І навчання, і робота

Не новина, що більшість студентів, тим паче заочники, поєднують навчання з роботою. Тому зараз вже й не скажеш, що від сесії до сесії студенти живуть весело. Адже нині юні хлопці та дівчата намагаються якнайшвидше працевлаштуватися і бути матеріально незалежними та соціально захищеними.

Про своє навчання та працю розповідає 20-річна студентка Ірина САВЧУК, яка проживає і працює у Бучі.
- Ірино, розкажи про себе: де народилася, де навчалася.
- Народилась і проживаю у місті Буча. Закінчила загальноосвітню школу № 7 (нині школа № 1). Ще навчалась у Київському медичному училищі.

- А чим зараз займаєшся? Навчаєшся чи працюєш?
- Зараз заочно навчаюся у медичному університеті. Після закінчення вищого навчального закладу буду провізором-фармацевтом. Та й, звичайно, працюю (вже два роки).

- Чи пов’язує тебе робота, на якій працюєш, з нашим містом?
- Так, пов’язує, адже працюю я у Бучанській колонії, в аптеці.

- Чому працюєш у Бучі?
- По-перше, тому що подобається моя робота, а по-друге, дуже зручно й приємно працювати у рідному місті, де поряд є всі комфортабельності. А так як я ще й навчаюсь, то мені це «на руку». Адже залишається більше вільного часу, який можна використати продуктивно, наприклад, почитати медичні книги тощо.

- Мабуть, важко поєднувати роботу і навчання?
- Інколи й складно, але ж треба якось крутитись. Навчаюсь я на контракті, тому працюючи – оплачую своє навчання. А під час сесій я «відпочиваю», тобто насолоджуюсь самим процесом студентського життя.

- Чи є в тебе друзі-студенти, які, так як ти, і навчаються, і працюють у Бучі?
- Більшість друзів-студентів вже давно працюють, але тих, хто працює у Бучі зараз не пригадую.

- Розкажи, будь ласка, про свої подальші плани. Чи пов’язані вони з Бучею?
- Дуже хочеться мати своїх відвідувачів у аптеці. Тому в перспективі, після закінчення навчання в університеті, сподіваюся відкрити аптеку, можливо, у місті Буча.

- Як ти, як фармацевт, можеш оцінити діяльність аптек у Бучі?
- На мою думку, у Бучі ситуація досить непогана. Аптек чимало. Вибір є. Але, на жаль, не вистачає аптек на Мельниках, Балановці, Ястремщині…

- Що хочеш зробити для рідного міста і що в обмін чекаєш від нього?
- Рідне місто мені дуже подобається. Я люблю своє місто! Тому для нього та його мешканців хочеться зробити якомога більше і якнайкраще. А чекаю, що Буча продовжуватиме перетворюватись, відроджуватись та процвітати. Сподіваюсь, що у місті функціонуватимуть ще чимало культурних місць.
7 1

газета: "Бучанські новини" №47 від 27 листопада 2009 року
Вікторія Кончаківська
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.