Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » У День знань у місті Відкрили «Капітошку»

У День знань у місті Відкрили «Капітошку»

Цього дня відбулось відкриття ДНЗ №5 «Капітошка», розрахованого на 140 місць. Урочиста церемонія також проходила за участі Президента.
Вітаючи батьків і педагогів із відкриттям нового дитсадочка, Президент України висловив переконання, що забезпечення дітей належним вихованням та освітою є одним із головних завдань держави. У цьому контексті Віктор Ющенко відзначив позитивні здобутки, що відбулися у сфері дошкільної освіти протягом останніх 4 років.

Глава держави подякував усім, хто долучився до спорудження цього сучасного дитячого садочка. Президент висловив упевненість, що забезпечення належного виховання та освіти є надзвичайно важливим у контексті формування активних громадян України. «Це та дорога, яку повинні проходити усі українські діти – дитячий садок, публічна освіта, спеціальна або вища освіта. Так формується не тільки шлях до професії. Так формується свідомість людини, її відчуття громадянства і відповідальності за те, що відбувається у країні та родині», – сказав Президент.

Віктор Ющенко разом з дітьми перерізав символічну стрічку, оглянув приміщення дитсадочка і передав закладові подарунки – чотири комплекти музичної апаратури.

Кожен із присутніх відзначив високу матеріальну технічну базу закладу, комфортність перебування у ньому дітей й той факт, що навіть у столиці немає таких дитсадочків.

Подарунок садочку від Президента


Довідка У дошкільному закладі функціонують 6 груп загального розвитку та 2 групи компенсуючого типу – логопедичні. За штатним розписом у садочку працюватимуть 24 педагоги та 25 чоловік обслуговуючого персоналу.
У «Капітошці» обладнано медичний кабінет, методичний, кабінети психолога, логопеда, кабінет для гурткової роботи.
Опалення, водопостачання та каналізація централізовані.
Президент холдингової Компанії «Київміськбуд» Петро Шилюк розповів про найближчі плани будівництва у Бучі
Наразі потрібно закінчити будівництво третього будинку (друга черга) у мікрорайоні по бул. Богдана Хмельницького. Також слід розпочати зводити четвертий будинок, виконати будівництво багатоповерхової автомобільної стоянки, а найголовніше – збудувати чотириповерхову школу, розраховану на 900 місць. Кошторис попереднього проекту навчального закладу – 65 млн грн.
Владі вдалося змінити проект садочка
Бучанський міський голова Анатолій ФЕДОРУК розповів про етапи будівництва ДНЗ «Капітошка», та враження Президента від нашого міста:

- Анатолію Петровичу, наскільки відомо, із самого початку проект ДНЗ був дещо іншим. Та й будували садочок із певними труднощами. У зв’язку з чим вони виникли?
- Дане будівництво, яке здійснювала холдингова компанія «Київміськбуд», передбачало не лише зведення житлових будинків, інженерії, яка повинна забезпечити функціонування цього мікрорайону, а й будівництво соціальних об’єктів. Зокрема, при першому житловому комплексі таким об’єктом є ДНЗ №5 «Капітошка».

Ми мали б зовсім іншу ситуацію, якщо б залишили це питання виключно на розсуд будівельників. Адже «Київміськбуд» збудував саме приміщення садочка (як і передбачалося: двоповерхове, з пласкою покрівлею, за типовою формою). Оскільки саме міська влада виконує функцію замовника, то на етапі завершення проектування та початку будівництва нам вдалося скоригувати проект (слід віддати належне місцевому комунальному підприємству «Бучабудзамовник», яке успішно та вчасно справилося з покладеною на нього функцією). Хоча, можливо, керівництво «Київміськбуду» й сподівалося на те, що ми не встигнемо поправити проект.

У результаті, будівля набула інших, більш привабливих, архітектурних форм, у садочку з’явилася додаткова зала.
Хочу зазначити, що часто норми Держбуду не дають змоги реалізувати прагнення міських, селищних рад – зробити краще, ніж це дозволено. Тому, щоб у ДНЗ з’явився третій поверх та додаткова спортивна зала, ми змушені були отримувати спеціальний дозвіл, у винятковому порядку.

- Яка вартість будівництва садочка та яку фінансову роль відіграла Бучанська міська рада у його зведенні?
- Вартість будівництва ДНЗ «Капітошка» - близько 13, 5 млн грн, з яких 2,5 млн грн – кошти місцевого бюджету Бучі. Ми проводили додаткове фінансування, щоб відповідним чином, виходячи із сучасних вимог, оздобити садочок (гарна покрівля, паркет, якісне освітлення).
Сподіваюся, що даний дошкільний заклад належним чином оцінять його відвідувачі, насамперед діти, і він стане поряд з тими дошкільними закладами, які зарекомендували себе, як другі домівки для дітлахів.

- Ваші враження від свята Дня Знань та враження Президента від нашого міста? Хоча офіційно Віктор Ющенко свою думку не озвучував, проте, можливо, поділився відчуттями від перебування в Бучі у приватній розмові?
Коли відбувалося супроводження Президента із ЗОШ №4 до садочка «Капітошка», Віктор Ющенко відзначив, що місто, принаймні його центральна частина, має європейські ознаки. Разом із тим Президент поцікавився, які підприємства є бюджетоутворюючі в місті, як вони функціонують та чи позначилася на них економічна криза.

Що ж до зведення школи у новому масиві (поряд із ДНЗ «Капітошка»), то Президент особисто при всіх озвучив, що бере шефство над її будівництвом. Відповідні доручення з цього приводу уже зроблені і в.о. Київської облдержадміністрації Віктору Вакарашу, і Міністру освіти Івану Вакарчуку (який, до речі, напередодні візиту Президента інкогніто відвідав Бучу, оглянув наше місто і запевнив, що має від Бучі лише найкращі враження).



ОПИТУВАННЯ: Думка жителів міста з приводу відкриття нового дитсадочка


Олена ПОЛІКАРПОВА
- Це – прекрасний новий дошкільний заклад, в якому нові меблі, зі смаком обставлені кімнати, яскраві ігрові зони. Крім того, у «Капітошці» створені всі умови для фізичного розвитку дитини: тренажери, спортивні майданчики. Думаю, що подібні умови перебування малечі – мрія кожних батьків. Мій син із задоволенням буде відвідувати цей садочок.

Наталія ЗВОНОК
- Чудовий садочок. І сам заклад, і прилегла територія – поза конкуренцією. Хоча ми ще не все у ньому побачили, проте ті кімнати, які все ж таки оглянули, заслуговують найвищої оцінки. Хоча, мені здається, що замало місця на дитятах майданчиках, проте це компенсується іншими перевагами дитсадка.
Тож, бажаю працівникам «Капітошки» натхнення та професіоналізму, а діткам – душевних вихователів.

Людмила НЕДОЩАК
- Я – працівниця дитсадка «Капітошка». Проте не вважаю, що це стане на заваді моїй об’єктивній оцінці цього дошкільного закладу. Садок дійсно один з кращих в області і вважаю, що його із задоволенням відвідуватимуть дітки, а батьки зможуть зі спокійним серцем довірити вихователям своїх синів і дочок.
Ми будемо виховувати малечу розумними, порядними і чуйними людьми.

Юлія РОЖИК
- Я в захваті від нового садочка і навіть не можу виділити, що сподобалося найбільше. Вражає все: меблі, іграшки, обладнання. В «Капітошці» буде виховуватися мій син і щаслива, що в дитини будуть усі умови для комфортного перебування в дошкільному навчальному закладі. Звичайно, це – прекрасно, адже кажуть, що садочок, школа – то другий дім.

Михайло ЯРМОЛЕНКО
- Це – суперсучасний дитсадок з прекрасними майданчиками, чистою та облагородженою територією, цікавим дизайном. Свого часу, я та мої однолітки й близько не виховувалися у такому закладі, як «Капітошки». Проте найголовніше навіть оцінка не батьків, а самих діток. А що вони поставили «п’ятірку» - можна навіть не сумніватися, варто лише подивитися на їхні обличчя та небажання звідси йти. Вважаю, що це не садочок, а казкова країна для малят.

Надійка, 3 рочки
- Мені «Капітошка» сподобався і я хочу тут гратися. Тут дуже гарно, ростуть квіти і багато іграшок. А найбільше мені сподобалася гірка, бо на ній можна швидко спускатися вниз.
Фото з відкриття ДНЗ "Капітошка" розміщуються в фотогалереї >>

Підготували:
Людмила Гладська, Вікторія Кончаківська
газета: "Бучанські новини" №35 від 4 вересня 2009 року
Капитошка, дитячий садочок, фотофакт, міські новації
 Інші новини по темі:
1 Вересня Президент України Віктор Ющенко відвідав місто Буча

1 Вересня Президент України Віктор Ющенко відвідав місто Буча

Бучанські новини
Дошкільна освіта: садочку «Капітошка» 3 роки

Дошкільна освіта: садочку «Капітошка» 3 роки

Бучанські новини
Перший місяць життя нового садочка «Перлинки»

Перший місяць життя нового садочка «Перлинки»

відділ освіти
"ОСВІТА - 2008"

"ОСВІТА - 2008"

Бучанські новини
Освіта Бучі на шляху реформ, ініціатив та інновацій

Освіта Бучі на шляху реформ, ініціатив та інновацій

відділ освіти
Київський обласний молодіжний форум

Київський обласний молодіжний форум

Буча та регіон
Бучанська МТГ. ОСВІТА: Зміни в роботі закладів освіти від 5 квітня

Бучанська МТГ. ОСВІТА: Зміни в роботі закладів освіти від 5 квітня

Буча та регіон
Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Буча та регіон
Віктор Янукович: «Країна повинна об`єднатись!»

Віктор Янукович: «Країна повинна об`єднатись!»

Буча та регіон
Оздоровлення дітей та молоді

Оздоровлення дітей та молоді

Бучанські новини
Парламент ухвалив новий Закон України «Про освіту»

Парламент ухвалив новий Закон України «Про освіту»

законодавтство
Медичне забезпечення в’язнів на контролі у прокуратурі

Медичне забезпечення в’язнів на контролі у прокуратурі

Прокуратура м. Ірпеня
В Ірпені урочисто відкрили Ліцей Інноваційних Технологій

В Ірпені урочисто відкрили Ліцей Інноваційних Технологій

Ірпінський вісник
День знань - справжнє всенародне свято мудрості, доброти

День знань - справжнє всенародне свято мудрості, доброти

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.