Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Анатолій Пінчук: «Ми приділяємо увагу кожній дитині»

Анатолій Пінчук: «Ми приділяємо увагу кожній дитині»

У Бучанській школі мистецтв ім.Левка Ревуцького сьогодні існує 50 спеціальностей.

4 вересня Бучанська школа мистецтв імені Левка Ревуцького вітала відвідувачів, адже для цього закладу вже стало традицією щорічно проводити день відкритих дверей. Проте цей рік особливий, бо школа святкуватиме свій 10-річний ювілей.

На подвір’ї біля центру естетичного виховання зібралися діти, батьки, викладачі. Подібний заклад – своєрідна презентація здобутків вихованців школи мистецтв, знайомство дітей із закладом, в якому вони прагнуть навчатися. Тому, присутнім показали результат кропіткої праці – майстерні виступи дітей та викладачів школи, а кожен бажаючий мав змогу оглянути приміщення цього закладу.

Із самого початку створення, у школі мистецтв ім. Левка Ревуцького працювало 10 викладачів і навчалося 100 учнів. Сьогодні школа розширилася, зміцнила свої позиції. Нині тут працює 50 викладачів та навчається 650 учнів. А діти з Бучі представляють своє місто на різних міжнародних конкурсах та концертах найвищого рівня. Що, звичайно, говорить про добре сплановану роботу закладу та високий професійний рівень викладачів. Та не кожна дитина має змогу тут навчатися, адже на шляху до втілення своїх бажань доводиться проходити високий конкурсний відбір.

Про те, які вимоги ставляться до майбутніх учнів та чого діти можуть навчитися в цьому центрі, розповідає директор школи мистецтв ім. Левка Ревуцького Анатолій Петрович Пінчук.

- Анатолію Петровичу, які відділення нині діють у школі мистецтв?
У нас є музична школа, хореографічна школа, відділення образотворчого мистецтва, дизайн одягу. А в цьому році з’явилася новинка – ми відкрили відділення комп’ютерної графіки, що дуже актуально у час новітніх технологій. Загалом же учні можуть навчатися на одному із п’ятдесяти спеціальностей, що представлені у школі мистецтв ім. Левка Ревуцького.

- У вас навчається більше, ніж півсотні дітей. Чи маєте змогу кожному приділити належну увагу?
У подібних київських школах більше, ніж 200 дітей не навчається. У Бучі й справді заклад дещо перенавантажений. Це зумовлено тим, що до нас на навчання прагнуть потрапити діти з Ірпеня, Гостомеля, Ворзеля, навіть Києва. Але це не означає, що ми набираємо дітей, а потім не слідкуємо за їхнім навчальним процесом. У нас достатньо викладачів, фаховий рівень яких дуже високий, щоб мати змогу приділити належну увагу кожній дитині та знайти до неї індивідуальний підхід.

- На які спеціальності сьогодні – найбільший конкурс?
Найбільший конкурс у нас на хореографію, образотворче відділення, вокал та гітару. Ми помітили, що зараз все менше діток хочуть навчатися грі на баяні, бандурі, акардіоні та скрипці. Можливо, тому, що оволодіти цими інструментами досить складно. А, може, традиції відходять у минуле й молоде покоління вважає, що грати на них уже немодно.

- Хто може навчатися у школі мистецтв? За якими критеріями ви відбираєте на навчання дітей?
Ця школа – для обдарованих дітей. Буває, що в дитини не вистачає здібностей до тієї чи іншої дисципліни, але батьки її все рівно хочуть віддати навчатися. Та ми не можемо прийняти усіх, тому й проводимо іспити. Звертаємо увагу на все – на слух, пам’ять, виразність, емоційність малечі. Але, звісно, всі ці показники корегуються, в залежності від того, чому саме хоче навчатися дитина.

Зазначу, що в нас уже були екзамени у червні. Але за літо, з різних причин, дехто із тих, хто вступив до школи, не зміг у ній навчатися. Тому ми вирішили зробити додатковий набір. Зараз кожного дня діти здають іспити.

- Який конкурс на одне місце?
У середньому конкурс на одне місце – 30-40 чоловік.

- За який кошт функціонує даний заклад?
Ми – державна школа. Але також надаємо і платні послуги. Кошти за них спрямовуємо на розвиток закладу, наприклад – закуповуємо нове обладнання. Але оскільки ми бюджетна установа, то фінансуємося через місцевий бюджет Бучі.

- У чому ж унікальність, переваги Бучанської школи мистецтв, якщо в ній прагнуть навчатися стільки учнів?
По-перше, такої матеріально-технічної бази, як в Бучанській школі мистецтв, немає більше ніде в Україні, за виключення Києва, де функціонує дитяча академія мистецтв. Коли ми її створювали, то їздили дивитися на багато аналогічних закладів і з кожного брали щось найкраще. Маємо чудове нове оснащення – нові меблі та інструменти. До нас їдуть нові люди, а на роботу прагнуть влаштуватися викладачі найкращих творчих закладів столиці. Тому фаховий рівень наших педагогів – найвищий. У цьому році наші діти їздили на міжнародні конкурси в Болгарію, Одесу і зайняли призові місця.

Тож, якщо педагоги мають хист, то вони спроможні виховати і талановитих дітей, які на різних конкурсах посідатимуть перші місця і тим самим гідно представлятимуть Бучу.



газета: №37 "Бучанські новини" від 12 вересня 2008р.
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.