Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Народні обранці: «Зміни йдуть, і це - невідворотньо!»

Народні обранці: «Зміни йдуть, і це - невідворотньо!»

Ми продовжуємо серію публікацій, в якій висвітлюємо роботу депутатів Бучанської міської ради, проблеми, які існують в місті по виборчим округам та перспективи їх вирішення. Сьогоднішній наш співрозмовник – депутат Іван Лисенко.

- Іване Григоровичу, нагадайте, будь ласка, читачам, депутатом якого виборчого округу Ви є?
- Я депутат Бучанської міської ради по виборчому округу №3, куди входять вулиця Островського та будинок №16 по вулиці Енергетиків. Хоча мене й дивує, як він туди міг потрапити. Та це вже питання до тих, хто розбивав Бучу на виборчі округи.

- Які наразі проблеми існують або були в минулому на даному округу, адже можливо в процесі роботи вдалося усунути негаразди?
- Поточні проблеми виникають завжди. Наприклад нещодавно з’явилася проблема із будівлею по вул. Островського, яка знаходиться недалеко від бучанського ринку. Будівельники у рекордні строки збудували 5-поверховий котедж, який заважає сусідським мешканцям. Люди, які до мене звертаються, запевняють, що з ними ніхто цього питання не погоджував. Я обов’язково з’ясую чи давали відповідні служби погодження на дане будівництво, на мою думку 5-ти поверхова будівля знаходиться занадто близько до приватних будинків.
Також існує проблема, і є письмова заява групи громадян, яку я зачитував на засіданні сесії, звертаючись до керівників виконавчих органів, щодо продовження асфальтування вул. Островського. Асфальт закінчується на вул. Б. Хмельницького, а далі – необлаштований відрізок шляху.

Дане питання було порушене ще в жовтні минулого року. Всі мої усні та письмові звернення не дали результату. За нинішньої погоди люди продовжують місити багнюку. Розумію що взимку нічого робитися не буде, тому проблема залишається відкритою принаймні до весни.
Наступна проблема - по вул. Островського відсутній пішохідний тротуар від торгового центру до вул. Вокзальної. Навесні обов’язково буду ініціювати вирішення даного питання, поки не сталося лиха, адже там проживають діти, літні люди, яким не зручно пересуватися по проїжджій частині.

- Ви говорите, що на деякі свої звернення не отримали відповіді. Але відбуваються засідання сесій, на яких депутати, Ваші колеги, вирішують те чи інше питання – вони сила. Чому ж разом не зібратися і вирішити ту чи іншу проблему, адже всі зацікавлені в добробуті бучанців?
- На звернення щодо асфальтування вулиці Островського я отримав стандартну відписку – що даний об’єкт буде внесений до плану соціально-економічного розвитку міста на наступний рік. Але на цьому зупинятися не буду, в зимовий період роботи не розпочнуться, а навесні – сподіваюсь справа зрушиться з місця. І завдяки газеті «Бучанські новини» я можу цю проблему висвітлити, щоб виконавчі органи прочитали і усвідомили, що їх це питання повинно турбувати не в останню чергу.

- Чи має вагу нині статус депутата? Адже зініціювати питання, порушити проблему він може, а от вирішити її – не завжди під силу.
- У законодавстві України зазначено, що депутат має право законодавчої ініціативи. Тобто, депутат ініціює розгляд виконавчими органами питання громадян, які звертаються до нього з тією чи іншою проблемою, контролює хід виконання. Депутат не може знати абсолютно все, що робиться на його округу, тому виборці повинні йому допомогти в цьому і вчасно інформувати. За потреби зі мною можна зв’язатися за телефонами: 8(067)743 52 07 або 26-9-82. Якщо мене немає на місці, то на автовідповідач можна залишити повідомлення, але із зворотною інформацією, щоб я зміг зателефонувати, коли його прослухаю.

Депутати повинні підштовхувати владу до дій, вказувати їй на проблеми і вона зобов’язана їх вирішувати. В цьому полягає головна функція роботи депутата.

- За час депутатства, чи багато вдавалося вам вирішити проблем окремих людей, які зверталися до Вас з тим чи іншим питанням?
- Якщо я зараз буду зупинятись на якихось окремих проблемах, тим більше приватних, вихваляючи себе, то почуватимусь ніяково. З цього приводу можу сказати наступне: жителі м.Буча, які мене обирали, гадаю уважно слідкують за всіма подіями і можуть при зустрічі запитати в мене, що зроблено, а що – ні і чому. Крім того, незабаром буде щорічне звітування депутатів перед виборцями. На такий захід я особисто запрошую усіх виборців, бо завжди готовий до самих «незручних» запитань, якщо такі будуть. Перед минулорічним звітом, традиційно на жовтому папері, мною було розклеєно запрошення на звіт. Так буде і цього року.
А загалом, найкращим оцінюванням роботи депутатів стануть чергові вибори.

- Створена депутатська група «Правиця», яку ви очолюєте. У чому полягає її мета? Чому про роботу всіх депутатів, які туди входять, говориться, як про спільний результат, а не кожної людини окремо?
- Дійсно, у 2006 році була створена депутатська група національно-патріотичного спрямування, яка на той час складалася з чотирьох осіб, а зараз – із семи. Не секрет, що в нашій країні існують певні політичні течії. Минулі вибори у сел. Буча відбувались по мажоритарним округам. Події, які відбуваються у країні, не пройшли осторонь місцевих рад. Це відображається й на діяльності депутатів. Кожен депутат, в першу чергу, особистість і має свою власну думку, погляди. Тому депутатська група «Правиця» – це об’єднання однодумців, які бачать себе в одній команді щодо змін, покращення життя громадян і процесів реформувань різних галузей нашої діяльності. Зокрема нашою групою неодноразово були ініційовані різні питання, програми, проводилися заходи. Якщо порахувати всі ініціативи депутатів – то більша частина належить саме нашій групі. Також існує ГО «Правиця», яка, на мою думку, найактивніша громадська організація в місті а не просто зареєстрована на папері.

Зазначу, що депутати об’єднуються в групи задля того, щоб більш дієво відстоювати інтереси громадян. Адже коли сам ініціюєш питання – не факт, що тебе підтримають інші. Коли однодумців група – до тебе прислуховуються.

- Нещодавно в Ірпінському регіоні проводилося соціологічне опитування під егідою ГО «Правиця». Для чого це було потрібно та які питання ставилися жителям Бучі?
- Нам цікаво було вивчити думку громадян, їх настрої щодо проблем, які існують у їхньому мікрорайоні, їх ставлення до влади. Зараз опрацьовуємо результати опитування, після детального аналізу ми зможемо виробити план дій та зосередитись на вирішенні тієї чи іншої проблеми, навіть, якщо це не в Бучі. Адже може там така влада, яка не турбується про добробут громадян, і люди потерпають від неї, ми спробуємо їм у цьому допомогти, якщо це буде на користь громади регіону. Час від часу ми будемо проводити подібні соцопитування на різні теми. Тому хочеться, щоб жителі в цьому йшли нам на зустріч і не «лякались» інтерв’юєрів.

- Окрім депутатської роботи, чим Ви ще займаєтеся? Чи не заважають дві сфери діяльності ефективній роботі?
- Активному депутату завжди не вистачає часу. Я займаюсь діяльністю що пов’язана із електронним бізнесом, інформаційними, новітніми технологіями. Я для себе усвідомив – це перспективно, тому розцінюю це як інвестицію у майбутнє, справу якої я зможу навчити своїх дітей. На тему впровадження інформаційних технологій у органи влади, в лютому місяці я захищаю магістерську роботу в Національній Академії Державного Управління при Президентові України, де я зараз навчаюсь. В цьому ж таки напрямі опікуюсь питанням задля блага міста, та територіальної громади. Сподіваюсь буде реалізовуватися муніципальна програма «Інформатизації міста Бучі», яку прийняли знову ж таки, за ініціативи депутатської групи «Правиця». Вона дуже об’ємна і багатогранна, тому виконати її швидко не вдасться.

На найближчій сесії я буду презентувати план заходів для поетапного впровадження даної програми у місті. Перший етап – електронний документообіг Бучанської міської ради. Згодом до неї приєднуватимуться різні підрозділи, структури. Серед закладів освіти та медицини будуть створені свої мережі, які згодом будуть інтегровані до муніципальної. Нововведення стосуватимуться і ЖКГ – можна буде, сидячи вдома, за допомогою мережі Інтернет сплатити кошти за комунальні послуги, отримати будь яку довідку, записатись на прийом до лікаря або міського голови і для цього не потрібно буде кудись ходити і стояти в черзі.

- На наступних виборах плануєте знову висувати свою кандидатуру?
- Обов’язково. Після незабутніх для мене подій 2004 року та особливо коли став депутатом, я усвідомив, що мені випала доля бути свого роду провідником змін в органах місцевого самоврядування. Тому зупинятись на пів шляху по-перше не мій принцип а по-друге, і це головне – не маю морального права перед тими людьми які повірили в мене і продовжують це робити.



___________________________________
Для сайту - версія інтерв`ю, опубліковане "згідно оригіналу".
газета: №4 "Бучанські новини" від 30 січня 2009р.
 Інші новини по темі:
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Бучанські новини
'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

ВИКОНКОМ
Досвід громадської роботи

Досвід громадської роботи

Бучанські новини
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

ВИКОНКОМ
Список депутатів Бучанської міської ради V скликання

Список депутатів Бучанської міської ради V скликання

ВИКОНКОМ
Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

ВИКОНКОМ
Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

ВИКОНКОМ
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
Розмова з народним обранцем

Розмова з народним обранцем

Мироцька правда
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Депутат, а за покликанням - художник

Депутат, а за покликанням - художник

Бучанські новини
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.