Бучанській школі мистецтв – 10 років!

17 жовтня, в кінорозвважальному комплексі «Акваріус» відбулося святкування з нагоди ювілею бучанської школи мистецтв ім. Левка Ревуцького. Ось уже 10 років цей заклад навчає і випускає у світ юних і талановитих художників, співаків, музикантів, танцюристів – усіх, хто вирішив поєднати своє життя з мистецтвом. Завдяки творчому підходу, професіоналізму педагогів, вдалося згуртувати по-справжньому яскраві колективи, знайти та розвивати індивідуальні здібності кожної дитини.

Вітальні слова на адресу ювілярів лунали з вуст заступника Бучанського міського голови Лариси Матюшенко (яка вручила викладачам школи Подяки від міського голови Анатолія Федорука), представників Бучанського відділу культури (із врученням Подяк) та Союзу Українок у Бучі.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток дитячої освіти Київщини Анатолій Пінчук був нагороджений Грамотою від обласного Управління культури. Відзнаки отримали і багато викладачів школи.



Під час святкової програми діти показали свої кращі номери, практично застосувавши отримані знання. Всі вони – молодці, старалися і природно почувалися у сценічних образах. Та особливо зачарував присутніх своїм віртуозним виконанням твору «Капризниця» (музика Т. Ельгар) учень 8 класу по класу скрипки Олександр Олесеюк. Юний скрипаль – лауреат Міжнародних конкурсів Словакії, Латвії, Києва, Львова, дипломант Телевізійного конкурсу «Лускунчик» у Москві, учасник концертів фонду В. Співакова.

Цікавими були виступи і хореографічних колективів «Оксамит», «Фантазія», «Факел», Марини Оніщенко, вокального ансамблю «Акварель» та багатьох інших.

У школі мистецтв ім. Левка Ревуцького працює шість відділів – фортепіанний, хореографічний, образотворчого мистецтва, комп’ютерної графіки і дизайну, відділ струнно-смичкового та естрадного мистецтва, теоретично-хоровий відділ. Сьогодні здобутки учнів школи можна бачити практично на всіх загальноміських святах, адже рідко який концерт обходиться без їхньої участі.



Проте, починалося все не так вже й легко. За словами директора школи Анатолія Пінчука, був час, коли навіть і стільці з дому свої приносили. Незважаючи на труднощі, колектив вистояв, не втратив свого високого покликання – навчати і нині мистецький заклад є найкращим на Київщині. А підтвердженням високого статусу є здобутки учнів. Лише у 2009 році на всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях у п’яти номінаціях посіли перші місця, впродовж року виступили із 150 концертами.

Сподіваємося, що такі темпи вони «триматимуть» надалі й будуть радувати бучанців новими та цікавими номерами.




Довідка
Дитяча школа мистецтв ім. Левка Ревуцького була відкрита у вересні 1999 року. Ініціатива створення закладу належить Бучанському міському голові Анатолію Федоруку, начальнику обласного управління культури Василю Романчишину і колишньому директору Ірпінської музичної школи Анатолію Пінчуку.
У 2005 році школа отримала нове сучасне приміщення. Колектив школи, батьки та учні щиро вдячні Бучанському міському голові за цей чудовий подарунок. Нині у школі мистецтв навчаються 750 учнів і працює 55 викладачів.
1 0

Людмила Гладська
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.