Міліція поверне довіру народу

В Ірпені призначено нового начальника міського відділу міліції. Оскільки бучанські правоохоронці фактично підпорядковуються Ірпінському міськвідділу (МВ), то всі питання, які виникають у роботі, нововведення та перспективи стосуються і позначаються безпосередньо й на жителях нашого міста. Про реформування правозахисної структури і загальний стан криміногенної обстановки в регіоні розповідає начальник ірпінської міліції, підполковник Микола Павленко.

Микола Володимирович Павленко
В органах внутрішніх справ працює 20 років. Свою службу розпочинав у званні сержанта.
Був помічником чергового, дільничним інспектором, інспектором-криміналістом, начальником відділу карного розшуку МВС України в Житомирській області.
Згодом знову повернувся працювати в Київську область в управління карного розшуку.
Останні два роки займав посаду начальника Таращанського райвідділу в Київській області. Підполковник.
В Ірпінському міському відділі міліції працює з 12 січня 2008 року.

— Миколо Володимировичу, розкажіть, будь ласка, яка нині у Приірпінні криміногенна ситуація?
— Стан в Ірпінському регіоні тяжкий, адже близькість до столиці зумовлює значну міграцію населення. Тому хотілося, щоб ситуація була дещо кращою. Але над проблемними питання працюємо, намагаємося робити все, аби, насамперед, не допустити скоєння правопорушень.

— Не так давно міністром МВС Юрієм Луценком прийнято рішення про реформування Ірпінського міського відділу. Як просувається цей процес? Наскільки така постанова взагалі була потрібною?
— Так, був відповідний наказ. Весь міський відділ міліції повністю реорганізований. Крім того, проведена державна атестація, яку пройшли 99% особового складу. Лише декілька співробітників не змогли цього зробити. Але це швидше ті, хто не виявив бажання далі працювати в органах. Зараз процес реорганізації завершився — співробітники призначені на посади та продовжують працювати. Є суттєві зміни у керівному складі, зокрема, призначено трьох нових заступників начальника Ірпінського відділу міліції. Населення також буде співпрацювати з новими начальниками відділень Бучі, Гостомеля, а також із новим керівником відділення дільничних інспекторів. Зроблено все для того, щоб покращити роботу правоохоронних органів. Адже найвища оцінка роботи міліції — це довіра людей. І в мене є велике бажання її повернути.

— Чи є вже якісь позитивні або ж негативні зрушення від таких змін?
— Позитивні процеси ми вже бачимо. Багато уваги приділяється вуличній злочинності, боротьбі з наркоманією. Якщо за два місяці минулого року у регіоні виявлено 17 злочинів по наркоманії, то в 2008 — 37. Мова йде не про рівень зростання наркоманії, а про кращі показники розкриття таких випадків. Зазначу, що всі ці справи були масштабними, адже виявлено наркопритони, лабораторії, місця вживання наркотичних речовин. Аналогічно стоїть питання і по розкриттю грабежів та розбійних нападів. Зараз кількість таких випадків значно зменшилася.

— За статистикою, яка категорія громадян найбільше скоює злочини?
— Кожен злочин — це не добре явище, бо злочинна діяльність порушує добробут і спокій громадян, зачіпає їх законні права та інтереси. Зазначу: Ірпінський регіон постійно оновлюється, будується — тож, природно, що на Київщині дуже багато заробітчан. Як показує практика, саме ця категорія й скоює найбільше злочинів. Якщо взяти статистику по грабежах, то 9 з 10 випадків здійснені приїжджими людьми. Цього року в нас трапилося два випадки зґвалтування — в обох з них до справи причетні жителі інших місцевостей. Розкрити такі справи часто буває досить складно — люди незареєстровані, місце їх знаходження невідоме. Та незважаючи на всі ці труднощі, показник розкриття злочинів по регіону сьогодні становить 73,6%. У порівнянні з областю (де розкриття становить 64,7%) — гарний результат. Що ж до найпоширеніших злочинів, то це крадіжки особистого майна.

— Як ви ставитися до питання створення у Бучі свого відділу міліції? Чи потрібно це?
— Я позитивно ставлюся до порушення цього питання. Буча — місто обласного значення, і маючи таку кількість населення та зважаючи на активну розбудову, повноцінне Бучанське міське відділення міліції потрібне. Над цим питанням зараз активно працюємо. Разом із Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком ми були на нараді в начальника Головного управління, який такої ж думки. Аби повністю «запустити» автономний Бучанський відділ міліції потрібне приміщення. І як тільки воно з’явиться, Бучанський міський відділ запрацює. Зі свого боку ми відразу передамо частину посад, укомплектуємо його. Міліція у Бучі буде повноцінно функціонувати.

— Скільки правоохоронців буде працювати в Бучанському міськвідділі?
— Враховуючи кількість населення Бучі, це буде близько 45-55 посад. Відновиться й чергова частина. Аби вона добре працювала, потрібно три зміни працівників — черговий, помічник чергового, водій чергової машини, міліціонер, який здійснює пропускний режим адміністративного приміщення, та слідчо-оперативна група у повному складі.

— Яка сьогодні ситуація по злочинності в Бучі?
— Наразі криміногенна ситуація в Бучі стабільна і контрольована. Займаємося профілактикою злочинів. Показник розкриття злочинів по Бучі становить 84-86% і сподіваюся, що ми його утримаємо.

— Було пограбовано бучанську ЗОШ № 1. Що відомо з цього приводу?
— На жаль, такі крадіжки комп’ютерної техніки досить повсякденний випадок. Про деталі розповісти не можу — це таємниця слідства. Особи, які здійснили цей злочин, поки що не встановлені, але розкриття справи просувається, ми вийшли на їх слід.

— Чи проводите роз’яснювальну роботу з людьми, співпрацюєте з населенням?
— Уся робота правоохоронних органів пов’язана зі щоденним спілкуванням з людьми. На цьому загострюється і моя увага, й усього керівного складу. Проводяться інструктажі, наради, бесіди у трудових колективах, на яких наголошується, що перш за все — це жителі. І останнім часом простежується така тенденція: на прийом йдуть дуже багато людей із різними питаннями, які часто зовсім не стосуються роботи міліції. Але все одно, ми приділяємо їм увагу, приймаємо заяви та допомагаємо розібратися в ситуації. Адже якщо буде розуміння, то громадяни потягнуться до міліції і довіра до правоохоронних органів, яка була раніше, повернеться.

— Останнім часом у Приірпінні траплялися резонансні злочини?
— Дуже резонансних злочинів у нас не було, але є випадки скоєння тяжких злочинів, навіть особливо тяжких. Зокрема, спричинення тяжких тілесних ушкоджень (на території Коцюбинського), що призвело до смерті людини. Є два випадки зґвалтування, трапляються розбійні напади, пограбування. Більшість протиправних діянь розкриті, а особи затримані.

— Ви маєте значний досвід роботи в правоохоронній галузі. На вашу думку, що штовхає людину на скоєння злочину?
— По-перше, складна ситуація у державі. По-друге, наше населення незайняте, злочинність зараз омолоджується. Якщо жити в Ірпінському регіоні, який розташований біля столиці, і не знайти роботи 20-річному молодику, це говорить не про відсутність робочих місць, а про небажання чимось займатися. Все це значною мірою впливає на загальну криміногенну обстановку. Як правило, злочини скоюють ті, хто не знає, чим себе зайняти.

— Ваші найближчі плани у роботі?
— Працювати так, аби діяльність правоохоронців відчули люди та бачили, що представники міліції є і до них у будь-який час можна звернутися за допомогою.
газета: №9 "Бучанські новини" від 28 лютого 2008р.
Людмила Гладська
милиция
 Інші новини по темі:
У перспективі - Бучанський міский відділ мілції

У перспективі - Бучанський міский відділ мілції

Бучанські новини
Керівництво Ірпінського міського відділу внутрішніх справ звертається до жителів Ірпінського регіону

Керівництво Ірпінського міського відділу внутрішніх справ звертається до жителів Ірпінського регіону

Бучанські новини
У Бучі скоєно злочин

У Бучі скоєно злочин

Буча та регіон
Бучанська міліція: "Є нюанси"

Бучанська міліція: "Є нюанси"

Бучанські новини
Строки проведення державного технічного огляду у Бучі

Строки проведення державного технічного огляду у Бучі

Бучанські новини
Новий керівник ірпінської поліції

Новий керівник ірпінської поліції

Буча та регіон
Люди повинні знати свою міліцію

Люди повинні знати свою міліцію

Бучанські новини
Бучанська поліція: Призначено нового керівника

Бучанська поліція: Призначено нового керівника

Буча та регіон
Міліція звертається до мешканців області

Міліція звертається до мешканців області

Буча та регіон
Працівники міліції розкрили грабіж в центральному міському Бучанському парку

Працівники міліції розкрили грабіж в центральному міському Бучанському парку

Бучанські новини
У Бучі побили гральні автомати

У Бучі побили гральні автомати

Буча та регіон
Поліція: Затримали за незаконне зберігання наркотиків

Поліція: Затримали за незаконне зберігання наркотиків

Буча та регіон
Почастішали крадіжки з салонів авто

Почастішали крадіжки з салонів авто

Буча та регіон
Міліція відкрила доступ до розшукової бази даних

Міліція відкрила доступ до розшукової бази даних

Буча та регіон
Графік роботи Бучанського міського управління юстиції

Графік роботи Бучанського міського управління юстиції

міська юстиція
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.