Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Інтерв’ю з депутатом Бучанської міської ради по виборчому округу №11 (вул. Нове Шосе, 11 та Нове Шосе, 11-А), членом постійної комісії з питань містобудування та природокористування Галиною ДЖУНЬ.

- Галино Ярославівно, скажіть, які проблеми на виборчому окрузі залишилися і їх так і не вдалося вирішити?
- Хочу зазначити, що чимало болючих питань мені вдалося розв’язати. Але, звичайно, є і відкриті проблеми. Зокрема, потрібно частково замінити дахове покриття на житлових будинках, провести ремонт у під’їздах, які у незадовільному стані (ремонтувати їх будемо із жителями своїми силами, бо це кооперативні будинки, в яких проживають 420 виборців). Потрібно провести кронізацію дерев: у нас на окрузі десять аварійних тополь, які слід зрізати, доки вони не завдали шкоди здоров’ю людей.

- Як Ви вважаєте, яким повинен бути виборчий округ? Що особисто робите для того, аби ваше бачення розвитку округу втілилося у життя?
- Насамперед – затишним та охайним. І задля цього робиться багато чого. Так, за кошти місцевого бюджету було проведено ремонт усіх каналізаційних мереж у підвалах будинків, зокрема, замінили мережі холодного водовідведення. Частково провели ремонт дахової покрівлі будинку по вул. Нове Шосе, 11-А; заасфальтували доріжки біля будинків; відновили освітлення; облаштували дитячий майданчик.

Також у планах була модернізація ліфтів у наших дев’ятиповерхівках, але «втрутилася» економічна криза. Хоча будинки й кооперативні, проте міська рада пообіцяла нам допомогти оновити ліфти, бо лише один із них нині коштує близько 100 тис. грн і жителі такого «навантаження» на сімейний бюджет не потягнуть. Будемо сподіватися, що з часом нам все-таки вдасться це зробити.

Як голова кооперативу, я організовую жителів та разом із ними беру особисту участь у виконанні деяких робіт. Як депутат – звертаю увагу влади на ту чи іншу проблему, добиваюся, аби її вирішили.
Мені, як і всім жителям округу, приємно, що міська влада про нас не забуває, вислуховує людей і, за можливості, – завжди допомагає. Більше того, все позитивне, що робиться в нашому місті та, зокрема, в окрузі – заслуга Бучанського міського голови Анатолія Федорука, усіх його заступників, депутатів міської ради, з якими ми разом працюємо на сесіях і вирішуємо нагальні питання.

- На окрузі, поблизу котельні, є гаражі. Скажіть, це самовільна забудова? Чи планується їх колись зносити?
- Ці гаражі уже досить давно були побудовані на даній території (ще за часів попередніх селищних голів). Дані об’єкти зводили не лише мешканців будинків, що на округу, але й бучанці з інших мікрорайонів. Наскільки відомо, лише в декількох громадян є на них документи, а в решти – немає. Скажу лише, що жодних незручностей ці гаражі не створюють, вони нікому не заважають. Крім того, сумніваюся, що там колись розпочнеться якесь будівництво, бо зовсім поряд – розташовані котельня і дитячий майданчик. Тому розмов про знесення цих гаражів поки що не було.

- Виборчий округ, на якому Ви є депутатом, розташований у центрі міста. Тож, і наплив людей там чималий, зокрема молоді. У криміногенному плані, округ можна назвати спокійним?
- Ні, стосовно правопорядку – округ досить проблемний. Неподалік – Київська площа, де на свята (та й у будні) збирається дуже багато молоді, влаштовуються гуляння. З пляшками пива або горілки вони «ховаються» від сторонні очей, тож часто сидять біля під’їздів наших будинків – із усіма наслідками. Доводиться іноді навіть «Беркут» викликати, інакше стає неможливо: у нічний час – крики, лайки, бійки. Часто вночі у ліфтах (просто тому, що нічого робити) катаються малолітні діти. Вважаю, що батьки повинні пильніше слідкувати, куди йдуть їхні сини та дочки і чим вони займаються у такий пізній час. Трапляються випадки квартирних крадіжок.

Щоправда, останнім часом ситуація поліпшилася. Уже майже рік ми тісно співпрацюємо з правоохоронними органами, вони досить швидко реагують на наші виклики, приїжджають і наводять порядок. І правопорушники, знаючи це, самі іноді просять не викликати міліцію та спокійно йдуть собі геть від будинків.

- Яка ситуація з благоустроєм в окрузі? Чи слідкують самі жителі за чистотою та порядком прибудинкової території?
- Оскільки ми створили кооператив, то бучанський КЖЕП не прибирає дану територію. Це робить двірник, якого ми найняли і платимо йому заробітну плату. Коли потрібно – підключаються самі мешканців. Зокрема, раз у рік проводимо суботник. Також слідкуємо за порядком у під’їздах. Доглядаємо за прибудинковою територією по вул. Нове Шосе, що вздовж траси (прибирається та коситься трава). Щодо вивозу сміття, то ми уклали угоду із нашим КЖЕПом, який і надає дану послугу.
Тож, стосовно благоустрою, вважаю, що проблем у нас немає – територія округу впорядкована і чиста.

- Оскільки Ви депутат третього скликання, то, можливо, можете порівняти: коли легше було працювати в міській раді, на засіданнях сесій: у попередні роки чи тепер?
- Складніше працювати зараз. Буча набула статусу міста і роботи стало набагато більше: потрібно врегулювати чимало питань, вирішувати проблеми, які існують. Раніше було значно менше земельних питань, питань, які стосуються діяльності підприємців. Тоді усім цим займалася Ірпінська міська рада. Проте, це приємна робота, бо ми, депутати, трудимося задля добробуту і процвітання нашого міста, його жителів. І в першу чергу максимум зусиль для цього докладає Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

- Розкажіть про свою роботу в депутатській комісії?
- Я входжу до комісії містобудування та природокористування. Разом із колегами-депутатами збираємося двічі на місяць, щоб розглянути те чи інше питання. Проводимо і виїзні комісії (до яких обов`язково входять члени земельної комісії та архітектури), зокрема, з’ясовуємо ситуації по мировим угодам, самозахватам, спірні моменти.

- А в Бучі зараз багато «серйозних» самозахватів?
- Таких як колись («присвоювали» по декілька соток землі) – немає. Зараз переважно з’ясовується ситуація із приватизацією наділів, врегулювання деяких моментів стосовно земельних меж, проїзду по вулицях тощо.

- Скажіть, будь ласка, яким бачите подальший розвиток нашого міста?
- Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері, мала добре розвинену інфраструктуру, з’являлися заклади для молоді, спортивні комплекси, аби не возити дітей на заняття до столиці. Зокрема, було чудово, якби у місті був басейн.
Хоча не повинні забувати й того, що маємо – чудовий стадіон, де встановлений тренажерний майданчик, і кожен житель має до нього вільний та безкоштовний доступ (далеко не кожне місто може цим похвалитися), спортивні майданчики, секції ДЮСШ.

Також дуже хотілося, щоб нарешті було врегульоване питання з міською лікарнею, що розташована у Бучі.
Переконана, що з часом – все буде, але для цього потрібно всім наполегливо й послідовно працювати, не боятися нововведень і сміливо йти вперед.

Я хочу подякувати своїм виборцям за розуміння, підтримку та співпрацю, адже завдяки небайдужості кожного жителя вдається дотримуватися порядку та мати позитивні зрушення у житті виборчого округу.
Людмила Гладська 
газета: "Бучанські новини" №33 від 21 серпня 2009 року
 Інші новини по темі:
Для вирішення проблем - потрібно працювати

Для вирішення проблем - потрібно працювати

ВИКОНКОМ
Розмова з народним обранцем

Розмова з народним обранцем

Мироцька правда
Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

ВИКОНКОМ
Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

ВИКОНКОМ
'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

ВИКОНКОМ
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Бучанські новини
Хто не працює – той не помиляється

Хто не працює – той не помиляється

Бучанські новини
Виборці цікавляться благоустроєм міста

Виборці цікавляться благоустроєм міста

Бучанські новини
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Бучанські новини
Рада ухвалила закон про місцеві вибори

Рада ухвалила закон про місцеві вибори

законодавтство
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.