Проведемо свято в чистоті

Рішенням виконавчого комітету Бучанської міської ради від 16 вересня 2009 року оголошено місячник по благоустрою та санітарній очистці міста. З цією метою комунальним підприємствам Бучі потрібно мобілізувати свої сили і приступити до справи. Тим більше, незабаром – День міста, тож хотілося б провести свято у чистоті та затишку.


Відповісти на запитання: як просуваються роботи по благоустрою, так як готується підприємство до початку осінньо-зимового періоду, ми попросили у начальника КП «БУЖКГ» Володимира КРАВЧУКА.

- Володимире Денисовичу, як виконуєте рішення виконкому щодо місячника благоустрою?
- З метою здійснення комплексу заходів, спрямованих на благоустрій та приведення у належний санітарний стан територій міста, наше підприємство здійснило обстеження Бучі та розробило відповідний план робіт. Працівники КП «БУЖКГ» їх виконують.

- Ви щоденно обстежуєте територію Бучі, бачите проблеми, які існують по вашій галузі. На яких питаннях хотіли б зосередити увагу?
- Під час обстеження прибудинкової території виявлено низку недоліків щодо паркування автомобілів у нічний час. Окремими особами біля будинків самовільно встановлюються турнікети. Через це не всі мешканці мають можливість користуватися прибудинковою територією, створюється конфліктна ситуація. Варто зазначити, що сьогодні питання паркуванням автотранспорту в Бучі є досить проблемним. Щоб полегшити напругу, ми спрямували свої пропозиції до міської ради.
Також було виявлено декілька земельних ділянок, які не відповідають вимогам благоустрою (територія у занедбаному стані, будівлі аварійні, антисанітарія). Часто саме звідти до нашого підприємства звертаються мешканці, які проживають по вул. Яснополянській із численними скаргами. На території під РП-107 (вул. Яснополянська, 1) невідомі громадяни систематично розпивають спиртні напої, дебоширять, заважають відпочинку мешканцям даного району.

- Щодо сплати комунальних послуг мешканцями міста. Як працюєте з боржниками?
- Це – найболючіше питання. Ми розробили графіки відвідування боржників за комунальні послуги. Паралельно з цим, складаються списки боржників по виборчим округам і з ними працюють депутати – ведуть роз’яснювальну роботу. По злісним боржникам проходять судові слухання.

- Чи вчасно вивозите сміття? Як його утилізуєте, особливо листя?
- Значних нарікань щодо вивозу ТПВ не було. Працюємо. Вивезення побутових відходів є найбільш затратним видом робіт. Підприємство отримує щомісячні збитки у розмірі 90 тис. грн. Тарифи – збиткові, особливо в зоні, де багато зелених насаджень. Адже листя та гілля – також викидають у контейнери для твердих побутових відходів.

Зазначу, що великогабаритні відходи (старі меблі, деревина, побутові прилади, старий одяг), будівельні відходи (залишки від будівельних та ремонтних робіт), садові та городні відходи (листя, скошена трава) вивозяться іншим транспортом та утилізуються також іншим способом. Тому звертаємося до бучанців з проханням дотримуватися нескладних правил сортування сміття.
Крім того, кожний громадянин може отримати в КП «БУЖКГ» необхідну інформацію про загальну вартість та калькуляцію послуги по вивезенню відходів, а також порядок її надання.

- У літній період КЖЕП повинен був перевірити стан дитячих майданчиків у місті. Які результати обстеження?
- Так, ми приділили увагу цьому питанню. У результаті, було проведено поточний ремонт на 11-х дитячих майданчиках: їх пофарбували, відновили пісочниці, завезли новий пісок, зробили все, аби діти були у безпеці.

- Яким чином готуєте до зимового періоду? Чи проводили ремонт внутрішньобудинкових мереж?
- З метою своєчасної підготовки до осінньо-зимового періоду було проведено комісійну ревізію об'єктів ЖКГ, розроблено план заходів щодо виконання ремонтних робіт по приведенню комунального господарства міста в належний стан.
Тож, у 14 запланованих будинках ремонтували покрівлі даху; здійснено ремонт та заміну вхідних дверей у 19 будинках; проведено ремонти холодного водопостачання у 6-ти будинках і гарячого водопостачання – також у 6-ти будинках. У 10 будинках виконано поточні ремонти системи опалення. Проведено засклення 90 відсотків вікон у під'їздах та здійснено низку інших поточних робіт. Заготовлено 200 тонн пісочно-соляної суміші для посипання доріг в ожеледицю.
Також ми облаштували 10 контейнерних майданчиків для сміття.

- З пониженням температури повітря надворі, жителі Бучі починають масово включати електрообігрівачі. У наслідок чого – у будинках вибиває світло. Така проблема була актуальною в минулому році. КЖЕП працював у цьому напрямку, аби уникнути подібної ситуації в нинішньому осінньо-зимовому періоді?
- Окрім поточних ремонтів електромереж в місті та профілактичних робіт, по вул. Тарасівській, 12-А, в електрощитовій будинку було замінено всі автоматичні вимикачі щодо освітлення сходових клітин. Також по вул. Тарасівська, 12-Б, 10-Г відновлено пошкоджений кабель, встановлено три кабельні муфти, замінено рубильник на трансформаторній підстанції.
У дитячому садочку по вул. Ворошилова в КНС відновлено роботу двох електронасосів, у ДНЗ «Козачок» - проведено заміну електрощитів.
Виконано реконструкцію трансформаторної підстанції № 133. Відновлено електропостачання мікрорайону по вул. Кірова тощо.

- Чим сьогодні заклопотанні працівники нашого комунального підприємства?
- Двірниками та працівниками благоустрою здійснюється комплекс заходів санітарної очистки та облаштування прибудинкової території. Проводиться подальша робота бригади будівельників щодо відновлення дитячих майданчиків, ремонту під'їздів, заміни вхідних дверей, ремонти покрівель та східців, відновлення та встановлення нових лав та урн. Прибудинкова територія, парки, сквери, проїзна частина та тротуари прибираються від листя. А електродільниця робить комісійне обстеження електромереж з метою забезпечення безперебійного електропостачання та святкового освітлення міста.

Користуючись нагодою, ми звертаємося до всіх підприємців, юридичних та фізичних осіб не залишатися осторонь наших існуючих проблем і прийняти активну участь у місячнику благоустрою міста по наведенню відповідного порядку на прилеглій території до об'єктів господарювання та біля приватних садиб.
газета: "Бучанські новини" №39 від 2 жовтня 2009 року
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Свято пройде в чистому, прибраному селищі

Свято пройде в чистому, прибраному селищі

Бучанські новини
Стан дитячих майданчиків викликає занепокоєння

Стан дитячих майданчиків викликає занепокоєння

Бучанські новини
План благоустрою Ірпеня

План благоустрою Ірпеня

Ірпінський вісник
Виконком: У центрі уваги – комунальні питання

Виконком: У центрі уваги – комунальні питання

Бучанські новини
Чи буде тепло в Бучі — залежить від Ірпеня..

Чи буде тепло в Бучі — залежить від Ірпеня..

ВИКОНКОМ
Буча: Заборонено захаращувати майданчики будівельним сміттям!

Буча: Заборонено захаращувати майданчики будівельним сміттям!

Бучанські новини
Особливості благоустрою бучанських кооперативів

Особливості благоустрою бучанських кооперативів

Бучанські новини
Осінній двомісячник з благоустрою та санітарна очистка Бучі

Осінній двомісячник з благоустрою та санітарна очистка Бучі

Бучанські новини
На часі медичні та соціальні питання

На часі медичні та соціальні питання

Бучанські новини
Положення про відділи Бучанської міської ради

Положення про відділи Бучанської міської ради

ВИКОНКОМ
Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

ВИКОНКОМ
Питання благоустрою залишається відкритим

Питання благоустрою залишається відкритим

Бучанські новини
Наближається день міста...

Наближається день міста...

Бучанські новини
Чи зачиняться гральні заклади -  залежить від рішень виконкому

Чи зачиняться гральні заклади - залежить від рішень виконкому

Бучанські новини
На нараді у комунальних служб

На нараді у комунальних служб

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.