Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Смугаста білизна – новий дрескод у сесійній залі

Смугаста білизна – новий дрескод у сесійній залі

25 лютого 2010 року відбулася чергова сесія Бучанської міської ради, у роботі якої взяли участь заступники міського голови, начальники управлінь та відділів міського виконавчого комітету, керівники підприємств, мешканці міста та представники засобів масової інформації.

В атмосфері високої ділової активності депутати розглянули низку актуальних для громади Бучі питать.
Докладно розповідати у цій статті про всі 27 питань порядку денного ми не будемо, але спробуємо осягнути найцікавіші моменти роботи сесії.

Загалом початок пленарного засідання нічим не відрізнявся від попередніх. Відповідно до регламенту зі складу присутніх депутатів було сформовано мандатну та лічильну комісії та затверджено порядок денний, почався розгляд питань по суті. Проте одна обставина, а саме монохромне вбрання трьох депутатів привернуло увагу присутніх від початку, і лише на першій перерві нам вдалося втамувати цікавість. «Нас мало, но мы в тельняшках», - прокоментував своє вбрання, а саме - морські тільники, депутат Микола Григорусь, один з учасників флешмобу.

Головна мета класичного флешмобу – привернути увагу випадкових глядачів, але так, щоб у них не було огиди або сміху від того, що відбувається. Утримати межу між подивом і сміхом важко, тому в чистому вигляді класичний флешмоб - явище рідкісне. У нашому ж випадку можна говорити швидше про політ-моб, що визначається, як акція з соціальним або політичним підтекстом.



Чи вдалося досягти поставленої мети організаторам та учасникам акції не знаємо, але окрім сміху, іншого ставлення до себе викликати їм не вдалося точно. До жартів долучалися й інші депутати: «Як кадровий офіцер, я не можу спокійно дивитися, коли форма недоукомплектована»,- взявши слово, сказав Василь Олексюк та вручив «смугастим» безкозирки... Через це, навіть, коли «морячки» брали участь в обговоренні важливих речей, серйозно їх сприймати було важко.
Логічним продовженням розповіді про минулу сесію буде ще одне не менш цікаве питання (цікавим його зробили ті самі мобери). Призначення нового голови комісії з питань регламенту, правової політики, депутатської етики та контролю за виконанням рішень ради. Шляхом голосування члени згаданої постійної комісії, на своєму останньому засіданні обрали головою Сергія Коваленка. Колишній голова – Ігор Бартків, один з організаторів та безпосередній учасник флешмобу «Нас мало, но мы в тельняшках».

Питання зміни голови жваво обговорювалося депутатами і в кулуарах, і на сесії. Супроводжувалося це емоційними виступами деяких обранців в сесійному залі. Ми вирішили відділити цю тему в окремий матеріал. Але повертаючись до назви комісії, а саме до депутатської етики, виникає справедливе питання: чи етично депутатам бути присутніми на сесії в білизні? Особливо, коли йдеться про голову профільної комісії, що мала б контролювати це. Тільняшка (від «тільник» - натільна сорочка, натільна білизна) - звідси й назва.

Серед важливих та цікавих питань, які стосуються не окремих депутатів, громадян чи підприємців, а всієї бучанської громади в цілому, можна виокремити такі прийняті рішення сесії: «Про затвердження Програми модернізації систем теплопостачання міста Буча на 2010-2013 роки», «Про організацію звітів депутатів міської ради перед виборцями» та «Про розгляд заяв громадян про надання земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в місті Буча».


Як відомо, питання щодо надання комунальних послуг, їх якості, вартості, заборгованості за енергоносії, несплати споживачами за надані послуги – це топові теми усіх ЗМІ в Україні протягом останніх років. Чи не найгіршою ситуацією відзначається питання теплозабезпечення. В усіх населених пунктах, від маленького села до великого міста, системи теплопостачання давно застаріли, зносилися і потребують негайного комплексного втручання спеціалістів. Звісно, Буча не виняток, але міська влада робить усе залежне від неї, щоб і в цьому питанні стати зразком для наслідування іншим. Отже, повернемося до програми модернізації бучанських тепломереж. Метою програми є суттєве зменшення обсягів споживання природного газу та заміщення його альтернативними видами палива, зниження енергоємності виробництва, впровадження енергоефективних технологій та обладнання. Запровадження використання місцевих видів палива (торфу, деревини, відходів рослинного походження тощо), нетрадиційних джерел та видів енергетичної сировини, відновлених джерел енергії (сонячної, вітрової, геотермальної, енергія біомаси, газу з органічних відходів, газу каналізаційно-очисних станцій, біогазів), введення нових виробничих потужностей. Підвищення ефективності та надійності функціонування комунальної енергетики шляхом модернізації існуючого теплогенеруючого обладнання. Впровадження сучасних енергозберігаючих технологій, приладів обліку теплової енергії, індивідуальних теплових пунктів. Зменшення обсягу шкідливих викидів і парникових газів в атмосферу та зниження екологічного навантаження на навколишнє природне середовище.

Вирішення цих питань надасть змогу територіальній громаді міста Бучі ефективно та оперативно вирішувати проблеми, пов’язані із теплопостачанням міста, підготовки котелень до опалювального сезону, планувати бюджетні витрати на реконструкцію та модернізацію котелень та мереж теплопостачання.
Що стосується другого питання, то з 20 березня наші обранці будуть перед нами звітувати за чотири роки роботи. Тож, якщо вам цікаво чим живе наше місто, чим займалися депутати протягом своєї каденції, або ви маєте питання до свого представника у місцевій раді – не пропустіть їхні звіти. Інформацію про час та місце проведення звітів ми подаємо окремо.

І на останок важливе рішення, яке ми не могли оминути своєю увагою. Нарешті відділу містобудування та архітектури Бучанської міської ради доручено підготувати та подати на земельну комісію схеми розташування вільних земельних ділянок, із зазначенням орієнтовних площ та місць розташування. Це звісно не забезпечить усіх бажаючих земельними ділянками, але дасть можливість орієнтуватися у тому, скільки землі є і як її розподілити, щоб забезпечити потреби максимальної кількості заявників.

Детальніше - в газеті "Бучанські новини"
газета: "Бучанські новини" №9 від 5 березня 2010р.
Віктор Бондаренко
 Інші новини по темі:
2007 рік був означений напруженою роботою

2007 рік був означений напруженою роботою

ВИКОНКОМ
Буча : З сесійной зали

Буча : З сесійной зали

Бучанські новини
Оновлений генплан Бучі затвердили на сесії Бучанської міськради (відеосюжет)

Оновлений генплан Бучі затвердили на сесії Бучанської міськради (відеосюжет)

ВИКОНКОМ
Досвід громадської роботи

Досвід громадської роботи

Бучанські новини
Про роботу Бучанскої селищної ради у 2006 році

Про роботу Бучанскої селищної ради у 2006 році

ВИКОНКОМ
Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Буча та регіон
Лист на сайт: Коли відбудеться відкрита сесія в місті Ірпінь?

Лист на сайт: Коли відбудеться відкрита сесія в місті Ірпінь?

Буча та регіон
12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

Бучанські новини
Буча : новий дошкільний заклад №5

Буча : новий дошкільний заклад №5

Бучанські новини
Депутатів стане більше

Депутатів стане більше

Бучанські новини
Марія Крижова:  «Депутатський корпус працював плідно»

Марія Крижова: «Депутатський корпус працював плідно»

ВИКОНКОМ
Буча визнала Російську Федерацію державою-агресором (+опитування)

Буча визнала Російську Федерацію державою-агресором (+опитування)

ВИКОНКОМ
Буча : Розпорядче управління

Буча : Розпорядче управління

Бучанські новини
31 березня: Відбулась сесії Бучанської міської ради

31 березня: Відбулась сесії Бучанської міської ради

ВИКОНКОМ
Навчальний центр: Перемога здорового глузду

Навчальний центр: Перемога здорового глузду

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.