Щоб світлішали наші помисли

Божественна служба у церквах, вертепи, колядки, театралізовані вистави - все це неодмінні складові такого очікуваного всіма нами Різдва.
Нам вдалося побувати на різдвяній службі у двох храмах: Свято-Троїцькому і Романівському Свято-Георгіївському.

Отець Памфіл, настоятель Свято-Троїцького храму, проводив службу з особливим натхненням: «Цар царів, Божий син прийшов на землю, щоб очистити людство від скверни, щоб царство небесне відкрило свої врата для тих віруючих, які повірили у вчення Христа і пішли за ним.
Особливо сьогодні гостро постає питання істинної віри, залучення якомога більшої кількості наших побратимів до віри у Христа. І те, що зростає наша церковно-приходська школа, що все більше діточок приходять до нас зі своїми батьками, бабусями й дідусями, мене дуже втішає. Ці діти будуть менше зваблені телевізійними програмами, які, замість морально-етичного виховання молоді, розбещують слабких духом, не захищених духовно».

Після служби, звертаючись до юних хористок — Дар’ї Депутатової і Валентини Білей, отець Памфіл сказав: «Своїм янгольським співом ви зворушуєте серця людські. Чистою вірою подаєте приклад іншим, яким шляхом треба йти по життю».

Настоятель Свято-Георгіївського храму, отець Володимир авторитетний серед парафіян свого приходу. Він звернувся з теплими словами до всіх присутніх: «Кожного року у душах наших знов і знов народжується Ісус Христос. З його народженням стають світлішими наші думки, теплішає на серці. Любов, яку приніс на землю Христос, допомагає нам боротися з життєвими труднощами, відчувати світлу радість».

Учні Ірпінської музичної школи, церковно-приходських шкіл Свято-Троїцького та Свято-Георгіївського храмів представили святкову виставу і супроводжували службу “небесної краси” хоровим співом.

Своїми враженнями поділилися викладачі музичної школи — керівник і перший диригент хору «Духовні посіви» пані Таїсія Макаренко та другий диригент, концертмейстер пані Лариса Андрухович. Таїсія Тихонівна була тепло зворушена: «Скільки не зустрічаю Різдво — завжди ніби щось світле в душі народжується. А діти настільки чутливо ставляться до виконання колядок і церковного співу, що це додає святкового настрою. Особливо мені хочеться відзначити Діану Фещак, Ольгу Грицанчук, Юліану Колісник, Ірину Лисюк, Валентину Білей, Аліну Андрухович, ведучих тенорів Романа Гладкого та Дем’яна Ярмоленка. Дуже рада за наших дітей. У них дійсно свято в душі!».

Лариса Андрухович додала: «Працювати з різдвяним “матеріалом” незвичайно легко. Напрочуд глибоко і відповідально ставляться діти до цієї роботи. Дуже приємно це відчувати — вона додає бажання творити ще більше!».

Колядники, перевтілившись у біблійних персонажів, взявши у руки Віфліеємську зірку, розсипалися вулицями Ірпеня та Романівки…
газета: №3 газета "Ірпінський Вісник" від 16-22 грудня 2008р.
Олег МНОЖИНСЬКИЙ
церква
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.