Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » спортивні новини » Українська молодь відмовляється від алкоголю та паління

Українська молодь відмовляється від алкоголю та паління

В Україні розпочато молодіжний рух, який має на меті змінити „моду” палити та вживати алкоголь на „моду” бути здоровим, сильним та успішним. Цей рух організовано у рамках боротьби з дитячим алкоголізмом та палінням в Україні, також це відкрита противага з боку молоді засиллю алкогольної та тютюнової реклами.

Згідно з останніми дослідженнями Всесвітньої організації охорони здоров’я саме українська молодь та підлітки займають перше місце у світі по вживанню алкогольних напоїв (40%!).

Спартакіада „Діти Пересвіту”, яка відбулася 1 жовтня у місті Буча на стадіоні „Ювілейний”, стала першим кроком боротьби за здоров’я дітей та підлітків і розпочала цілий цикл спартакіад, які протягом цього року відбуватимуться серед шкіл Київщини.

Зібрали дітей разом, заради спорту та виховання здорового покоління, організатор - об’єднання „Пересвіт”, за підтримки Політичної партії „Пряма Дія” та за сприянням Ірпінського міського виконавчого комітету.

За словами, лідера „Прямої Дії” Володимира Жаркова, „Спартакіада "Діти Пересвіту" є важливою частиною великої програми, головними цілями якої є популяризація здорового способу життя, створення умов для розвитку спорту та боротьби з вживанням алкоголю, палінням та наркоманією. Ця альтернатива дитячого дозвілля спрямована на зміщення пріоритетів у молоді з вживання алкоголю та паління, на моду бути здоровим та сильним”.




У спартакіаді взяли участь шкіл Бучанського та Ірпінського району.
Учні змагалися між собою з дисциплін загальної шкільної підготовки. Програма включала в себе стрибки у довжину, метання медболу, змагання з армрестлінгу, спрінгтерський біг, перетягування канату та інше.

Протягом 3 годин команди шкіл боролися за призові місця. Золото завоювала Бучанська школа–інтернат, друге місце посіла Ірпінська ЗОШ №3, володарем бронзи стали учні Бучанської ЗОШ №4.

Переможці та учасники за свої старання отримали медалі та цінні призи. Проте, для організаторів головним було донести розуміння необхідності залишатися здоровим, виховати у дітей звичку боротися та перемагати, в першу, чергу самого себе.

Прикро, що наші діти орієнтуються на видатних людей, артистів, спортсменів, які ніби і за здоровий спосіб життя, та за пристойні суми пропагують зовсім не спорт. І цим дають зрозуміти підростаючому поколінню, що можна все, не дивлячись на наслідки.

Саме такі заходи, як Спартакіада „Діти Пересвіту” зможуть переорієнтувати дітей на здорове та активне дозвілля.



Кільбурт Сергій

інші фото - в галереї
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.