Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Освіта у Бучі розвивається досить стрімко

Освіта у Бучі розвивається досить стрімко

19 лютого розпочало свою роботу чергове засідання виконавчого комітету Бучанської міської ради, на якому головував заступник міського голови Віктор Фальковський.

Згідно з порядком денним першим розглядалося питання про заходи з виконання пропозицій, зауважень жителів Бучі, які були висловлені на відкритій зустрічі з Бучанським міським головою. 2 лютого під час звітування Анатолія Федорука жителями міста порушено низку питань стосовно як загального розвитку Бучі, так і приватних «наболілих» проблем громадян. Що ж цікавило бучанців? Насамперед, це ефективність роботи правоохоронних органів, створення у Бучі всіх необхідних підрозділів виконавчої влади, забезпечення місцевих жителів житлом, вивіз ТПВ з мікрорайону Лісової Бучі, благоустрій та асфальтування доріг тощо. На кожне з них свого часу давалася розгорнута відповідь, але так чи інакше, всі питання, що порушувалися, є у плані соціально-економічного розвитку на 2008 рік, закладені кошти та ведеться планомірна робота по реалізації запланованих проектів чи подолання проблем, які наразі існують. Наприклад, тривають переговори з вищим керівництвом МВС про створення в нас повноцінного Бучанського відділу міліції, продовжується активне будівництво житлових масивів, розробляються програми по забезпеченню громадян соціальним житлом тощо. Місцева влада засвідчила, що не стоїть осторонь усіх процесів, які відбуваються в житті Бучі, а бере в них безпосередню участь.

Щодо роботи відділу освіти. Минув рік відколи установа розпочала свою роботу по організації та координуванню діяльності навчально-виховного процесу в навчальних закладах міста. За словами в.о. начальника відділу Лариси Федорук, здобутків на освітянській ниві мають чимало. Але разом з тим, існують і проблеми, які потрібно вирішувати якомога раніше. Одна з найголовніших — відсутність житла для молодих спеціалістів через що заохотити працювати молодих педагогів у місцевих школах досить складно.

Дивлячись об’єктивно, варто зауважити, що подібна ситуація склалася у більшості установах та закладах міста, а проблема загалом не стільки місцева, як загальнодержавна. Держава не забезпечує спеціалістів житлом — це факт, тому вирішення подібних проблем «скинуто» на органи місцевого самоврядування. Стосовно Бучі, то у місті прийнята програма по соціальному житлу, яким забезпечуватимуть працівників державної сфери. Планується щорічно виділяти до 6 квартир фахівцям різних рівнів. Наскільки вдасться втілити задумане — покаже час.

Загалом у школах міста навчається 2 333 учнів, у дошкільних навчальних закладах перебуває 1068 дітей, охоплено гуртковою роботою в Бучанському центрі позашкільної роботи 800 учнів. Для ефективного забезпечення організації роботи у 2007 році в навчальних закладах створено міський логопедичних пункт, який діє на базі ЗОШ І-ІІІ ст. №3, міську психолого-медико-педагогічну консультацію при відділі освіти, яка проводить обстеження дітей із психофізичними вадами та робить відповідну корекційну роботу, відкрито групи у всіх ДНЗ з 12-тигодинним перебуванням дітей. Разом з тим гостро стоїть проблема другої зміни в ЗОШ №4, повною мірою не завантажена ЗОШ №3. Тому працювати є над чим і відповідна робота, за словами начальника відділу освіти, передбачається.

Повідомили, що 2007 рік можна вважати показовим у плані фінансування закладів освіти Бучі. Підтримки, яку відчули школи та садочки, мабуть, не було за всі попередні роки існування цих установ. Значно поліпшилася матеріально-технічна база шкіл, придбано нову техніку, проведено комп’ютеризацію класів, зроблено капітальні та поточні ремонти. Загалом на оснащення навчальних закладів комп’ютерною технікою минулого року виділено 207054 грн. На фінансування освітньої галузі у 2007 році на загальний фонд — 12 млн. 726 тис. 028 грн. бюджетних коштів. Додатково виділено 1 млн. 361 тис. 037 грн. на виконання ремонтних робіт, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти. Мабуть, можна впевнено говорити, що галузь освіти у місті розвивається досить стрімко, стає більш якісною та доступною.

Далі про роботу Бучанського міського відділу міліції звітував заступник начальника БМВ Євген Лебедько. Перш за все, у місцевих правоохоронців залишаються відкритими проблеми штату та приміщення. Переговори з вищим керівництвом МВС поки що до якихось суттєвих покращень не призвели. Але місцева влада запевняє, що у Бучі все ж таки буде свій повноцінний відділ міліції, що підпорядковуватиметься безпосередньо Головному управлінню. Вкрай гостро стоїть питання чергової частини. За даними Ірпінського МВ, 40% звернень до чергової частини Ірпеня надходять від жителів Бучі, а швидкого реагування на ці повідомлення немає. Нині триває ремонт приміщення Бучанського відділу міліції, де передбачається створення власної чергової частини.

З початку 2008 року у місті скоєно 22 злочини, 19 з яких розкрито. Найбільше з них пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів (15 злочинів), крадіжок (3 факти скоєння), сталося по 1 випадку розбою та пограбування. З поданої інформації, нині на території Бучі проживає 107 осіб підоблікового елементу, з них під адміністративним наглядом перебувають 10 чоловік, формальників — 15 і раніше судимі — 82.
У правоохоронців викликає занепокоєння ситуація, що склалася біля закладу «Кока-кола». За словами працівників міліції — систематичні бійки, грабунки та підрізи там — звичне явище. Аби запобігти таким проявам, до членів виконкому звернулися з проханням даний заклад взагалі закрити. І судячи з усього, після відповідних рішень, це буде зроблено.

Непогано спрацювала у 2007 році й Бучанська пожежна частина. Мається на увазі не кількість пожеж, які трапилися, а кількість надзвичайних випадків, яким вдалося запобігти, організувавши належним чином роботу.

Поточного року співробітниками державного пожежного нагляду за порушення правил пожежної безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 87 посадових осіб, призупинено експлуатацію 38 приміщень, 301 ділянок електромережі та 32 агрегатів, що знаходились у пожежнонебезпечному стані. Загалом, за поточний рік на території міста виникло 30 пожеж, збитки від яких склали 340230.

Протягом 2007 року до відділу РАЦС звернулося 1200 громадян, яким була надана правова консультація згідно з чинним законодавством. За звітний період зареєстровано 890 актових записів. У місті народилося 280 дітей, одружилося 252 пари, померло 358 людей.

Відповідно до Сімейного Кодексу України ст. 33 п.2 реєстрація шлюбу проводиться в урочистій обстановці за заявою наречених. Відділ РАЦС не в змозі виконати це положення, тому що приміщення не відповідає умовам для проведення такої події. У зв’язку з цим за останній час багато нарікань з боку наречених.

Крім того, з 22 листопада 2006 року вступили в дію нові правила реєстрації актів цивільного стану в Україні, згідно з якими при подачі заяви про реєстрацію шлюбу надається направлення на медичне обстеження. Тому якщо стан здоров’я «другої половини» вас не задовольняє, маєте право побажати їй всього доброго й розстатися. Добре це чи погано, але, як показує практика, українські молодята цим правом у більшості випадків не користуються.
газета: №8 "Бучанські новини" від 22 лютого 2008р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
ВЗАЄМИНИ: БІЗНЕС ТА ВЛАДА

ВЗАЄМИНИ: БІЗНЕС ТА ВЛАДА

ВИКОНКОМ
Дітям та молоді особлива увага

Дітям та молоді особлива увага

Бучанські новини
У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

Бучанські новини
22 грудня у Бучі відбулися засідання правління Асоціації органів місцевого самоврядування

22 грудня у Бучі відбулися засідання правління Асоціації органів місцевого самоврядування

Буча та регіон
Проблеми БТІ у Бучі - вирішуються

Проблеми БТІ у Бучі - вирішуються

Бучанські новини
35 питань розглянули на засіданні виконкому в Бучі

35 питань розглянули на засіданні виконкому в Бучі

Буча та регіон
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Бучанська міська рада запрошує інвесторів для розвитку міста

Бучанська міська рада запрошує інвесторів для розвитку міста

ВИКОНКОМ
Благоустрій : Дорога, дорога..

Благоустрій : Дорога, дорога..

Бучанські новини
Буча: Затвердили бюджет міста

Буча: Затвердили бюджет міста

Бучанські новини
2007 рік був означений напруженою роботою

2007 рік був означений напруженою роботою

ВИКОНКОМ
Про меморіал жертвам Голодомору у Бучі

Про меморіал жертвам Голодомору у Бучі

Бучанські новини
Чи зачиняться гральні заклади -  залежить від рішень виконкому

Чи зачиняться гральні заклади - залежить від рішень виконкому

Бучанські новини
Про бучанську воду, безпеку праці та розвиток інфраструктури

Про бучанську воду, безпеку праці та розвиток інфраструктури

Бучанські новини
Буча буде лагодити лінії електропередач за власні кошти

Буча буде лагодити лінії електропередач за власні кошти

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.