Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Народні обранці: Ма­р­гарита Бо­б­рова

Народні обранці: Ма­р­гарита Бо­б­рова

Ма­р­гарита Бо­б­рова:«Проб­лем багато. Але дорогу долає той, хто йде впе­ред»

Інтерв’ю з депутатом Бучанської міської ради по виборчому округу №35 (вулиці – Тарасівська, 12-30 – парні номери будинків), членом профільної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва та житлово-комунального господарства Маргаритою БОБРОВОЮ.

- Маргарито Миколаївно, як видозмінився виборчий округ за часів Вашого депутатства? Якій роботі сприяли, аби покращити умови проживання його жителів?
- За час депутатства, я намагаюся своєю діяльністю покращити роботу комунальних служб на виборчому окрузі (насамперед це стосується Бучанського УКЖГ).

І в цьому напрямку вже багато чого зроблено:
- проведено ремонт у під'їздах житлових будинків по вул. Тарасівській, 12-А, 30;
- у під’їздах встановлені ліхтарі освітлення, замінено вхідні двері на нові;
- відновлено вуличне освітлення;
- проведена заміна обладнання ліфтів;
- у дворі будинку №12-А встановлено нові лави для відпочинку;
- у трансформаторній підстанції проведена заміна трансформаторів на більш потужні;
- у котельні встановлено два нових котла;
- проведено ремонт опалювальної системи у житлових будинках №30 та №28 по вул. Тарасівській;
- встановлено загальнобудинковий лічильник для обліку подачі холодної води на будинок по вул. Тарасівській,12-А;

Також для житлових масивів Склозаводський, вул. Кірова та вул. Тарасівська було збудовано резервуар чистої води.
У зв'язку з відсутністю приміщення для прийому виборців, я організувала роботу щодо звернень громадян у телефонному режимі. Призначаю час зустрічі, і одразу питання вирішується.

- Наскільки нам відомо, в окрузі зроблений інформаційний стенд. З якою метою? - На моєму окрузі відчувається брак інформації про те, чим живе місто (не всі мають змогу виписувати газету “Бучанські новини”), які заходи проводяться (відділ культури Бучанської міської ради жодного разу не розмістив повідомлення, об'яви чи афіші щодо проведення заходів) тощо.

Щоб виправити ситуацію, мною було оформлено стенд з інформацією від депутата (на вході до супермаркету “Зоряний”), де я розмістила повідомлення стосовно всіх служб, які надають послуги населенню. Також є інформація стосовно тарифів за послуги, номери телефонів за якими можна звірити нарахування за послуги. Постійно вивішую списки боржників за комунальні послуги. Також є інформація стосовно роботи всіх відділів Бучанської міської ради і за яким номером телефону можна звернутися до посадовців з будь-якого питання. Щомісяця надається інформація щодо графіку роботи депутатських комісій та питання порядку денного засідання сесії Бучанської міської ради.

- Чого, на Вашу думку, ще не вистачає на окрузі?
- Проблем багато. Але “дорогу долає той, хто йде вперед”. Перше, що помітно на виборчому окрузі – це у якому незадовільному стані є дорога. У травні проводилися роботи по встановленню дитячого майданчика та благоустрою прилеглої території. Передбачалося і відновлення асфальтового покриття з “лежачими поліцейськими” на вул. Тарасівській та облаштування зупинки на кінцевій маршруту №3. У червні місяці виникли проблеми щодо проведення робіт із асфальтування. Організація, яка виграла тендер на їх проведення, змушена відстоювати свої права у конкурентів у судовому порядку. А люди вже втомилися миритися з такими незручностями.
У нашому житловому масиві відсутні організовані місця для молоді, гуртки за інтересами. Звичайно, діти можуть відвідувати школу мистецтв ім. Левка Ревуцького та ті гуртки, які працюють при загальноосвітніх школах, але добиратися з нашого мікрорайону до центру міста, особливо восени та взимку, коли рано темніє - проблематично.

Я пропонувала орендувати вільні приміщення в Інституті “Склопластику та волокна” і там організовувати роботу гуртків для дітей.
Також потрібно відновити існуючий стадіон, який свого часу був місцем для ігор у футбол трьох різних за віком команд, де кожні вихідні аматорські команди влаштовували свої турніри. Планувалося спорудження огорожі навкруги території стадіону, щоб припинити руйнування та почати відновлювати його, але роботи зупинилися із-за відсутності фінансування.

Дане питання розглядалося на останньому засіданні сесії Бучанської міської ради. Будемо сподіватися, що не зважаючи на складну економічну ситуацію, все ж таки знайдуться кошти на відповідні роботи, бо мова йде про інтереси та розвиток дітей – а це майбутнє нашого міста.

Також необхідно організувати роботу медичного пункту, де можна було б отримати допомогу людям похилого віку (виміряти тиск, або зробити ін’єкцію) тощо.

Гостро стоїть питання необхідності організації роботи чергового дільничного. На вул.Тарасівській знаходиться лісопаркова зона, і саме у парковій зоні працює “ганделик-розливайка” ПП О.В. Веремієнка, клієнти якого створили на житловому масиві криміногенну ситуацію. Пияки весь час влаштовують бійки, розбірки, трощать все, що попадає під руки. Мешканці бояться у вечорі вийти на вулицю.

Проблематичним є питання бездомних собак, які скопичилися у великій кількості, голодні, інфіковані тому, що виживають, тим що знайдуть на смітниках.. Почастішали випадки нападів голодних тварин на людей. Мною неодноразово було піднято це питання на засіданнях комісій, направляла звернення у відділ благоустрою Бучанської міської ради, але проблема так і не вирішена. Лунають пояснення, що відповідно до Закону України дикі собаки підлягають стерилізації та повинні проживати на волі з ошийником на шиї. Це звичайно гуманний підхід до цієї проблеми. Але хто захистить людей від нападів голодних собак? Питання необхідно терміново вирішувати!

- Яка інфраструктура округу?
- За інфраструктурою мій виборчий округ більше схожий на затишний “спальний район” міста. Дуже зручно, що поруч є відділення пошти та ощадбанку, працює супермаркет “Зоряний” (але хочеться побажати його керівництву збільшити асортимент та контролювати якість продуктів харчування). Є у нас своя перукарня, в якій працює чарівна майстриня. Крім того, у затишному місці розташований дитячий садочок, неподалік від вул. Тарасівської – ЗОШ №3. Але діставатися дітям до школи через поле не зовсім зручно, особливо у дощову погоду.

Поруч із парковою зоною знаходиться інститут “Склопластику та волокна”. У 90-ті роки підприємство зупинилось, змінило власника і почалися “тяжкі дні” для мешканців, які проживають поруч. Власник інституту “Склопластику та волокна” почав здавати в оренду приміщення та площі цехів під різні шкідливі виробництва. У результаті, через сморід люди не можуть навіть вікон відчинити у своїх помешканнях. Найближчим часом на території підприємства профільною комісією буде проведена перевірка щодо обстеження умов роботи підприємств та виявлення шкідливого виробництва з належними висновками.

- У якому стані знаходяться заклади торгівлі, кафе? Чи не порушують їхні власники режиму роботи?
- Дуже болюче питання для людей – це сумновідомий “ганделик-розливайка” ПП О.В. Веремієнка, що розташований по вул. Тарасівській у парковій зоні. За час свого існування “цей заклад” приніс біду та горе у кожну родину. Молодь, немаючи змоги організовано, культурно проводити свій вільний час, вже з 15 – 18 років стає «постійними» клієнтами даного закладу, втрачає інтерес до життя, потрапляє у “замкнене коло”. Паркова зона потерпає від сміття (пляшки, стаканчики та обгортки), яке спалюється під вікнами житлових будинків. Господар не бажає вивозити сміття. У даний час О.В. Веремієнко всупереч всьому, самовільно займається підготовкою до будівництва у парковій зоні другої черги “Гетьману”, немаючи для цього дозволу на виготовлення проектної документації. Він вже провів водопровід, каналізацію, дуже впевнено розчищає місце під будівництво нової споруди, а саме: зносить дерева, потроху витравлює сосни. Зараз стоять вже п‘ять засохлих дерев. На сьогоднішній день ще не затверджено план забудови житлового масиву та реконструкції парку. 13 березня 2009 року у приміщенні Бучанської міської ради проводилися громадські слухання стосовно забудови мікрорайону між вулицями Кірова, Вокзальної та залізничної колією. Під час слухань люди чітко висловили свою думку – заборонити О. В. Веремієнку будувати будь-що у парковій зоні.

Цей підприємець загалом ставиться з неповагою до всього, що створюється для зручності та краси масиву. Так він своїм вантажним транспортом зруйнував доріжку, яку викладено з плитки по парку, власним автомобілем їздить навпростець по доріжці з вул. Тарасівській на вул. Д.Вишневецького, розганяючи дітей 1,5–3 років, які облюбували це місце для своїх малюнків та ігор.
У цьому році діти отримали гарний подарунок – яскравий дитячий майданчик, який розмістився по сусідству з “ганделиком”. Радощам дітлахів немає меж, вони своїм сміхом оживили весь масив. Але, такий дитячий майданчик повністю виключає існування поряд з собою такого закладу, як “ганделик”, клієнти якого у вечірній час пиячать на лавах, гойдаються на гойдалках та карусельках, руйнуючи їх. Такому свавіллю треба покласти край!

Громада дуже обурена такими діями приватного підприємця. Неодноразово люди висловлювали свій протест у письмовій формі, підкріплюючи його своїми підписами, де чітко була висловлена думка громади проти будівництва будь-яких споруд у парковій зоні.

- Які перспективи розвитку виборчого округу?
- Перспективи розвитку округу пов'язані з розбудовою житлового масиву на території між вулицями Кірова, Вокзальна та залізничною колією. З цього питання проводилися громадські слухання. Заплановано будівництво багатоповерхових житлових будинків. Буде збудовано ще одну школу, дитячий садочок, поліклініку, супермаркет, банк, буде свій кінотеатр, ресторан та різні кафе, тобто все необхідне буде поруч. Передбачено разом з будівництвом нового житлового масиву провести роботи по відновленню старих мереж комунікацій по вул. Тарасівькій. Вирішується питання щодо транспортної розв'язки в цілому по мікрорайону з виходом на Варшавську трасу та з'єднанню двох частин міста тунелем під залізничною колією. Паркова зона перетвориться у розкішний парк відпочинку з освітленими доріжками, лавами для відпочинку та майданчиками для малюків.

- Яким Ви бачите своє місто, що воно для Вас означає?
- У Бучі я проживаю з 1973 року. Буча для мене – це таке рідне, затишне місце, куди я щоденно поспішаю з роботи увечері, де я відпочиваю душею, набираюся сил, натхнення для подальших моїх справ. Так складалося роками, що поруч дружньо живуть люди на одній вулиці, які працювали на одному підприємстві, звикли ділитися горем та радощами, допомагати один одному, наче в одній великій родині. Таке зараз рідко де зустрінеш, і я пишаюся тим, що живу саме серед таких людей у місті Буча.
У подальшому бачу Бучу самостійним, могутнім містом з розвинутою інфраструктурою, де стабільно будуть працювати підприємства, за новими технологіями розвиватиметься промисловість.

Бучанці зможуть створювати власноруч належний рівень життя, добробут своїх родин і свого міста.
Буча є привабливим місцем для залучення інвестицій. В нашому місті будуть створені всі умови для розвитку дітей. Кожна дитина зможе реалізувати себе, проявити свої таланти та застосувати їх в нашому перспективному місті. Показник культури та цивілізації суспільства визначається відношенням до людей та рівнем життя ветеранів, пенсіонерів та незахищених верств населення. У нашому місті будуть створені гарні умови для гідного проживання людей похилого віку.
газета: "Бучанські новини" №36 від 11 вересня 2009 року
 Інші новини по темі:
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Бучанське ЖКГ: Про електропостачання будинків та освітлення вулиць міста

Бучанське ЖКГ: Про електропостачання будинків та освітлення вулиць міста

Бучанські новини
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Бучанські новини
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

ВИКОНКОМ
Буча : новий дошкільний заклад №5

Буча : новий дошкільний заклад №5

Бучанські новини
'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

ВИКОНКОМ
Хто не працює – той не помиляється

Хто не працює – той не помиляється

Бучанські новини
Про причини підвищення тарифів на оплату житлово-комунальних послуг

Про причини підвищення тарифів на оплату житлово-комунальних послуг

Ірпінський вісник
Для вирішення проблем - потрібно працювати

Для вирішення проблем - потрібно працювати

ВИКОНКОМ
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

ВИКОНКОМ
Фінансове управління Бучанської міської ради інформує

Фінансове управління Бучанської міської ради інформує

фінансове управління
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Катерина

OFFline

Я живу в Буче с 2003 г и с этого времени заметно изменилась наша Буча в лучшую сторону. Думаю это заслуга нашего мэра и наших депутатов. Работа ведется у нас Буче и это радует.
От себя хотелось отметить, а вернее предложить .... для оздоровления детей, а так же взрослых и пенсионеров необходимо подумать о строительстве в нашей Буче бассейна.
Думаю желающих посещать его найдется очень много, главное польза для здоровья будет всем!

0