Хто не працює – той не помиляється

Інтерв’ю з депутатом Бучанської міської ради V скликання по виборчому округу №13 (вул. Вокзальна, 101 та Нове Шосе, 3), головою профільної комісії з питань економічного планування, бюджету та фінансів Петром МЕЛЬНИКОМ.

- Петре Михайловичу, яким чином вирішуєте проблемні питання, що виникають у вашому виборчому окрузі?
- У мене досить специфічний депутатських округ, який нараховує лише два будинки й територію, яка знаходиться між ними. Одне з найперших питань, яке постало для розв’язання, це покрівля будинку по вул. Вокзальна, 101, що протікала. Вдалося усунути ці недоліки. У дворі цього ж будинку впорядкували проїжджу частину. Хотілося б мати кращий благоустрій: облагороджені діляночки, що при багатоповерхівках. Другий рік прошу, щоб КЖЕП допоміг підвести для цього землю, вони обіцяють, але до цього часу ніяких зрушень немає. Впорядкували дитячий майданчик, який часто ламався.

У зимовий період систематично виникає проблема з безпритульними людьми, які ховаються від холоду у тамтешніх підвалах. Тому в цьому році вирішили поставити більш надійні замки, щоб унеможливити проникнення.

Болюче питання із зняттям аварійних та сухостійних дерев, особливо неподалік території ЗОШ №4. Щоправда відповідні служби зняли старі гілки, але докорінно це ситуацію не змінило. Тому восени повернемося до цієї проблеми, адже під сухостоєм бігають діти. Сподіваюся й на зацікавлення керівництва школи, адже мова йде, в першу чергу, про безпеку учнів.

Чимало незручностей створює «стихійна» парковка авто біля будинків, адже при будівництві дані місця не передбачалися, тому власники ставлять свої автомобілі, де їм заманеться – навіть на газонах і дитячому майданчику, їздять по бордюрах. Крім того, місцеві водії, з’їжджають із траси та об’їжджають попід будинком. Мною було підняте дане питання, складений депутатський запит. Звернулися до санепідемстанції, швидкої допомоги, пожежної з проханням дати висновок, аби закрити даний проїзд. Проте вони нам відмовили.

Загрозу становить ситуація, коли з будинків обпадає плитка. Тримаємо це на контролі й домовилися із КЖЕПом, що тільки-но з’являться кошти, будуть проведені ремонтні роботи. Актуальною залишається проблема нашого часу – крадіжка каналізаційних люків.

Крім того, у будинку по вул. Нове Шосе, 3 у багатьох під’їздах потрібно замінювати стояки та вхідні двері. Пробували налагодити роботу по прибиранню під’їздів, але то – швидше справа самих мешканців. Також були замінені бордюри, відновлене освітлення в під’їздах та біля них. Разом із виникненням, намагаємося ці питання поступово вирішувати.

- Ви – голова бюджетної комісії. Розкажіть, в якому стані, зважаючи на непросте економічне становище в країні, знаходиться місцевий бюджет?
- Зазначу, що через комісію проходять усі питання, які пов’язані з фінансовим життям міста. Ми розглядаємо їх, вивчаємо, коректуємо. Всі члени комісії – активні депутати, які мають бажання працювати.

Бюджет – цілком задовільний. Щоправда, трошки менше надходжень, в порівнянні з попередніми роками, але ситуація не критична. Левову частину бюджету в Бучі займають освіта та медицина, тому довелося виплачувати «відпускні» педагогам помісячно. Але мова навіть не йшла про скорочення якихось надбавок чи пільг, на відмінну від тієї ситуації, яка склалася в багатьох містах та селищах. Заборгованості по зарплаті в місті немає, по енергоносіям також. Сьогодні дитячі садочки приступили до поточних ремонтів.

- З яких джерел йдуть найбільші надходження до бюджету Бучі?
Від сплати місцевих податків, продажу майна, частково земельних ділянок. Крім того, джерелами надходження до бюджету є доходи, які передбачені Законом України про Державний бюджет на 2009 рік. Це: податки і збори, які надходять до бюджету міста; спецфонд (власні надходження, гранти та дарунки); з державного бюджету надаються субвенції і дотації вирівнювання.
Зазначу, що загальний фонд міського бюджету (за 2009 рік) становить 66 млн. 888 тис. 900 грн.

- Але в бучанців може скластися враження, що в Бучі продають багато майна та землі?
- Ні, це не так. Ніщо не робиться кулуарним методом і кожну цифру можна перевірити. Проводяться відкриті торги, де ми намагаємося завжди підняти таку планку, аби вона була розумною для обох сторін.

Крім того, багато приміщень ми здали в оренду на конкурсній основі. І навіть були моменти, коли деякі підприємці, які викуповували приміщення, «влітали» в хорошу копійку, але місто від цього мало гарний прибуток.

- Немає такого, що депутати сприяють тому, аби якомога більше коштів пішло саме на розвиток їхнього виборчого округу?
- Звичайно, кожен депутат хоче, щоб його виборчому округу приділялася увага, але ми завжди виходимо з позиції тих першочергових проблем, які є в місті. Ми тверезо оцінюємо ситуацію, керуємося планом соціально-економічного розвитку і спрямовуємо фінансовий ресурс на той об’єкт, який найбільше цього потребує.

Зазначу, що по відношенню до цього у нашого міського голови досить розумна політика. Тому коли беремося за щось, то виконуємо всі роботи від початку й до кінця, аби більше не повертатися до даного питання.

- Наскільки відомо, Ви берете учать у роботі й інших комісій?
- Так, я є членом комісії з питань приватизації комунального майна та продажу земельних ділянок (розглядаємо питання здачі в оренду приміщень та їх продажу. Виходимо, перш за все, з тих позицій, аби це було вигідно для бюджету міста); з питань перейменування вулиць; з питань написання історії міста Бучі; член погоджувальної ради. Часто беру участь на засіданнях тимчасових комісій, остання з яких – покликана перевірити виконання зобов’язань, укладених згідно договору, між холдинговою компанією «Київміськбуд» та Бучанською міською радою.

- Ваше основне місце роботи – Бучанська спеціалізована школа-інтернат?
- Так, я працюю в цьому закладі вчителем історії. Роботу люблю, бо дуже люблю дітей. Хоча бувають різні моменти, як і скрізь, проте я не жалкую, що обрав стежку педагога. Вважаю, що це один з найкращих навчальних закладів в нашому місті. До речі, мої щирі вітання працівникам школи, учням та батькам з нагоди вручення бучанській спеціалізованій ЗОШ школі-інтернат відзнаки «Флагман освіти України». Відзнака була вручена на громадській акції, яка проходила за підтримки Комітету Верховної ради з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, Академії педагогічних наук України в Будинку вчителя (місто Київ) 9 червня 2009 року.

- Що можете сказати про роботу депутатів міської ради?
- Працюємо плідно та відкрито для людей. Кожен житель за бажанням може бути присутнім на сесії. Звичайно, бувають спірні питання, але це нормальне явище. Не може все завжди бути добре й позитивно. Тому у суперечках народжується істина. Вважаю, хто не працює, той не помиляється. Головне, щоб від цього не страждала загальна справа.

- Скажіть, на вашу думку, яким має бути подальший розвиток нашого міста?
- Мабуть, не буду оригінальним, але скажу, що хотілося б бачити більше закладів для дозвілля та відпочинку молоді, кращу спортивну базу. Стадіони у нас є, але не вистачає хоча б басейну. Добре те, що біля загальноосвітніх шкіл міста були облаштовані спортивні майданчики, які дозволяють нашим дітям фізично розвиватися.

Крім того, у проекті розвитку міста передбачено будівництво парку (поблизу мікрорайону Мельників), що дасть змогу відпочивати і дорослому населення Бучі, і молоді. Єдине побажання і прохання до всіх свідомих громадян, аби ми зуміли зберегти цю зону рекреації і не поламати, не знищити все у перші ж місяці.
газета: №23 "Бучанські новини" від 12 червня 2009р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Бучанські новини
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
ВІТАЄМО : Петра Михайловича МЕЛЬНИКА

ВІТАЄМО : Петра Михайловича МЕЛЬНИКА

Буча та регіон
Для вирішення проблем - потрібно працювати

Для вирішення проблем - потрібно працювати

ВИКОНКОМ
'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

ВИКОНКОМ
Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

ВИКОНКОМ
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
Буча : новий дошкільний заклад №5

Буча : новий дошкільний заклад №5

Бучанські новини
"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Бучанські новини
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

ВИКОНКОМ
11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

Буча та регіон
Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

ВИКОНКОМ
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.