Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Сьогодні гостем нашої постійної рубрики є секретар Бучанської міської ради, депутат Марія Петрівна КРИЖОВА.
Ми запитали у посадовця про життя виборчого округу, перспективи його розвитку, роботу сесій міської ради та про майбутні вибори до місцевих рад.

- Маріє Петрівно, депутатом якого виборчого округу та скликання Ви є? Що спонукало Вас знову стати депутатом?
- Я є депутатом по виборчому округу №14, що включає в себе будинки по вул. Києво-Мироцькій, 104-А, Києво-Мироцькій, 104-Б, Київо-Мироцькій, 104-В, частину приватного сектору вул. Києво-Мироцької до вул. Чкалова. На моєму виборчому окрузі проживає 479 виборців.
Балотуюся вже втретє поспіль тому, що виборці довіряють, рекомендують висувати свою кандидатуру та голосують за мене.

- Чи є проблеми на виборчому окрузі та як їх вирішуєте? Поділіться планами на майбутнє?
- Нагальних проблем на виборчому окрузі немає, але не без зауважень. Вже давненько звертаюся з приводу того, аби встановили «лежачий поліцейський» поблизу дитячого майданчика, що по вул. Києво-Мироцькій (навпроти стадіону «Ювілейний»). Адже, крім дитячого майданчика, поблизу ще й Центральний будинок культури, куди дітки, часто без супроводу дорослих, ходять займатися у гуртках. Домовленість щодо встановлення обмежувачів руху вже є і незабаром дорога буде облаштована «лежачим поліцейським». Крім того, завершуються роботи по встановлення паркану навколо дитячого майданчика, облагороджується територія парку, що по вул. Пушкінській.

До речі, на місці літнього сценічного майданчику, який втратив своє функціональне призначення, облаштовано місце для занять скейтбордом. Якщо буде фінансова можливість, то Бучанська міська рада побудує для занять екстремальними видами спорту щось більш грандіозніше, а поки що – краще так, ніж нічого.
Хочу зазначити: все, що робиться у місті, робить в цілому міська рада. Депутат може подати запит, звернути увагу посадовців на вирішення тієї чи іншої проблеми. А всі позитивні зрушення в Бучі – завдяки спільним зусиллям міського голови, виконавчого комітету, депутатського корпусу. Ми працюємо однією командою.

- Знаю, жителі тамтешніх будинків дуже хотіли облаштувати парк, що біля ЦБК. Останнім часом на тій території активно ведуться роботи. Розкажіть, будь ласка, про це?
- Цей парк існував давно, просто йому не надали відповідного статусу. Цьому є багато причин, зокрема – не доопрацювання відділу культури (адже земля повинна бути відведена на цю установу). У парку по вул. Пушкінській встановлено ще один дитячий майданчик, огороджено територію, проведено благоустрій, облаштовується сучасна вхідна група в парк. Тепер все залежить від жителів нашого міста. Якщо вони хочуть зберегти місце відпочинку в належному стані, то потрібно не смітити, не розводити багаття.

- Яке призначення будівлі, що навпроти дитячого майданчика по вул. Києво-Мироцькій? Вона вже функціонує? Це приватна споруда?
- Це діюча сауна, при якій має працювати невеличке кафе. Побудував даний заклад приватний підприємець.

- Ви – секретар міської ради. Яких якостей від Вас вимагає ця посада?
- Насамперед, витримки. Потрібно вміти знаходити спільну мову з людьми, згуртувати колектив депутатів, щоб дійсно була єдина команда. Бо кожна людина має право на свою власну думку.
Стає складніше працювати, адже ми набули статусу міста, збільшилася кількість депутатів, додалися виборчі округи. Значно зросла активність політичних груп, що стало помітно на засіданнях сесій Бучанської міської ради. Це добре, бо спонукає ретельніше вивчити те чи інше питання, вникнути в його суть, і вже перед сесією у більшості є своя думка і бачення.

- Наскільки взагалі останнім часом легко вести сесії міськради?
- Через об’єктивні причини, Бучанський міський голова іноді буває відсутній на засіданнях сесій, тому мені доводиться їх проводити. Перед сесією працюють профільні комісії, які вивчають питання, що виноситься на розгляд сесії. Свою думку я не боюся висловлювати, проте ніколи її не нав’язувала колегам-депутатам. У будь-якому випадку, рішення приймаються за більшостю голосів депутатів ради.

- Чому не було останньої сесії Бучанської міської ради?
- 54 сесія Бучанської міської ради не відбулася тому, що настав відпускний період і виявилося неможливим зібрати всіх депутатів – тобто могло б не бути кворуму.

- Як Ви ставитеся до того, що дехто з депутатів заявляє, ніби «відміняти» сесії ніхто не мав права?
- Згідно ст. 46 п.5 Закону України «Про місцеве самоврядування», сесії скликаються по мірі необхідності, але не менше одного разу на квартал. А з питань відведення земельних ділянок – не рідше, ніж один раз на місяць. Тому абсолютно ніяких порушень законодавства у не проведенні сесії немає, бо невідкладних питань, які треба було б вирішити, не було. Загалом сесії Бучанської міської ради проводяться згідно плану ради – раз у місяць (проводяться ще і позачергові сесії).

- Коли будуть проходити вибори до місцевої ради? За яким принципом? Чи відчувається уже з цього приводу політичне пожвавлення?
- Багато хто з депутатів уже почали готуватися до виборів. Згідно законодавства, вибори до місцевих рад відбудуться навесні 2010 року. Урядом вносилися відповідні зміни, згідно яких депутати місцевих рад будуть обиратися на п’ять років, а голови – на чотири. Чи все так і залишиться до початку виборів – поки що важко спрогнозувати, потрібно спочатку дочекатися президентських виборів.
Якщо раніше депутати в Бучі обиралися по мажоритарній системі, то тепер будуть по партійним спискам.

- Яким бачите подальший розвиток нашого міста? Чого, на Вашу думку, у ньому не вистачає, що б хотілося змінити?
- Я проживаю у Бучі вже більше сорок років. Я дуже люблю своє перспективне місто. У Бучі виросли мої діти та онуки. Можливо, поки що не вистачає деяких служб, замало закладів для молоді (хоча є прекрасний стадіон, спортивні майданчики). Але все робиться для того, аби покращити нашу інфраструктуру.

- Декілька слів про святкування Дня Бучі?
- День Бучі ми будемо святкувати в останню неділю вересня, що швидше за все стане традицією (раніше святкування проходило у жовтні). Не думаю, що влаштуємо свято із якимось особливим розмахом, проте воно пройде на достойному рівні: з гостями, концертом та, звичайно, феєрверком.
Людмила Гладська 
газета: "Бучанські новини" №31-32 від 14 серпня 2009 року
 Інші новини по темі:
Рада ухвалила закон про місцеві вибори

Рада ухвалила закон про місцеві вибори

законодавтство
Розмова з народним обранцем

Розмова з народним обранцем

Мироцька правда
Ірпінська міська виборча комісія повідомляє

Ірпінська міська виборча комісія повідомляє

Вибори - 2010
Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Бучанські новини
Результати голосування по територіальному виборчому округу №96

Результати голосування по територіальному виборчому округу №96

Буча та регіон
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
Депутат, а за покликанням - художник

Депутат, а за покликанням - художник

Бучанські новини
"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Бучанські новини
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

ВИКОНКОМ
Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

ВИКОНКОМ
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.