Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Інтерв’ю з депутатом Бучанської міської ради по виборчому округу №12 (вул. Комсомольська, 17, Нове Шосе, 5, 7, Пушкінська, 76-59-А, Малиновського, Шевченка), членом постійної комісії з питань транспорту, торгівлі, зв’язку і побутового обслуговування Олегом ПАЛАМАРЧУКОМ.

- Олеже Володимировичу, за час вашого депутатства, які зміни відбулися в окрузі?
- Наше місто росте, розвивається, чепурнішає з кожним днем. І приємно усвідомлювати, що ти теж причетний до цього процесу, вносиш і свою частку праці в спільну справу.

Зокрема, що стосується округу №12, на якому мене обрано депутатом, то і тут відчутні зміни на краще:
- біля під’їздів будинків вулиць Нове Шосе, 5,7 та Комсомольська, 17 замінені лавки;
- в підвальних приміщеннях будинків замінені старі сталеві труби холодного водопостачання на пластмасові, змонтована нова запірна арматура;
- в будинку по вул. Нове Шосе, 5 була проведена капітальна заміна запірної арматури в системі опалення, відремонтовано систему опалення сходових клітин для зимового періоду;
- в під’їздах будинків були проведені ремонти;
- відремонтовано радіолінію;
- за кошти місцевого бюджету було проведено демонтаж старих гаражів та прокладена і освітлена алея вздовж паркану школи №4, а також впорядкована вул. Шевченка (прокладена каналізація та водопровід), заасфальтовані вул. Шевченка та Пушкінська.

Разом із активними мешканцями округу привели в належний стан дитячі майданчики, майданчики для сушіння білизни, для вибивання килимів, встановили стовпи-перешкоди руху транспорту.
Будинок по вул. Пушкінській, 59 тільки зданий. Тож, поки що вирішуються побутові питання, зокрема складаю акти.

Депутату одному дуже важко вирішувати нагальні проблеми виборчого округу, бути в курсі подій (один в полі не воїн). У цьому мені допомагають активні люди округу, голови будинкових комітетів: Т.В. Литвинова, М. Ф. Фещук, Н.Т. Бойко, за що я їм дуже вдячний. Це дуже добре, що є такі небайдужі люди, які вболівають не тільки за свій добробут, а й за інших.

- Але й не без проблем?
- Звичайно. Будинку по вул. Комсомольській, 17 – потрібне утеплення та фарбування фасаду будинку. Але міський бюджет поки що не в змозі проплатити виконання цих робіт (близько 3 млн. грн.). Тому міською радою наразі ведуться консультації по залученню коштів з обласного бюджету.

Також ведуться переговори з дирекцією «Еко-маркету» щодо встановлення паркану між будинком по вул. Нове Шосе, 7 та супермаркетом.
Дуже непрезентабельно виглядають будівлі на задньому дворі ЗОШ №4. Ця територія прилягає до мого виборчого округу. Сьогодні вирішується питання про зняття цих напівзруйнованих споруд.

- За фахом – ви працівник комунального господарства?
- Так, я й зараз працюю в житлово-комунальній сфері. У цьому році закінчую навчання в магістратурі Житлово-комунальної академії. А ще виховую двох доньок.
Я заступник голови Бучанської міської організації «Народна партія» Блоку Литвина. Разом із однопартійцями проводимо різні соціальні акції, співпрацюємо з громадськими організаціями, допомагаємо людям в скрутних становищах, адже людина стоїть в центрі уваги нашої партії.

- Якщо не один рік працюєте в сфері житлово-комунального господарства, то, мабуть, знаєте всі тонкощі цієї справи. На вашу думку, наскільки ефективно працює бучанське ЖКГ, на що, насамперед, потрібно звернути увагу?
- На останній сесії Бучанської міської ради розглядалося питання про роботу КП «Бучанське УЖКГ», яку визнано задовільною. Я не зі слів, а з власного досвіду знаю, яка це нелегка праця. Але хотілося б швидшого реагування КП «Бучанське УЖКГ» на проблеми мешканців міста. А то трапляється, що людям доводиться довго оббивати пороги контори та чекати усунення проблеми, яку можна владнати за якихось 2-3 години, як от в будинку №17 по вул. Комсомольській, чи не так давно у відділі освіти Бучанської міської ради, де сантехнічні проблеми так і не були вирішені працівниками бучанського комунального підприємства.

- Чи можуть депутати допомогти комунальникам, зокрема проводити «моніторинг» проблем в окрузі?
- Ми це і робимо. Проводимо роз’яснювальну роботу на округах щодо погашення заборгованості за комунальні послуги, необхідності укладання договорів по вивезенню твердих побутових відходів з мешканцями приватного сектору.
Минулого тижня ми з представником УЖКГ обійшли всіх боржників округу №12 (яких небагато) та приватний сектор з метою укладання договорів. Був трохи здивований, що люди не володіють інформацією з даного питання.

- Розкажіть про свою роботу в комісії.
- Робота комісії з питань транспорту, торгівлі, зв’язку і побутового обслуговування була висвітлена в інтерв’ю колег та голови комісії буквально в попередніх номерах «Бучанських новин». Тому не буду повторюватися. Зараз одне з нагальних питань – наявність ігрових автоматів у центрі міста. Вивчаємо можливості перенесення їх за місто згідно закону, прийнятого нещодавно Верховною Радою. Але, на мою думку, поки не буде альтернативи автоматам, цей вид розваг буде приваблювати людей, особливо молодь.

- Що загалом можете сказати про роботу депутатського корпусу міської ради?
- Депутати Бучанської міської ради всі самодостатні, працьовиті люди з високим почуттям патріотизму та любові до рідного міста. Кожне питання, яке виноситься на сесію, проходить детальний аналіз на постійних депутатських комісіях. Інколи трапляються гострі суперечки, але, як відомо, в суперечках народжується істина. Тому нічого поганого в цьому немає. Головне, щоб депутати та виконавча влада проводили відкриті діалоги по обговоренню питань, не беручи негідних прикладів з політиків верхнього ешелону влади, не займалися перешіптуванням по закутках. Тоді й робота депутатів буде більш консолідована та виважена, що в свою чергу буде сприяти ефективному виконанню місцевих програм, які направлені на добробут кожного мешканця міста.

- Ким, в першу чергу, повинен бути депутат для свого виборця?
- Кожен день приносить свої турботи, радощі, проблеми. І людина повинна мати куди звертатися з того чи іншого питання. Вона не мусить проходити митарства на шляху до високих кабінетів, щоб вирішити своє наболіле питання, яке можна й треба спокійно вирішити на місцевому рівні. Саме на це і направлена робота депутатів Бучанської міської ради.

- Тож, з якими проблемами до вас звертаються жителі?
- До мене, як до депутата, як до людини звертаються виборці з різними проблемами. Когось хвилюють суспільні проблеми, інших – особисте. Звертаються люди, які потребують термінової допомоги у зв’язку з невідкладною ситуацією, придбанням ліків, похованням, або просто поради.
До мене, як до спеціаліста з комунальної сфери, часто люди звертаються з побутовими проблемами і я намагаюся надати посильну допомогу кожному, хто цього потребує (кому словом, кому – ділом).

Мною складено близько 100 актів різного змісту. Три сім’ї отримали матеріальну допомогу від депутата обласної ради за моїм клопотанням, ще кілька сімей – від Бучанської міської ради. Багатьом мешканцям була надана допомога своїми силами, звичайно, це дрібні справи, можливо, непомітні, але для людей, які потрапили в біду – дуже важливі.

- Як вважаєте, в якому напрямку повинно розвиватися наше місто?
- На мою думку, розвиток людини – це і основна мета, і необхідна умова прогресу сучасного міста. І в цьому плані Буча на правильному шляху. У місті приділяється належна увага культурі, освіті, соціальній політиці. Але не треба зупинятися. На сьогоднішній день здоров’я людей – одна з найнагальніших проблем. Люди мають навчитися берегти здоров’я, а міська влада (та й держава в цілому) повинна створити умови для його збереження. Молодь повинна усвідомити необхідність здорового способу життя, заняття спортом.

Ми маємо підтримувати створення центрів спортивного дозвілля при школах, будувати нові дитячі спортивні майданчики, зали. Бракує бучанцям й басейну та дискоклубу для молоді.
Нам треба добиватися, аби усі мешканці міста мали можливість здобувати якісну освіту, підтримувати своє здоров’я, отримувати гідні доходи, а побутові питання вирішувалися згідно плану розвитку міста.
газета: №20 "Бучанські новини" від 22 травня 2009р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Виборчі дільниці в Бучі

Виборчі дільниці в Бучі

Бучанські новини
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Про захисні споруди цивільного захисту (ЗСЦЗ) в місті Буча

Про захисні споруди цивільного захисту (ЗСЦЗ) в місті Буча

Буча та регіон
Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

ВИКОНКОМ
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Для вирішення проблем - потрібно працювати

Для вирішення проблем - потрібно працювати

ВИКОНКОМ
Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Бучанські новини
Хто не працює – той не помиляється

Хто не працює – той не помиляється

Бучанські новини
Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Бучанські новини
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

ВИКОНКОМ
20 липня, ДТП: Дві аварії на перехресті Нове шосе та Б.Хмельницького

20 липня, ДТП: Дві аварії на перехресті Нове шосе та Б.Хмельницького

Буча та регіон
Нічне ДТП на перехресті біля НОВУСа (відео)

Нічне ДТП на перехресті біля НОВУСа (відео)

Буча та регіон
12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

Бучанські новини
Буча : Питання ЖКГ знову актуальне

Буча : Питання ЖКГ знову актуальне

ВИКОНКОМ
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.