Ірпінь : Звітують народні обранці

В неділю, 6 квітня, актовий зал міської ради нагадував буремні дні Помаранчевої революції - не за яскравістю гасел, їх узагалі не було, а за чисельністю люду, простих ірпінців. Місць у залі на всіх не вистачило. Багато людей стояло в проходах. Депутати цієї каденції звітували в серпні 2007 року за рік роботи та 15 березня 2008 року - за роботу в другому півріччі 2007 року по округам.

Вперше в історії Ірпеня й регіону депутати звітували за роботу фракцій політичних партій, представлених в раді, голови міських організацій цих партій, Ірпінський міський голова та депутати Київської обласної ради, закріплені за нашим регіоном.

На початку зустрічі депутати обласної ради подякували ірпінцям за запрошення на зустріч голови Київської обласної ради Володимира Майбо-женка та голови Київської облдержадміністрації Віри Ульянченко. Але вони приїхати не змогли, так як розпочалася "посівна" і в цей час їм треба перебувати в іншому місці, тому вони приносять вибачення громаді.

Головуючий - секретар Ірпінської міської ради Анатолій Мороз відкрив зібрання і повідомив, що мета зустрічі Ірпінської міської ради, голів міських осередків партій, представлених у раді, - почути оцінку діяльності нової влади виборцями й отримати побажання-накази на подальшу роботу.

Анатолій Єлізарович запросив до президії всіх, хто мав звітувати, щоб їх бачив народ і щоб зручніше було спілкуватися. Було вирішено надати слово всім звітуючим, після чого відповідати на запитання.

Звіт почав міський голова Олег Бондар:
- Дорогі ірпінці! Спасибі, що виявили до нас увагу і прийшли на цю зустріч. Влада без громади нічого не зробить. Отже: чого ми досягли за звітний період? Яким я бачу майбутнє Ірпеня? Куди ми йдемо? Я з великою приємністю доповідаю, що вперше за 16 років Ірпінь закінчив фінансовий рік не в дефіциті, а навіть із прибутком. Ми зуміли використати необхідні механізми і на 2008 рік плануємо мати у своєму розпорядженні 140 мільйонів гривень на противагу 7 млн. грн, які ми мали в 2007 році. Плануємо повністю відремонтувати каналізацію й водопостачання. На вулицях Ленінградська й Київська побудуємо нові дитячі садочки. Школі №2 побудуємо спортивний зал і майстерню для позакласної роботи.

У школах №2 і №12 реконструюємо спортивні майданчики. Біля школи №12 плануємо збудувати плавальний басейн. Нарешті визначилися з місцем майбутнього пологового будинку. Плануємо перенести міську лікарню в Ірпінь, а поки що реконструюємо гнойне відділення існуючої лікарні і вирішуємо питання про можливість надбудови там ще одного поверху. "Запустимо" нарешті поліклініку. Уже закуплено обладнання для стоматології, в тому числі для здійснення хірургічної стоматологічної допомоги. Дитячу поліклініку перенесемо в приміщення, де зараз знаходиться поліклініка для дорослих.

Стосовно житла. На сьогодні в черзі стоїть 1,5 тисячі людей, із яких 300 "молодих сімей" з онуками і 500 позачерговиків. Це - вчителі й лікарі, які піклуються про наших дітей. Почато будівництво багатоповерхівок, у яких 10% житла піде на місто. А це 15 тисяч квадратних метрів. 230 сімей через 1,5 роки отримають житло!

У нас досить скрутно із землею. В черзі на одержання земельних ділянок 8 тисяч людей. Тобто треба 800 га землі. А в Ірпені всього 1000 га. Вихід ми бачимо в будівництві зблокованих двох-трьохповерхових будинків. Всі бажаючі за власні кошти, але по ціні державних будівельних норм можуть у мікрорайоні "Стоянка" збудувати собі житло. Обійдеться це по 800 доларів за 1 квадратний метр. При нестачі коштів ви зможете продати житло на будь-якому етапі будівництва. Ваші гроші не будуть втрачені.

Довожу до відома громади, що місто Ірпінь включено в програму Евро-2012. На цей рік виділено 50 млн. грн і на майбутнє буде ще 50 мільйонів. Для вирішення назрілих питань планується виїзне засідання Кабінету міністрів України в Ірпені. Треба вирішувати питання транспортного сполучення міст Ірпеня й Києва. Кожен день 23 тисячі наших земляків їдуть на роботу до Києва!

Щодо зон відпочинку: біля залізничного мосту через річку Ірпінь плануємо аквапарк і льодову арену. А ще треба реанімувати піонерські табори. Це 30 га землі.

Спасибі за увагу! По завершенні виступів готовий відповісти на всі ваші запитання.

Потім звітував Анатолій Мороз, секретар міської ради:
- Після такого всеосяжного виступу мені вже, мабуть, й нічого сказати. Хочу тільки запевнити громаду, що влада працює відкрито, всі вирішувані питання скрупульозно розглядалися на постійних депутатських комісіях. Усі бажаючі, зацікавлені в тому чи іншому питанні, можуть прийти на засідання комісії, внести свої пропозиції. Слушні пропозиції будуть обов'язково враховані. З пропозиціями з покращення життя міста запрошуємо вас до депутатів, які закріплені за відповідними округами.

Графік прийому депутатів вивішено у вестибюлі міськради і опубліковано в "Ірпінському віснику".

З початку каденції проведено 43 сесії міської ради: 18 планових і 25 позачергових, які скликалися на вирішення нагальних питань - ремонту доріг, стратегічного, соціально-економічного розвитку міста, бюджету і шляхів його наповнення, із благоустрою міста, зміцнення матеріально-технічної бази комунальних підприємств, продажу землі з аукціону, землевідведень під багатоповерхівки, гуртожитки для медиків, учителів та багато інших питань, які хвилюють громаду.

В місті поліпшилась криміногенна ситуація, Ірпінь став чистішим, краще освітленим.

Лишаються проблеми з ремонтом та будівництвом доріг, дитячими садочками, квартирами й землею. Ми широко інформуємо населення про всі події в місті й проблеми нашого життя через "Ірпінський вісник", "Таймер", радіомовлення. Вдячний вам за виявлену увагу і запрошую до спілкування голів депутатських фракцій.

Наступним до слова був запрошений голова фракції БЮТ в Ірпінській міській раді Олег Сотніков:
- Перед нашою фракцією стояло першочергове завдання домогтися перегляду попередніх рішень, згідно з якими земля
була виділена неналежним чином. І ми їх переглянули: з 18 га, виділених під забудову онкоцентру, 5 га повернуто в землі запасу міста. Коштами того ж самого інвестора побудуємо свій пологовий будинок. Вирішуючи питання житлово-комунального господарства, ми прагнемо максимально залучити кошти до місцевого бюджету для ремонту під'їздів, дахів та іншого.

Перед нами стоїть завдання правильно використати бюджет розвитку, який, як уже повідомив Олег Васильович, виріс із 7 млн. грн до 140 мільйонів. Вирішуючи земельні питання, ми по інвестиційних договорах залучили для вирішення проблем міста близько 100 млн. грн. Кожний забудовник сплачує до фонду розвитку Ірпеня 10% від вкладених коштів по державних бюджетних розцінках. Проводимо двомісячник із благоустрою міста. І дуже прикро читати усілякі, м'яко кажучи, неправдиві, з викривленням реалій нашого життя листівки, що пишуть люди, які уже були при владі, але нічого для зміни життя в місті не зробили.

Голова фракції Партії регіонів в Ірпінській міській раді Андрій Гачков був небагатослівним:
- Наша фракція виходить із того, що всі ми, мешканці одного міста, зацікавлені в його розвиткові. А тому ми не політизуємо, а працюємо у співдружності з усіма фракціями. В комісіях і на округах розглянули і по можливості вирішили питання по майже 400 зверненнях громадян.
І нам дуже приємно відзначити, що депутат нашої фракції Олена Володимирівна Мельник, вболіваючи за здоров'я ірпінців, виділила зі своїх особистих коштів 20 тисяч гривень на потреби жіночої консультації.

Голова фракції політичної партії "Народний союз "Наша Україна" Іван Колобов був найбільш лаконічним:
- В раді ми не ділимо питання за політичними ознаками, а працюємо як єдиний колективний орган міської громади, що йде на зустріч людям при вирішенні питань.

Потім слово взяла голова міської організації партії "Батьківщина", депутат Київської обласної ради Оксана Коломієць:
- Проводячи цей звіт і зустріч, одночасно ми чекаємо на нові накази від наших виборців. За підзвітний період мені доводилося, в основному, вирішувати юридичні питання (розмежування й інші) та здійснювати матеріальну допомогу громадянам, що потребують лікування (60 особам), та на виконання "українського прориву" вирішувати питання виплат по внесках в "Ощадбанк".
Назад 1 2 Дальше
газета: «Ірпінський вісник» №15 від 10 квітня 2008р.
Ірпінь
 Інші новини по темі:
Комісія Київської облради - не встановила фактів порушень в діяльності посадових осіб Бучанської міської ради

Комісія Київської облради - не встановила фактів порушень в діяльності посадових осіб Бучанської міської ради

Буча та регіон
Представлено голову Бучанської районної державної адміністрації

Представлено голову Бучанської районної державної адміністрації

Буча та регіон
Ірпінь: Громада протестує!

Ірпінь: Громада протестує!

Буча та регіон
Ворзель, 28 серпня: Громадські слухання

Ворзель, 28 серпня: Громадські слухання

Буча та регіон
28 квітня у Бучі відбувся круглий стіл “Великий Київ! Від ідеї до реалізації”

28 квітня у Бучі відбувся круглий стіл “Великий Київ! Від ідеї до реалізації”

Буча та регіон
Ірпінська міська виборча комісія повідомляє

Ірпінська міська виборча комісія повідомляє

Вибори - 2010
Київська обласна звітно-виборна конференція партії „Народний Союз Наша Україна”

Київська обласна звітно-виборна конференція партії „Народний Союз Наша Україна”

Бучанські новини
Бучу відвідала голова Київської облдержадміністрації

Бучу відвідала голова Київської облдержадміністрації

Бучанські новини
Чому заважає працювати обласна рада?

Чому заважає працювати обласна рада?

Ірпінський вісник
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
Ірпінь : відставка міського голови

Ірпінь : відставка міського голови

Буча та регіон
Вибори: 10 кандидатів на посаду Бучанського міського голови

Вибори: 10 кандидатів на посаду Бучанського міського голови

Буча та регіон
Зміна назв освітніх закладів у Бучі

Зміна назв освітніх закладів у Бучі

Бучанські новини
Депутати звітують

Депутати звітують

ВИКОНКОМ
Ірпінському екс-депутату повідомлено про підозру вдарив головою в обличчя депутата Київської обласної ради

Ірпінському екс-депутату повідомлено про підозру вдарив головою в обличчя депутата Київської обласної ради

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.