Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Буча: У громадських місцях – курити заборонено

Буча: У громадських місцях – курити заборонено

27 травня, у приміщенні Центрального будинку культури розпочала роботу 66 сесія 5 скликання Бучанської міської ради. Головувала на ній секретар ради Марія Крижова. На порядок денний було винесенно 33 питання. Проте, у 19 пунктах мова йшла про встановлення орендної плати за земельну ділянку, продовження договору оренди та надання в оренду нежитлових приміщень. У більшості випадків – прохання орендарів задовольняли, але декілька питань були відправлені депутатами на довивчення.

Було схоже, що народні обранці добре попрацювали на профільних комісіях, тому що розгляд порядку денного не затягувався, а більшість коментарів, все-таки, були по-суті.
Безперечно, одним із найважливіших чинників сьогодення у розвитку суспільства є робота з молоддю. Від методичних, розумно розроблених заходів залежить якими виростуть наші діти. Тому важливим питанням у роботі сесії був пункт – про роботу Центру позашкільної роботи (БЦПР) з організації позакласної та позашкільної роботи з учнями шкіл міста. Доповідав з цього приводу методист БЦПР Сергій Клименко.

Як зазначив пан Клименко, сьогодні у Бучі гуртки відвідує понад 800 дітей міста. Важливим кроком є те, що до роботи залучаються діти з особливими потребами та діти з соціально незахищених сімей, схильні до правопорушень.
Свою діяльність БЦПР організовує за такими основними напрямками: художньо-естетичний, туристсько-краєзнавчий, спортивний туризм, спортивно-оздоровчий, гуманітарний, військово-патріотичний, науково-технічний.
Протягом навчального року гуртківці БЦПР перемагали у багатьох масових заходах, конкурсах, змаганнях міського, обласного та Всеукраїнського рівнів. Наші діти беруть активну участь і в житті міста. Мабуть, кожен бачив та оцінив високий рівень майстерності виставок їхніх робіт, концерти, показові змагання на святі 9 Травня, Дні Бучі тощо.

Але у роботі Центру існують проблеми. Оскільки БЦПР не має власного приміщення, то всі гуртки діють на базі шкіл та садочків. Щоправда, Центру було надано приміщення за адресою вул. Вокзальна, 101, але наразі воно не придатне до використання і потребує капітального ремонту. До проблемних питань БЦПР можна віднести і кадрове забезпечення позашкілля, незначне фінансування, нестача костюмів та реквізиту.
Також доповідаючи на сесії, Сергій Клименко наголосив, що в цілому відділу освіти вкрай необхідний власний транспорт. Більшість коштів, які могли б піти на придбання спорядження, матеріалів – витрачаються на поїздки. На це депутат Сергій Коваленко відповів, що у Бучанській міській раді є автобус, яким за потреби можна користуватися.

Цікавим було питання про роботу відділу містобудування та архітектури.
Як повідомила завідувач Валентини Ткаченко, у період з 1 листопада 2009 року до 25 травня 2010 року, відділом архітектури було розглянуто 822 звернень фізичних та юридичних осіб.
За звітний період було проведено два засідання архітектурно-містобудівної ради, на яких було розглянуто проект будівництва храму Андрія Первозванного на 300 прихожан по бул. Богдана Хмельницького та проект реконструкції незавершеного будівництва виробничої бази по вул. Промисловій.

Значною проблемою у містобудівному розвитку міста є відсутність картографічних матеріалів, що відповідали б сьогоденню. На даний час відділ користується картографічними матеріалами, які виконані Головним управлінням геодезії та картографії при Раді Міністрів СРСР у 1983 році, а також відсутній затверджений генеральний план Бучі.
«Недоліком у роботі відділу є не завжди своєчасне реагування на звернення громадян і організацій. Одна з причин – збільшення об’ємів робіт, тому кожний із спеціалістів виконує об’єм значно завищений. Це впливає на якість та оперативність робіт», - сказала Валентина Ткаченко.
Проте, у депутатів виникло чимало питань, які не стосувалися доповіді. Перш за все, народних обранців цікавила ситуація на виборчих округах. Зокрема, мова йшла про облаштування тимчасових зупинок у Бучі, розширення ділянки траси Київ-Ковель, встановлення рекламоносіїв.

Було прийнято рішення інформацію взяти до відома, а роботу відділу вважати задовільною.
У Бучі з’явилася вулиця та провулок із новою назвою. Про це йшла мова у питанні про присвоєння назви новоствореним вулиці та провулку в місті Бучі.

Беручи до уваги містобудівну необхідність, враховуючи схему розмежування території цілісного майнового комплексу виробничої бази по вул. Кірова, 99-Б в Бучі, міська рада вирішила присвоїти новоствореній вулиці (що розташована вздовж залізничної колії) назву Залізнична. Присвоїти новоствореному провулку в Бучі (розташований в районі залізничного переїзду та вул. Заводська) назву Залізничний.

Важливим кроком щодо розвитку житлово-комунальної галузі міста стало прийняття низки стратегічних програм. На попередніх сесіях вже були прийняті програми: «Питна вода», «Теплозабезпечення», «Реформування та розвитку».
І от, настала черга прийняти програму енергозбереження у житлово-комунальному господарстві міста Бучі на період 2010-2014 роки. Варто зазначити, що Програма буде реалізовуватися в комплексі з іншими. Про це повідомив в.о. завідувача відділу ЖКГ Леонід Колосовський.

Говорячи про найперші кроки в реалізації задуманого, Леонід Колосовський зазначив, що вже в цому році буде замінено 4 котли на нові – по вул. Тарасівській, вул. Енергетиків та два котли по вул. Комсомольській.
Чималий ажіотаж серед народних обранців викликало питання про заборону куріння та продаж тютюнових виробів на території міста Бучі. Доповідав по ньому спеціаліст юридичного відділу Володимир Левчук. Депутати розділилися на два «табори» – тих, хто підтримує дане рішення і тих, хто вважає, що таким чином, порушуються права курців. Незважаючи на активні дискусії, все-таки було вирішено заборонити куріння та продаж тютюнових виробів на території міста Бучі. Разом із тим, інспекція благоустрою та КП «БУЖКГ» повинні виготовити наочну інформацію, яка складатиметься із графічного знака, тексту такого змісту: «Куріння заборонено!», «Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоровю!» та встановити їх у відповідних місцях.

Певні функції покладаються і на відділ освіти. Його працівники повинні періодично проводити лекції з учнями шкіл про шкідливий вплив паління. А от керівники підприємств, установ, організацій усіх форм власності, власники та орендарі відповідних приміщень зобов’язані відвести спеціальні, окремо розташовані та ізольовані місця для паління, обладнані витяжною вентиляцією.

Виконання даного рішення забезпечить Бучанський відділ міліції.
Все гарно в теорії, а от чи буде відпрацьовано відповідний механізм на практиці? Зважаючи на те, що суспільство досить толерантно ставиться до курців, у цьому виникають певні сумніви. У нас правоохоронці ледь на виклики встигають виїжджати, тому говорити про те, що з їхнього боку буде строгий контроль за порушниками – здається малоймовірним.
Людмила Гладська 
газета: "Бучанські новини" №22 від 4 червня 2010р.
 Інші новини по темі:
2007 рік був означений напруженою роботою

2007 рік був означений напруженою роботою

ВИКОНКОМ
Буча : З сесійной зали

Буча : З сесійной зали

Бучанські новини
Буча: «Земельних» питань не буде – чекаємо на Генплан

Буча: «Земельних» питань не буде – чекаємо на Генплан

Бучанські новини
Досвід громадської роботи

Досвід громадської роботи

Бучанські новини
Перспективи освітньої галузі: переваги і проблеми

Перспективи освітньої галузі: переваги і проблеми

Бучанські новини
Ірпінська ОДПІ нагадує

Ірпінська ОДПІ нагадує

Публікації
Депутатів стане більше

Депутатів стане більше

Бучанські новини
Про роботу Бучанскої селищної ради у 2006 році

Про роботу Бучанскої селищної ради у 2006 році

ВИКОНКОМ
Фінансове управління: "Про встановлення розмірів орендної плати за використання земель в м.Буча"

Фінансове управління: "Про встановлення розмірів орендної плати за використання земель в м.Буча"

фінансове управління
Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Бучанські новини
12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

Бучанські новини
Гральні автомати покидають територію Бучі?

Гральні автомати покидають територію Бучі?

Бучанські новини
Дітям та молоді особлива увага

Дітям та молоді особлива увага

Бучанські новини
Буча буде поділена на 11 мікрорайонів

Буча буде поділена на 11 мікрорайонів

Бучанські новини
Буча, 2 грудня: Порядок денний 2 сесії БМР

Буча, 2 грудня: Порядок денний 2 сесії БМР

ВИКОНКОМ
Коментарів: 2
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Dimych
  • Dimych (0)
  • Гостi
  • 4 червня 2010 12:15
>> було вирішено заборонити куріння та продаж тютюнових виробів на території міста Бучі

Это как? На всей территории?
А зачем тогда знаки «Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоровю!»?

0
poplavok67
  • poplavok67 (0)
  • Гостi
  • 5 червня 2010 10:24
Якщо взялись висвітлювати роботу БМР - то пишіть хоча б обєктивно до всіх депутатів.
Чому не пишите про акцію бучанців перед сесією, про розгляд земельних та багато інших цікавих питань?
Виконуєте команду не збурювати суспільство? Пропоную іншу думку про роботу 66-ї сесії БМР

0