і відмовитися від повсякденного життя. Карелією захоплювалися багато відомих художників і поетів, а сьогодні вона відома, перш за все, як центр екологічного туризму.

Саме там з 21 липня до 7 серпня побували спортсмени збірної команди Київської й Чернівецької областей. Не пропустив такої можливості і вперше відвідав Карелію Тарас Кот, вчитель фізкультури ЗОШ №4, керівник туристичного гуртка Бучанського Центру позашкільної роботи (БЦПР). Тарас Васильович із задоволенням поділився своїми незабутніми враженнями від мандрівки: «Особливо вразила своєрідна природа краю. Хоча на перший погляд місцевість схожа на нашу, але зсередини Карелія зовсім інша. Рельєф республіки - переважно рівнинний, з пагорбами. Там дуже багато озер, річок, островів. Улісі безліч ягід, грибів…На жаль, словамивсьогонепередати- це треба побачити, туди,дійсно, варто,поїхати».

Туристине лишемилувалисямісцевоюкрасою Карелії, відпочивалий розважалися. Похід проходив яксемінар-практикум зводного туризму. Це бувводний похідтретьої категорії складності на катамаранах. Учасники походу,пройшли 130км, включаючи водніпороги– 2-3категорій складності. До того ж,після цього походуТарас Васильович отримавпосвідченнякерівника воднихпоходів третьої категорії складності.



«У нас було десять днівавтономного походу, коли до найближчого населеного пунктубулоблизько 100 км.Ми пройшли приблизно15 озер, якіз’єднаніміж собою річкою Воньгою. Бувалотаке, щопо 4-5 годин в підрядтреба було гребтивеслом, пливтипроти течії.Пливлина катамаранах по Біломуморю, по затоці Губа Домашня. Булиустаровинному місті Кемь, що будувалося ще при Петру І»,- розповідає про основніподії подорожі Тарас Кот.

Отож, похід вКареліюбув вдалим іусім дужесподобався, приніс багато нових вражень, відкривнові місця длямандрівок. Івженаступногороку керівники БЦПР плануютьпоїхатив той загадковийкрай хвойних лісів і суворих скель, чистісіньких озер і водопадів разом з бучанськими туристами.
Вікторія Кончаківська 
газета: "Бучанські новини" №31-32 від 20 серпня 2010 року
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.