Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Лісова Буча: найбільші проблеми – освітлення, каналізація та водопостачання

Лісова Буча: найбільші проблеми – освітлення, каналізація та водопостачання

Буча – цілісний організм, який не може повноцінно функціонувати без розвитку окремих мікрорайонів. Сприяти роботі влади, а разом із тим і комфортному проживанню людей на округах, покликані місцеві депутати.

Лісова Буча – «старожил» міста, є його окрасою та місцем, де свого часу, оселялися відомі культурні діячі України. Проте й проблем там вистачає. Які саме негаразди турбують мешканців даного округу та як вони вирішуються, розповідає депутат Бучанської міської ради Євген Вільямович Шевчук.

- Євгене Вільямовичу, з якими планами Ви йшли на вибори?
- У моїх передвиборчих обіцянках було сказано, що я відстоюватиму питання щодо каналізування мікрорайону Лісова Буча. Адже живемо у 21 столітті, а люди до цього часу не знають, що таке нормальне водопостачання та водовідведення. За час, що минув було проведено низку відповідних заходів. Наразі проектний інститут повністю виготовив усю проектну документацію, є матеріали. Залишилося лише провести тендер і визначитися з виконавцями цього замовлення. Швидше за все роботи розпочнуться в поточному році.
Але разом із цим, є багато людей, які не вступають до кооперативу, а вичікують. Може все таки свідомість людей зміниться і вони зрозуміють, що каналізування вулиць необхідне для збереження екології, комфортного проживання. Адже вміст вигрібних ям потрапляє у воду, яку потім же самі п’ємо. Мені здається, що санстанції та відділу екології потрібно наполегливо змушувати людей, щоб вони підключалися до централізованої каналізації. Бо одні жителі витратять кошти і включаться в каналізацію, інші будуть економити і забруднювати нам воду.

- Які найгостріші проблеми нині існують на вашому окрузі?
- Проблем на окрузі було багато, більшість із них і досі залишаються невирішеними.
Насамперед, немає освітлення по вулиці Пушкінській від вулиці Революції, а також від вул. Революції до вул. Тургенєва. Нам обіцяють, що будуть замінюватися електромережі й з часом світло з’явиться. Але як швидко – невідомо. Тим часом, у вечірні години люди орієнтуються у просторі лише інтуїтивно. Депутатські звернення мною були написані, але поки що доводиться чекати. Як альтернативу, можна було б спробувати встановити датчики руху, які б реагували на пересування людини й місцевість освітлювалася. Це зручно й економно. Можливо, і таке колись буде.
Є проблеми з водою. Більшості жителям послуги по водопостачанню надавав Тарний завод, який, власне, не зобов’язаний це робити. Нещодавно побудували нову свердловину біля ЗОШ №2, але там не встановили автоматику і люди відчувають перебої з водою. Це питання розглядалося, заступник Бучанського міського голови Юрій Хоменко в курсі справи й нам пообіцяли вирішити проблему, адже від цього дійсно страждають люди.
Крім того, нині приїжджає багато заробітчан. Ми про них нічого не знаємо – мають вони проблеми із законом чи ні. Адже криміногенна ситуація в мікрорайоні залишає сподіватися на краще. На наші звернення до правоохоронців, щоб вони проводили хоча б якусь тимчасову реєстрацію громадян, вони відповідають, що немає налагодженого механізму, за яким можна було здійснювати дану процедуру.
А загалом можна сказати, що найголовніші проблеми на окрузі – це освітлення, каналізація, водопостачання.

- В якому стані перебувають дороги в Лісовій Бучі? Вони асфальтуються?
- Асфальтного покриття майже немає. Але зазначу, що доки не проведена каналізація, прокладати його не доцільно. Це розуміють і жителі мікрорайону. Інша справа, що потрібно елементарно облаштувати дороги, аби можна було ними нормально йти, щоб їздили маршрутки.
Люди, які йдуть з електрички, в першу чергу звертають увагу на те, як виглядає місто. А це, як правило, відсутність асфальтного покриття і освітлення в мікрорайоні Лісової Бучі. Хотілося б, щоб в цьому плані були якісь зрушення, адже округ чимось нагадує 50-ті роки минулого століття, коли все відновлювалося після війни.
Те, що робиться в центрі міста, і на віддалених від нього округах – це інколи «небо і земля». Потрібно працювати в цьому напрямку, аби жителі не відчували себе другорядними.
Приємно, що в окрузі принаймні вже налагоджено роботу з вивезення сміття. За це хочеться подякувати Бучанському КЖЕПу.

- Що робиться на окрузі для розвитку молоді?
- Я неодноразово в усній формі пропонував, щоб для молоді зробили якийсь центр чи клуб. Мені відповіли, що дана споруда не входить до генерального плану забудови. Хотілося б, щоб все таки це питання розглянули. Адже крім того, як пити пиво й байдикувати, молодим людям більше немає чим зайнятися. Створювати заклади для дозвілля лише у «центрі» не правильно, бо постійно їздити туди відпочивати у пізній час незручно та й небезпечно.

- Чи достатньо мікрорайон обладнаний дитячими майданчиками?
- В окрузі майже немає дитячих майданчиків. Але відверто кажучи, не думаю, що вони вкрай необхідні. Це приватний сектор, де кожен у дворі може поставити якусь гойдалку.
Тому якщо щось робити, то вже краще парк, де будуть передбачені зони відпочинку для дітей. Адже як показує практика, на майданчиках в основному збираються дорослі, яким більше немає де сісти. Зрозуміло, що сміття, порожніх пляшок вони залишають після себе чимало. Діти на таких майданчиках бояться гратися.
Часто приватний сектор нагадує «мозаїку» - такий собі мікс з архітектурних форм і забарвлень. Чи є ваш виборчий округ винятком із цього правила?
На жаль, ні. Потрібно, щоб архітектурний відділ, коли робить якісь дозакріплення землі, дотримувався єдиної межі для всіх людей. А то утворюються «кишені» і вулиця в’ється серпантином, не має чіткої межі.
Якщо б підхід до правил благоустрою був іншим, тоді можна було б пред’явити жителям якісь вимоги. Хоча б щодо того, аби паркани були встановлені в одному стилі.
І коли вже підняли питання благоустрою, то скажу, що жителів дуже турбує проблема вирубки аварійних дерев, які падають на електромережі. Зверталися до відповідних служб, але вони не поспішають виконувати свої обов’язки. Майже завжди відповідають, що немає коштів. Але як може працювати структура, в якій немає коштів? Навіщо взагалі вона тоді потрібна?

- Євгене Вільямовичу, ви ще є членом партії ВО «Батьківщина». Як людина, обізнана в політичних процесах, можете дати оцінку тому, що нині відбувається в нашій державі?
- Так, на даний час до цієї політичної сили входить сім депутатів Бучанської міської ради. Під час голосування того чи іншого питання, ми керуємося законом і нормами моралі, бо всі депутати Бучанської ради зацікавлені в тому, щоб місто дійсно розвивалося і було європейським.
Щодо кризи, то вона дійсно світова. А звинувачують чомусь прем’єра Юлію Тимошенко, як одну особу, або керівництво, яке вона очолює. Я вважаю, що звалювати всю вину на одну людину не можна, бо за такий короткий проміжок часу, що вона при владі, докорінно змінити систему складно. Порядки в Україні потрібно кардинально змінювати, а це потребує багато часу і зусиль. І який би політичний лідер не був на місці Юлії Тимошенко, ситуація навряд чи склалася інакше. Нам залишається вірити, що все буде добре. Потрібно просто підібрати нормальну команду – грамотних спеціалістів, економістів, які б працювали. Тоді буде лад.
А зі свого боку, як місцеві депутати, ми будемо сприяти тому, аби прояви цих негативних явищ зникли з повсякденного життя бучанців.

- Чи траплялися непорозуміння з виборцями? Якщо так, то з якого приводу і як їх вдавалося владнати?
- Насамперед суперечки виникали в питаннях, пов’язаних з дозакріпленням землі, через що псується весь вигляд вулиці. Громадяни один на одного тикають пальцями, мовляв «сусіду можна, а мені ні?». Вважаю, що цю ситуацію повинен вирішувати відділ архітектури – нехай дають всі відповіді і погодження.
Зазвичай люди звертаються до мене, щоб підтвердити факт народження дитини, умови проживання, складаю акти обстеження.
За можливості, намагаюся вирішувати всі проблеми з якими до мене звертаються. Здійснюю прийом громадян щовівторка – 14.00 до 15.00 години, в приміщенні директора Тарного заводу.

- У чому полягають головні обов’язки роботи депутата?
- У тому, щоб знати й помічати всі проблеми, які існують в окрузі, й звертатися з ними до відповідних установ і служб. Депутат повинен допомагати виборцю в усьому, що від нього залежить, адже він представляє інтереси громади. Тож на сесіях чи профільних комісіях ставимо питання, які підлягають негайному вирішенню, озвучуємо їх. Робимо все, аби добре налагодити роботу, бо за кожним депутатом стоять представники територіальної громади міста.
Насамкінець, хочу подякувати усім, хто привітав мене з Днем народженням – було дуже приємно, що не забули. Також вітаю усіх своїх виборців, усіх бучанців з Новорічними, Різдвяними святами, святом Водохреща.

Будемо сподіватися, що 2009 рік стане кращим за попередній у плані досягнень. Зичу здоров’я, успіхів, терпіння.
Хочу, щоб мій округ був красивим і всі люди, які там живуть – процвітали. А я зі свого боку буду докладати всі зусилля, щоб це здійснилося.
газета: №2 "Бучанські новини" від 16 січня 2009р.
Людмила Гладська
водопостачання, водоканал
 Інші новини по темі:
Перспектива розвитку Ястремщини – значна

Перспектива розвитку Ястремщини – значна

ВИКОНКОМ
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
Розклад руху маршрутного таксі № 422 Лісова Буча - метро Академмістечко

Розклад руху маршрутного таксі № 422 Лісова Буча - метро Академмістечко

транспорт
Комунальне господарство Бучі – на контролі міських служб

Комунальне господарство Бучі – на контролі міських служб

Бучанські новини
Лісова Буча: Через місяць-два стан покращиться

Лісова Буча: Через місяць-два стан покращиться

Бучанські новини
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Бучанські новини
Народні обранці: «Зміни йдуть, і це - невідворотньо!»

Народні обранці: «Зміни йдуть, і це - невідворотньо!»

Бучанські новини
Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

ВИКОНКОМ
Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Бучанські новини
Депутат, а за покликанням - художник

Депутат, а за покликанням - художник

Бучанські новини
Лісова Буча: Через колії по бездоріжжю (відеосюжет)

Лісова Буча: Через колії по бездоріжжю (відеосюжет)

Буча та регіон
Депутати звітують

Депутати звітують

ВИКОНКОМ
У Бучі прийнято місцеву програму "Питна вода України"

У Бучі прийнято місцеву програму "Питна вода України"

ВИКОНКОМ
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.