Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Мироцька правда » Справедливість є, і за неї варто боротися

Справедливість є, і за неї варто боротися

Село Мироцьке має унікальне географічне розташування. Каскад з 6 ставків розкинувся по всій території Мироцького. Впродовж багатьох років більшість цих ставків використовувались в рибному господарстві Радгоспу «Київський», забезпечуючи рибною продукцією його працівників та жителів села, а також покращували фінансові показники господарства за рахунок реалізації риби на громадських ринках. Після банкрутства Радгоспу розпоряджатися ставками заходилися відповідні органи місцевого самоврядування, які шляхом укладання договорів оренди привели на ставки нових хазяїв-орендарів. Кількість ставків та імена тих хто їх орендує, в нашому селі відома кожному мешканцю, проте не кожен знає скільки грошей надходить в бюджет громади села від такої оренди. Спроби редакції дізнатися у Мироцької сільради реальні розміри надходжень грошових коштів від оренди ставків до бюджету села виявилися безрезультатними…

У квітні місяці до редакції газети «Мироцька правда» звернувся за допомогою наш односельчанин - Євстюфеєв Віктор Михайлович, нині орендар одного з ставків в с. Мироцьке, який свого часу працював рибінспектором у Радгоспі і має відповідну освіту за спеціальністю іхтіологія та рибництво. В ході розмови з’ясувалось, що Віктор Михайлович, Мироцькою сільською радою, був незаконно позбавлений права орендувати ставок площею 14,1422 га (ставок – 11,8271га, охоронна зона – 2,3251 га). Сталося це 04 квітня 2008 року на 18 сесії 5-го скликання Мироцької сільської ради Києво-Cвятошинського району.

Аналізуючи представлені документи стало зрозуміло, що Мироцька сільська рада допустилася значних помилок та порушень чинного законодавства України, чим повністю паралізувала здійснення Євстюфеєвим В.М. своєї підприємницької діяльності:
- згідно рішення Мироцької сільської ради 3-ї сесії 5-го скликання Віктор Михайлович отримав право на оренду ставка строком на 5 років (до 08 липня 2011 року), але уповноважений представник Мироцької сільради Іваненко Н.І. всупереч вказаному рішенню уклала договір оренди ставка лише до 7 лютого 2008 року позбавивши пана Євстюфеєва права на оренду земельної ділянки на цілих 3 роки;
- 04 квітня 2008 року на 18-й сесії 5-го скликання Мироцька сільська рада порушивши чинне законодавство України про оренду землі, не продовжила термін дії оренди ставка Євстюфеєвим Віктором Михайловичем, всупереч тому, що орендар сумлінно виконував всі договірні обов’язки зі свого боку (вчасно сплачував орендну плату і будь-які зауваження з боку Мироцької сільради до нього як орендатора були відсутні) та надала вище зазначений ставок в оренду депутату Мироцької сільради – Башинському В.А.

За допомогою нашої редакції, Євстюфеєв Віктор Михайлович звернувся за захистом своїх порушених прав з позовною заявою від 23.09.2008 року до Києво-Святошинського районного суду Київської області. І нещодавно Києво-Святошинський районний суд Київської області виніс рішення на користь Євстюфеєва В.М. Це рішення не було несподіваним, та й це не дивно, адже закон і правда були на боці орендаря.

Хотілося б щоб кожний з читачів цієї статті зрозумів, що даний приклад беззаконня може повторитися з кожним з Вас і варто не допускати подібного свавілля влади проти власного народу. Не бійтеся захищати свої права, адже правда завжди переможе!

Джус О.М.


---
Скачати газету №10 "Мироцька правда" від 29 травня: Скачать файл: _mir_10.pdf [1.65 Mb] (cкачиваний: 80)
Посмотреть онлайн файл: _mir_10.pdf
Мироцьке
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Pavel_
  • Pavel_ (0)
  • Гостi
  • 3 червня 2009 12:26
Мова йшла я так розумію про 4 ставок біля греблі?

На данному прикладі в цей раз перемогла правда), бо дійсно було зафіксовано певна кількість порушень закону з боку Мироцької сільської ради, але в багатьох випадках наші суди стають на бік грошей. "ЗАКОН ЯК ДИШЛО"))))

0