Відблиск Різдвяної зірки

На вже традиційну зустріч "Під Різдвяною Зорею" зібралися жінки військового містечка Гостомель-1. Це була, як казали самі учасниці, тиха зупинка у суєті буднів, нагода зійтися й поспілкуватися на небуденні, а для декого й такі незвичні теми - що означає Різдво в житті кожного, які роздуми, спогади і настанови несе це свято. Як і понад 2000 років тому люди передавали один одному новину: "Христос народився!". І чули у відповідь: "Славімо Його!".

Лунали різдвяні пісні, вірші, колядки. Оскільки зустрічаються жінки не перший рік, тому не довелося переповідати історію народження Христа, всі вже самі її можуть і повинні розповідати її іншим, а найперше - дітям, онукам. Але розгадуючи Різдвяний кросворд, кожен зміг повторити важливі моменти біблійної історії про народження Христа. І не тільки відгадати, а й знайти підтвердження у Святому Письмі. А запитання були непрості. Наприклад, не кожен може назвати плем'я, із якого походить Ісус Христос (Євреїв 7:14), ім'я першого християнина, чоловіка, який повірив, що Ісус - Спаситель світу (Матвія 1:19-21), ім'я царя, який правив після Ірода (Матвія 2:22-23), сказати, на який день Ісусові дали ім'я (Луки 2:21), що може Ісус робити завжди (Євреїв 7:25).

Аби уникнути одноманітності, деякі історії розповідали сценками. Наприклад, Галина Голубенко поставила сценку про свічки, які... відмовилися світити. Одна стверджувала, що вона спочатку розгадає секрет як світити, не згоряючи, друга - "вчена", замість свого прямого призначення вивчає поширення світла. Третя не хоче світити, бо боїться щось зробити не так, а четверта... співає, а світити їй ніколи. Таких "носіїв світла" чимало серед оточуючих, дехто впізнав і власні риси. Чим не причина замислитися про призначення жінки, її покликання як матері, дружини, берегині дому, подумати чи правильно ми розставляємо пріоритети у своєму житті. Наше справжнє світло - добрі справи для тих, хто поруч із нами.
Оскільки зустріч організував місцевий жіночий християнський клуб "Рута", то вся тематика спілкування групувалася навколо християнських цінностей. Розглянули, що говориться про Різдво в Старому Заповіті, яка роль жінки у тому, що досі існує ворожнеча між ізраїльтянами й арабами. (І треба ж було Сарі прискорювати виконання Божих обітниць про численне Аврамове потомство і пропонувати чоловікові свою рабиню Агар!).

А також розповіли про жіночу конференцію, що пройшла кількома місяцями раніше в Ірпені, куди понад 100 жінок- і дружин військовослужбовців та службовців силових структур, відклавши безконечні буденні турботи, прибули, щоб послухати, вони можуть служити ближнім для слави Божої. Благословенням для всіх були жінки з військового містечка Гостомель-1 і учасниці клубу "Рута". Щільність занять була дещо зависока, як для жінок, але вони, знайомі з військовою дисципліною, із цим завданням упоралися з честю. За три дні присутні попрацювали на 7 пленарних засіданнях і у 22 секціях, жваво обговорювали почуте і висловлювали враження в дискусійних групах. Проблема була хіба у тому, яку секцію обрати, коли одночасно хочеться побувати у двох або трьох. Тематика того варта. Наприклад, "Стреси у військовій сім'ї і їх подолання", "Розлучення, роз'їзд, примирення, повторний шлюб, виховання дітей одним із батьків", "Справжнє кохання вміє чекати" - про виховання чистоти дошлюбних стосунків, "Служіння в жіночих консультаціях - запобігання абортам, кризова вагітність", "Домашня бізнес-леді", "П'ять мов кохання", "Скорбота й утрата - служіння вдовам" тощо. Цікаво, що досвід зустрічей Гостомельського багатоконфесійного клубу "Рута" виявився цінним і цікавим для багатьох. Після конференції стали виникати жіночі християнські клуби у різних містах, наприклад, у Вінниці нині діє "Самарянка", у Добропіллі Донецької області - "Естер", в Ольшаниці Київської - "Марія", є такі клуби у Хмельницькому, Херсоні, Севастополі. Жіночий християнський у військовому містечку Гостомель-1 був першим, але тепер не єдиний.

Цікавою й цінною інформацією поділилася з присутніми на різдвяній зустрічі жінок Н.Ф.Коритна, бібліотекар військової частини, яка щороку організовує для солдатів своєрідні усні журнали. Як привід поділитися радістю свята, гості тут же виготовили сюрпризну цукерку-саморобку, яка може бути прикрасою на ялинку, оформленням іменинного стола дітей чи онуків. І наповнили її солодощами і різдвяними побажаннями. А фосфоресцентне зображення ангела, який світиться у темряві, коли побуде на світлі, має нагадувати, що ми, аби світити, повинні бути у присутності справжнього Світла - Бога. Усі присутні від клубу "Рута" отримали особливі подарунки зі значенням.


Хай же радість Різдва і найцінніший дар Бога для людства - Ісус Христос, який приніс спасіння, залишиться з усіма вами назавжди.

Людмила Горбата,
Гостомель-1
На фото: моменти свята


№4, „Ірпінський вісник”
e-mail
газета: №4, „Ірпінський вісник”
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.