Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

22 січня 2008 року проходило чергове засідання виконавчого комітету Бучанської міської ради. Перед розглядом основних питань порядку денного, міський голова Анатолій Федору привітав присутніх зі святом Дня Соборності України, наголосивши на необхідності завжди дотримуватися принципів єдності, рівності та братерства. Потім увазі присутніх було представлено нового начальника Бучанського КЖЕП. Ним став Володимир Денисович Кравчук – людина нова, яка щойно приступила до виконання своїх обов’язків і наразі окреслює можливі шляхи розвитку підприємства.

Далі працювали за планом. Першим розглянули питання про виконання бюджету міста в 2007 році. Так, по доходах (враховуючи офіційні трансферти) він становив у сумі 78523788,0 грн., в тому числі по видатках у сумі 56309180,06 грн. По загальному фонду, враховуючи офіційні трансферти у сумі 40725941,00 грн., в тому числі по видатках у сумі 37889414, 68 грн. По спеціальному фонду бюджет міста Буча по доходах у сумі 37797847,00 грн., в тому числі по видатках у сумі 18419765,38 грн. Як зазначила начальник фінансового управління Катерина Карпенко, в плані виконання бюджету минулий рік був найбільш вдалим, як і в цілому по Київській області.

Після цього членами виконавчого комітету було заслухано звіт роботи тимчасово створеної комісії щодо вивчення стану виплати заробітної плати в КП “Бучанське УЖКГ”. Як повідомив голова цієї комісії Сергій Фортуна, на підприємстві фактично відсутня планово-економічна служба, що вкрай негативно позначається на веденні господарства, призводить до хаотичності в документації. Крім того, було виявлено й низку інших порушень. “Так, вибірковою ревізією повноти, правильності розрахунків по витратах на вивезення твердих побутових відходів встановлено, що підприємством розрахунки ведуться шляхом попереднього перерахування коштів на підставі виписаних виконавцям накладних на отримання талонів на вивіз сміття. Списання талонів проводилося по мірі їх видачі, проте первинних документів, що підтверджують внесені дані аналітичного обліку, для перевірки не надано”, - говориться у звіті.

Станом на 1 вересня 2007 року в бухгалтерському обліку заборгованість відсутня. Проте виявлено, що деяким працівникам, у порушення умов колективного договору, заробітна плата нараховувалася необґрунтовано підвищена, а, наприклад, за виконання понаднормової роботи доплата, як того передбачає законодавство, не проводилася. Так що питань до нашого КЖЕП було чимало. Є надія, що з приходом нового керівництва виявлені недоліки будуть усунені, більше того – запрацюють нові механізми організації робочого процесу.

Заступник Бучанського міського голови Юрій Хоменко доповідав про виконання плану соціально-економічного та культурного розвитку в 2007 році та проведення відповідних заходів у 2008 році. У році, що минув, було проведено реконструкцію приміщення управління освіти, закладів освіти (зокрема ЗОШ №4, №3), гуртожитку по вул. Островського, 36, управління праці та соціального захисту, реконструкцію Привокзальної площі. Зроблено реконструкцію та ремонт дорожнього покриття, мереж вуличного освітлення, мереж холодного водопостачання та опалення. Також було здійснено будівництво водопроводу по вул. Зої Гайдай, Калініна, Шевченка та каналізаційної мережі по вул. Гагаріна та провул. Гагаріна, виконано низку інших життєво необхідних для міста робіт.

У планах міської ради на цей рік – продовжувати здійснювати реконструкцію та ремонт дорожнього покриття вулиць, проводити роботи по відновленню та обслуговуванню мереж вуличного освітлення, капітальний ремонт житлового фонду міста, зокрема ліфтового господарства, будівництво водопровідних та каналізаційних мереж. Як зазначив Юрій Хоменко, у 2008 році продовжуватиметься й будівництво двох резервуарів чистої води, планується провести великі роботи по каналізуванню Лісової Бучі. А ще в задумах посадовців – проектування міського парку, нових приміщень під служби, будівництво Центральної міської бібліотеки та поліклініки, розширення автомагістралі Київ-Ковель із будівництвом ще одного підземного переходу тощо. Будівництво низки інших соціально важливих об’єктів уже узгоджено й незабаром розпочнуться роботи по їх виконанню. Бучанський міський голова Анатолій Федорук наголосив на тому, що план соціально-економічного та культурного розвитку на 2008 рік буде розгалуженим по напрямках, без суттєвої деталізації.

Це в першу чергу пов’язано з тим, що значний перелік об’єктів поданий до обласних та державних програм і поки що немає остаточного підтвердження чи включені вони туди й чи буде виділятися фінансування. Крім того, по значній частині об’єктів – ще в стадії підготовки проектні рішення, які будуть завершені в квітні-травні 2008 року. “Але разом з тим, як показав 2007 рік, ті фінансові можливості, які були зарезервовані для старту в 2008 році, та напрацювання, які цілком реально реалізувати в поточному році, дають впевненість у тому, що план соціально-економічного та культурного розвитку нашого міста є досить відчутним по обсягах, змістовним по видах робіт і призведе до стабільності розвитку нашої територіальної громади”, – сказав міський голова.

Знову повернулися до питання перевезення пільгових категорій громадян міста. У цьому році в бюджеті закладено 534 тис. грн. для надання відповідних послуг. Сьогодні кількість пільговиків, які мають право безкоштовного проїзду становить 7800 осіб. Проте, контролювати перевізників вдається не завжди, через що нерідко порушуються права громадян. І хоча домовленості з монополістом автоперевезень регіону АТП №13250 існують, але, за словами користувачів послуги, їх часто недотримуються. Тому розробити ефективний механізм контролю за наданням послуг перевезення до цього часу так і не вдалося.
газета: №4 "Бучанські новини" від 25 січня 2008р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Про виконання бюджету міста Буча за  9 місяців 2007 року

Про виконання бюджету міста Буча за 9 місяців 2007 року

фінансове управління
Про виконання бюджету міста Буча за 2008 рік

Про виконання бюджету міста Буча за 2008 рік

фінансове управління
Про виконання бюджету міста Буча

Про виконання бюджету міста Буча

фінансове управління
Виконання міського бюджету м.Ірпінь за І півріччя 2008 року

Виконання міського бюджету м.Ірпінь за І півріччя 2008 року

Ірпінський вісник
Бюджет міста Буча - прийнято

Бюджет міста Буча - прийнято

Бучанські новини
Чи буде тепло в Бучі — залежить від Ірпеня..

Чи буде тепло в Бучі — залежить від Ірпеня..

ВИКОНКОМ
Про бюджет міста Буча на 2007 рік

Про бюджет міста Буча на 2007 рік

фінансове управління
Гуртожитки стануть власністю міста

Гуртожитки стануть власністю міста

Бучанські новини
Сплата податків місту на контролі

Сплата податків місту на контролі

Бучанські новини
Опалювальний сезон розпочато

Опалювальний сезон розпочато

Бучанські новини
Бюджет селища Буча за 9 місяців 2006 року по доходах

Бюджет селища Буча за 9 місяців 2006 року по доходах

ВИКОНКОМ
Про міський бюджет м. Ірпінь на 2011 рік

Про міський бюджет м. Ірпінь на 2011 рік

Ірпінський вісник
35 питань розглянули на засіданні виконкому в Бучі

35 питань розглянули на засіданні виконкому в Бучі

Буча та регіон
2007 рік був означений напруженою роботою

2007 рік був означений напруженою роботою

ВИКОНКОМ
Про бюджет міста Буча на 2009 рік

Про бюджет міста Буча на 2009 рік

фінансове управління
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.