Розмова з народним обранцем

З цього номеру газети наша редакція вирішила надати Вам - жителям села Мироцьке можливість познайомитися на сторінках нашої газети з вашими народними обранцями – депутатами Мироцької сільської ради. Для цього ми зробимо все можливе, щоб всебічно та об’єктивно висвітлити роботу депутатів Мироцької сільської ради, а вже наскільки сказане й зроблене ними відповідатиме дійсності – вирішувати вам, шановні читачі.
На черзі інтерв’ю з гостею нашої рубрики – депутатом Мироцької сільської ради ради V скликання по виборчому округу №6 (частина вулиці Калініна) від соціалістичної партії Валентиною Олександрівною Мельник:

- Отже, розкажіть коротко про себе.
- Народилась я у 1959 року в селі Мироцьке, де і проживаю по теперішній час. Після закінчення навчання у Мироцькій восьмирічній школі продовжила навчання на протязі 2-х років у Немішаєвській середній школі. Закінчила навчання у Ірпінському сільськогосподарському технікумі за спеціальністю – економіст. Трудовий стаж – 28 років. Зараз перебуваю на пенсії. Разом з чоловіком виховала двох донечок Тетяну та Людмилу.

- Валентино Олександрівно, яким є Ваш виборчий округ?
- Виборчий округ – це приватний сектор, частина вулиці Калініна яка нараховує приблизно 30 будинків).

- Членом якої депутатської комісії Ви є?
- Я є членом постійної комісії з питань законності, охорони правопорядку та депутатської етики Мироцької сільської ради.

- Чи проводите Ви роботу зі своїми виборцями?
- Так. Робота проводиться постійно. Особливо багато звернень від жителів округу надходить в літню пору року. Люди виходять на вулицю з усіма своїми «злободенними» питаннями і там на вулиці ми разом їх обговорюємо. По можливості я відразу надаю їм відповіді, а в разі потреби звертаюся до юриста. На моєму окрузі проживають досить активні виборці і вони охоче цікавляться питаннями які розглядаються на сесіях сільської ради, а я у свою чергу їм про все почуте та обговорене розповідаю. Сесії відвідую регулярно, тому тримаю виборців завжди у курсі справи.

- Що вже вдалося зробити будучи депутатом, над чим працюєте сьогодні?
- Після мого приходу на посаду депутата ввіреного мені округу, я взялася за вирішення найболючішого питання не тільки мого округу, а й всієї вулиці Калініна – облаштування асфальтного покриття вулиці. Мною були написані звернення до голови Мироцької сільської ради. У відповідь на ці звернення я отримала інформацію про відсутність коштів у бюджеті села на асфальтування вулиці у зв’язку з тим, що бюджет є дотаційним а відповідних надходжень від підприємств які б могли його наповнити немає. Далі я зверталася з листами до голови Києво-Святошинської райдержадміністрації і навіть до голови адміністрації Київської області. Крім цього мені особисто вдалося побувати на прийомі голови Києво-Святошинської райдержадміністрації з питання асфальтування дороги, неодноразово телефонувала до нього та нагадувала про цю невирішену проблему. У мене навіть збереглися відповідні листи з моїми проханнями. Вважаю, що саме за рахунок проявленої наполегливості та постійних нагадувань, мені вдалося переконати керівництво сільської ради та більшість депутатів про асфальтування саме вулиці Калініна.

На нашому окрузі також було облаштовано освітлення всієї вулиці Калініна. Освітлення з’явилося раніше ніж асфальтне покриття. Тут я хочу подякувати всім депутатам, які підтримали ідею облаштування освітлення саме по нашій вулиці. Зараз чекаю на відповідь голови мироцької сільської ради з приводу відсутності освітлення по вулиці Калініна.
Неодноразово брала участь у роботі виїзних комісії, які формувались для врегулювання спорів між жителями мого виборчого округу (в основному ці спори виникали навколо питань визначення меж земельних ділянок громадян).

- Які проблеми, наразі, потрібно ще вирішити на окрузі?
- Невирішеною на даний час проблемою залишається звалище сміття за нашою вулицею. Я разом з іншими депутатами долучилась до ініціативної групи і навіть провела збір підписів у своєму окрузі за те, щоб організувати в селі централізований вивіз сміття.
Окрім проблем округу, є ще й загально сільські проблеми: завершення оздоблення церкви; облаштування асфальтного покриття та освітлення вулиць по всьому селу. Але невирішеною залишається і далі проблеми централізованого водопостачання по селу, ремонту медамбулаторії та створення повноцінного будинку культури з усіма необхідними зручностями.

- Розкажіть про своє бачення вирішення проблемних питань, які сформувалися в Мироцькому?
- Перш за все, парламентарям слід затвердити зміни в законодавстві таким чином, щоб всі платежі та відрахування залишалися в бюджетах місцевих громад, тобто сіл.
По-друге, ми всі чекаємо вже не один рік на генеральний план села Мироцьке. Нам обіцяли, що з його появою життя в селі зміниться на краще. Поки що залишається чекати і сподіватися на краще.

- Як Ви вважаєте, чи потрібно збирати збори жителів села для вирішення найбільш важливих та спірних питань громади, чи може як і раніше покладатися виключно на волю депутатів?
- Я вважаю, що у будь якому випадку перед кожною сесією депутат заздалегідь вивчивши порядок денний, повинен провести роботу з виборцями, виклавши їм суть питань і вислухавши людей, врахувати їхню думку, адже депутат має право ухвального голосу на сесії ради і несе персональну відповідальність перед своїми виборцями за свої вчинки.

А у питаннях, що мають велику вагу для громади, я схиляюся до того, щоб право ухвального голосу переходило до загальних зборів жителів села, адже саме на таких зборах більшістю голосів громадян може бути вирішений правильний напрямок руху з того чи іншого питання і тоді громадяни не будуть засуджувати депутатів нібито ті одноосібно вирішують долю всього села..

- Зараз у багатьох депутатів є помічники. А у вас?
- У мене є помічники – це я сама та моя родина. Задля забезпечення своєї плідної роботи та надання допомоги мешканцям свого виборчого округу, я придбала Закон України «Про місцеве самоврядування». З нього я довідалась про основи самоврядування в Україні. З багатьма питаннями я ознайомилася вже в ході своєї роботи. Бувають також випадки коли доводиться звертатися до юриста, адже не всі питання можна опанувати самотужки, а в сільській раді немає спеціаліста, який би міг надати кваліфіковану юридичну консультацію.

- У травні 2010 року мають відбутися вибори до місцевих рад, Ви не втомилися і чи залишилося бажання балотуватися в депутати Мироцької сільради?
- Ні. Не втомилася. Особисто я вже вирішила для себе, що обов’язково братиму участь у майбутніх виборах у місцеву раду, але як і раніше, мою кандидатуру мають підтримати виборці. Сподіваюсь, що в них буде час зробити правильний вибір і надати гідну оцінку моїй роботі та прикладеним зусиллям для покращення життя ввіреного мені округу.

- З якою промовою Ви би хотіли звернутися до своїх виборців, жителів села?
- Незабаром – президентські вибори. Хотілося б побажати жителям, аби вони не дуже емоційно до всього цього ставилися. І не варто політичні погляди перекидати у повсякденне, побутове життя. Тим більше, сперечатися один із одним хто кращий. У кожного своя думка, яка має право на існування.
Також користуючись нагодою хочу привітати всіх односельчан з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим! Побажати їм міцного здоров'я, матеріального благополуччя, душевної рівноваги, миру та злагоди в родині!

Джус О.М.
газета: "Мироцька правда" №2 від 29 грудня 2009р.
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.