Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Ірпінський вісник » Петро Мельник: «Мені довірили почесну місію - працювати у непростому столичному окрузі»

Петро Мельник: «Мені довірили почесну місію - працювати у непростому столичному окрузі»

- Партія регіонів доручила Вам відповідальну місію: Ви тепер відповідаєте (даруйте за тавтологію) за Ірпінський регіон?
- Це не зовсім так. Мої повноваження як народного депутата України поширюються на територію всієї України. Разом із тим, згідно з Законом України «Про статус народного депутата України», кожний народний обранець закріплюється за певним виборчим округом.
Рішенням фракції Партії регіонів у Верховній Раді мене закріпили за 96 виборчим округом, до складу якого входять міста Ірпінь, Буча, селища міського типу Ворзель, Гостомель, Коцюбинське та Києво-Святошинський район. Я пишаюсь тим, що мені довірили дуже почесну місію - працювати саме у цьому, дуже не простому, по-суті столичному окрузі.

Я добре знаю, що собою являє влада на місцях, також я володію повною інформацією про всі проблеми, які мають місце в регіоні, налаштований на те, щоб спільними зусиллями разом з вами їх вирішувати.
Незважаючи на те, що мене закріпили за округом у червні 2010 року, вже зроблено немало. Нещодавно я провів наради за участю міських і селищних голів, голів районної ради та державної адміністрації, представників органів місцевої державної влади і місцевого самоврядування, правоохоронних органів, керівників установ, підприємств та закладів, громадськості. Були обговорені найбільш «болючі» проблеми регіону, визначені конкретні шляхи щодо їх розв'язання, визначений порядок взаємодії.
Особливу увагу приділяю роботі з людьми. Кожний має можливість зі своїми проханнями звернутися до мене особисто. Жодне звернення не залишиться поза увагою. Для зручності громадян вже відкрито 14 громадських приймалень народного депутата України, в приміщеннях яких також працюють «юридичні клініки», де викладачі та студенти юридичного факультету Національного університету державної податкової служби України надають безкоштовні юридичні консультації усім громадянам, а також представляють їх інтереси у судах та інших органах державної влади.

Про зроблене та плани на майбутнє можна ще багато говорити, але це ми зробимо наступного разу.
Що стосується безпосередньо Ірпінського регіону. Хочу сказати: я люблю цю землю і людей, які на ній живуть, я дуже радий тому, що саме в Ірпені знаходиться Національний університет державної податкової служби України, з яким пов'язане усе своє свідоме життя. Запевняю вас, що я буду робити все можливе для того, щоб наш прекрасний край процвітав і надалі, а люди жили в ньому щасливими і заможними.

- Нині точиться багато розмов навколо об'їзної дороги. Дехто скептично заявляє: її будівництво не під силу навіть і Петру Мельнику. Інші кажуть: якщо Петро Володимирович береться за справу, то доведе до кінця. Отож проінформуйте наших читачів, на якому етапі будівництво цієї дороги?
- У 2006 році побудовано та здано в експлуатацію частину чотирисмугового шосе протяжністю 3,2 км автомобільної дороги Київ-Ірпінь; на решту ділянок автомобільної дороги виготовлено та затверджено в установленому порядку проектно-кошторисну документацію.
Усвідомлюючи, що Київ та область прийматиме найбільшу в Україні кількість туристів з нагоди чемпіонату Європи з футболу 2012 року, на Київщині заплановано будівництво спортивних і туристичних об'єктів, реконструкцію старих і спорудження нових доріг. Кабінет Міністрів України 14 квітня 2010 року прийняв у новій редакції Державну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, якою, зокрема, передбачено:
- будівництво та утримання автомобільної дороги Київ - Ірпінь, а саме на ділянці по вул. Карла Маркса, від вул. Пушкін- ської до вул. Північної та від житлового масиву Романівка - м. Ірпінь з прогнозними обсягами фінансування за рахунок коштів державного бюджету в розмірі 52 млн. гривень, із них на 2010 рік виділено 26 млн. гривень;
- будівництво та утримання автомобільної дороги Київ-Ірпінь, а саме на ділянці від вул. Генерала Наумова (житловий масив Новобіличі) до житлового масиву Романівка - м. Ірпінь з прогнозними обсягами фінансування за рахунок коштів державного бюджету в розмірі 95,9 млн. гривень, із них на 2010 рік виділено 45,95 млн. гривень.
Безперечно, участь міста у підготовці до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу є базовим чинником для створення сприятливого бізнес-клімату, залучення інвестицій, розвитку комунальної інфраструктури і рекреації, індустрії відпочинку та розваг міста та Ірпінського регіону в цілому, надасть поштовх до перетворення міста й території, що його оточує, на популярне місце відпочинку для чітко визначених груп споживачів на ринку оздоровчих, розважальних послуг та організованого дозвілля і не повинна обмежуватись лише будівництвом автомобільної дороги Київ - Ірпінь.
Проте зазначені зміни не можливі без спільних зусиль місцевої влади і підприємницьких кіл, пошуку нових, творчих підходів до перетворення міста та залучення до роботи у виконавчих органах міської ради відповідних фахівців.

- Петре Володимировичу! Кажуть, що Ви порушуєте законодавство, сидячи відразу на двох стільцях - Ви є ректор Національного університету податкової служби України і водночас народний депутатом.
- Ніякого порушення законодавства немає! Згідно із Законом України «Про вищу освіту», посада ректора вищого навчального закладу третього і четвертого рівнів акредитації передбачає виконання організаційно-розпорядчих функцій (ст. 32) та науково-педагогічних функцій (ст. 48 Закону). За прямою вказівкою цього Закону посада ректора віднесена до посад науково-педагогічних працівників. У свою чергу, Закон України «Про статус народного депутата України» (ст. З) не дозволяє народному депутату займатися «будь-якою, крім депутатської, оплачуваною роботою, за винятком викладацької, наукової та творчої діяльності». Тому ДПА України видала наказ, згідно з яким моя робота з виконання організаційно-розпорядчих функцій ректора зовсім не оплачується. А викладацька і наукова робота оплачується лише за фактично витрачені години і отриманий результат - читання лекцій, участь в роботі державних екзаменаційних комісій, проведення наукових конференцій тощо. Якщо читачам газети це обов'язково треба знати, то скажу: у березні-травні ц. р. я в університеті не отримав ні копійки, а в червні заробив близько 400 грн.

- У ЗМІ, в тому числі центральних, з'явилась інформація про те, що Коцюбинське може бути приєднане до Києва. Можете детальніше про це розповісти?
- Коцюбинське не буде об'єднане з Києвом, навпаки - забере у Києва статус обласного центру. Безумовно, не саме селище самотужки, а разом з Ірпенем та іншими населеними пунктами Ірпінського регіону.

Я вніс і зареєстрував у Верховній Раді України проект постанови, в якій записано: «Утворити в Київській області місто Ірпінь за рахунок об'єднання і в межах існуючих міст Буча, Ірпінь з селищами міського типу Ворзель, Гостомель, Коцюбинське та надати йому статус адміністративного центру області». Слід сказати, що цей стислий за змістом законопроект вміщує багаторічний досвід державно-правового експерименту розвитку місцевого самоврядування в нашому регіоні. Крім того, проаналізовані наявні проблеми, пов'язані з тим, що ще з радянських часів столиця України м. Київ одночасно має статус адміністративного центру Київської області та адміністративного центру Києво-Святошинського району. Це створює правові та організаційні складності у функціонуванні відповідних органів управління, спричиняє зайві економічні витрати як державних і комунальних установ, організацій, так і жителів Київської області, які вимушені розшукувати необхідні установи по всій території міста Києва, створює додаткове транспортне навантаження. А візьміть такий факт: усі чиновники обласних установ і самі обласні установи, організації, підприємства як юридичні особи сплачують податки і збори не до обласного, а до Київського міського бюджету.
Метою цього законопроекту є вирішення багатьох з указаних та інших проблем.

- Ви публічно неодноразово висловлювалися: «Відокремлення Бучі було помилкою». Можете детальніше про це розповісти?
- Окремі аспекти цього питання я вже висвітлив при відповіді на попереднє. Додам наступне.
Починаючи з 1962 року, тобто майже півстоліття м. Ірпінь, селища міського типу Буча, Ворзель, Гостомель, Коцюбинське утворювали єдину адміністративну одиницю - Ірпінський регіон (хоча самого цього терміну законодавство і не використовувало). За ці роки склався єдиний комплекс інфраструктури забезпечення громад міста і селищ комунальними та іншими послугами. Після віднесення у 2006 р. селища Буча до категорії міст виникли процеси дублювання окремих комунальних служб, утруднення доступу до медичної допомоги та інші проблеми забезпечення життєдіяльності громад. Взяти хоча б бюро технічної інвентаризації. Протягом усіх цих років комунальне підприємство Київської обласної ради «Ірпінське бюро технічної інвентаризації» обслуговувало населені пункти Ірпінського регіону. Зараз замість відкриття в законний спосіб філії в місті Бучі утворили власне «Бучанське бюро технічної інвентаризації». Так, це зробили, а бази даних на об'єкти нерухомості немає. Розпочалися «наїзди» на Ірпінське БТІ з метою забрати у них їх власність - архіви. Безумовно, можна розірвати навпіл усі архіви, інвентаризаційні справи, алфавітні книги. Але немає сумнівів, що це спричинить дезорганізацію роботи, створить умови як для помилок, так і для прямих зловживань. Тому краще не робити цього, а навпаки, об'єднатися, щоб стати сильнішими, заможнішими, разом отримати статус обласного центру.

- Щиро вдячний, Петре Володимировичу, за змістовне інтерв'ю!
газета: "Ірпінський вісник" №31 від 30 липня 2010 року
Василь Закревський
 Інші новини по темі:
Проект Постанови про утворення міста Ірпеня Київської області

Проект Постанови про утворення міста Ірпеня Київської області

Буча та регіон
Анатолій Федорук: «Іду на ВИбори»

Анатолій Федорук: «Іду на ВИбори»

Бучанські новини
Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Бучанські новини
Оприлюднення результатів виборів до Бучанської міської ради

Оприлюднення результатів виборів до Бучанської міської ради

Вибори - 2010
Кабмін затвердив формування громад Київської області: Бучанська ОТГ: 14 населених пунктів

Кабмін затвердив формування громад Київської області: Бучанська ОТГ: 14 населених пунктів

Буча та регіон
Оприлюднення документу: Правила забудови міста Ірпінь та підпорядкованих селищ

Оприлюднення документу: Правила забудови міста Ірпінь та підпорядкованих селищ

Ірпінський вісник
КАБМІН: Київщина сформована із 6-ти районів. Буча - адміністративний центр

КАБМІН: Київщина сформована із 6-ти районів. Буча - адміністративний центр

Буча та регіон
Буча : новий дошкільний заклад №5

Буча : новий дошкільний заклад №5

Бучанські новини
Концерт Олександра Пономарьова у День Ворзеля

Концерт Олександра Пономарьова у День Ворзеля

Буча та регіон
Верховна Рада України  прийняла закон  про місцеві вибори 25 жовтня

Верховна Рада України прийняла закон про місцеві вибори 25 жовтня

законодавтство
Реформування СЕС

Реформування СЕС

Буча та регіон
Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Буча та регіон
Депутат повинен...

Депутат повинен...

Бучанські новини
Депутат, а за покликанням - художник

Депутат, а за покликанням - художник

Бучанські новини
Вітання з Днем працівників податкової служби!

Вітання з Днем працівників податкової служби!

Публікації
Коментарів: 2
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
tranz
  • tranz (0)
  • Гостi
  • 29 липня 2010 17:56
Мельник ну прямо как ирпенский "царь" - что хочет то и делает, и законы под себя сочиняет, а народ ведь незачем спрашивать, он же "царь", все ему подвласно...

хотя наверное пора бы уже и в Кичеево провериться, там вероятно "царям" проявляют гостеприимство- сразу в "палаты"... wink
Жаль ему при прошлой власти "палаты" не организовали, когда ДЕЛО завели...

0
poplavok67
  • poplavok67 (0)
  • Гостi
  • 6 серпня 2010 08:11
Знайшовся ще один "собіратель земель русскіх".
Риторика як у Путіна: "Развал СССР был геополитической ошибкой".

0