Піклування про дворик чи провокація

Проблеми бучанців викликають жвавий інтерес у сусідів з Ірпеня. Здавалось би, звичайне питання благоустрою двору будинку номер 5 по вулиці Енергетиків, а зчинило гучний резонанс в ірпінській пресі.

Для тих читачів, котрі ще не в курсі справи, коротенько нагадаємо зміст “слона”, зробленого з “мухи”. Планувалося зробити благоустрій двору вищезгаданого будинку, проклавши асфальтовану дорогу. “Ірпінський вісник” пише, що всі жителі проти того, щоб їх гарний дворик, який з часів побудови будинка (далекий 1962-й), залишався у незмінному стані. Мовляв, від такого благоустрою гаражі та «сарайчики» опиняться “по той бік магістралі”... Напевно, у жителів будинку якийсь особливий, містичний зв’язок із тими дерев’яними спорудами, бо як ще можна пояснити такий супротив владі? У багатьох дворах Бучі, Ірпеня, Києва прокладені дороги – неширокі, для одностороннього руху. Для зручного під’їзду транспорту, пожежної, швидкої... Площадки для паркування – асфальтовані, як зазвичай. Але ж ні – у нас дворик! Місто росте та оновлюється. Але ж ні – у нас старі, дерев’яні «сарайчики» – гордість та пам’ять про минулу епоху “хрущовок”.

Добробут людей росте, з кожним роком щасливих власників автомобілів стає все більше, й не виключено, що в наступні декілька років автопарк будинку номер 5 збільшиться, а двір для цього – не підготовлений. Але ж ні – у нас такі гарні доріжки, а машини паркуються прямісінько на газоні... Якщо прокладання асфальтованої дороги є, на думку “ІВ”, знищенням двору, то чим же є розбивання автівками доріжок і газону, на якому трава вже просто не росте? Нормальним використанням дворика?

За словами одного з мешканців будинку, після прокладання дороги у дворі почнеться жвавий автомобільний рух. Мовляв, до “цілодобового” (!) бару почнуть їздити авто, збиваючи з ніг жителів будинку номер 5. Трохи смішно і трохи сумно чути це. По-перше, усі розважальні заклади Бучі зачиняються о 23.00. Так, є порушники закону, проте кафе-бар “Либідь” (той самий “цілодобовий”) серед них не значиться. Що це означає? Жвавого руху вночі не буде. По-друге, дорога планувалася не як проїздна, а лише для користування жителями будинку номер 5. Так, вона буде з’єднана з під’їздною дорогою, що вже прокладена в дворі будинку номер 7 та провулком Комсомольським. Так, по ній можна буде їздити – для цього вона, власне, й будувалася. Проте дуже необачно вважати, що саме цією під’їздною дорогою стане користуватися все місто, спричиняючи безперервний рух автомобілів повз будинок номер 5.

Ось що з цього приводу каже Анатолій КовиЧ, іспектор інспекції по благоустрою міста Бучанського виконавчого комітету Бучанської міської ради:
— З точки зору благоустрою, облаштування будинків — річ необхідна. Двір будинку номер 5 по вулиці Енергетиків потребує нагального облаштування. Кущі та дерева, про які, нібито, піклуються мешканці, недоглянуті, купи піску, землі, які після дощу перетворюються на багнюку. «Сарайчики», про які йдеться в матеріалі, в більшості – самовільно збудовані, тобто, без дозволів та здачі в експлуатацію.

Хочу зазначити, що кожна прибудинкова територія має бути упорядкована. Упорядкування передбачає спорудження клумб, газонів, прокладання під’їздної дороги, місця для паркування автомобілів. Двір вищезгаданого будинку зовсім необлаштований — після дощів чи талого снігу там неможливо ні пройти, ні проїхати.
І ще один важливий момент – це упорядкування прибудинкових територій у планах соціально-економічного розвитку міста. По мірі надходження коштів та проведення тендерів місто розбудовується та ремонтується.

При вирішенні того чи іншого питання завжди були, є та будуть суперечки, адже скільки людей – стільки й думок. Проте наголошую: якщо кільком мешканцям будинку, для яких старі «сарайчики», захаращені кущі та невпорядкований двір дорогі, як пам’ять, не подобається рішення щодо благоустрою, це ще не означає, що в цьому питанні не буде зрушень.

... Нас здивувала увага колег з Ірпеня стосовно суто бучанської проблеми. Складається враження, що в Ірпені своїх двориків, “нетронутых цивилизацией» не вистачає – адже пишуть вони чомусь про двори Бучі. Звичайно, можна подумати, що редакція “Ірпінського вісника” переймається проблемами жителів регіону. Проте з’ясовані нами факти наводять на зовсім інші роздуми..

У бесіді з мешканцем будинку номер 5 по вулиці Енергетиків я поцікавилася, де можу знайти “жительку дому” Людмилу Петрову, яка начебто написала статтю («ІВ» від 28 вересня). Чоловік відповів, що ніякої Петрової тут нема, проте в цьому будинку живе працівник газети “Ірпінський вісник” Віталій Іщенко. Матеріал, буцім-то, збирала якась дівчина, яка представилася кореспондентом “ІВ”.

Пан Іщенко – людина жвава та заповзята. До того ж, певно, як журналіст, користується певним авторитетом у сусідів. Ось чому “ІВ” так ревно піклується про дворик! Уже другий раз поспіль стаття займає півшпальти, а це для місцевої газети, яка має друкувати матеріали про СВОЄ місто – повірте, чимало. Можливо, така прискіплива увага та навмисний, негативний відтінок статті зумовлюється саме інтересами співробітника «ІВ»? Так, звичайно, можна припустити, що Віталій Іщенко душею прикипів до того дворика, тих кущиків та «сарайчиків». Але, з іншого боку, йому, як власнику автомобіля – навпаки, було б краще, якби у дворі його будинку облаштували асфальтовану під’їздну дорогу, з місцем для паркування. Значить, справа в іншому. В чому ж?

Можливо, пан Іщенко переймається долею «сарайчиків», власником одного з яких може бути? Чи, можливо, Віталій тримає “зуб” на місцеву владу? Справа в тому, що в недалекому минулому він хотів «брати» активну участь у житті міста – його частенько можна було зустріти в Бучанській селищній раді. А йому, судячи з усього, відмовили..

Як би там не було та які б мотиви не керували колективом “ІВ” у їхньому бажанні донести інформацію про двір будинку номер 5 по вулиці Енергетиків – проблема суто Бучанська, і вона не варта газетного полотна офіційного друкованого видання Ірпінської міської ради. В Ірпені й без Бучі новин вистачає.
газета: №43 "Бучанські новини" від 2 листопада 2007р.
Ольга Гдуля
 Інші новини по темі:
Пожежа

Пожежа

Буча та регіон
План благоустрою Ірпеня

План благоустрою Ірпеня

Ірпінський вісник
Лист в редакцію: "Допоможіть зберегти дітям місце під сонцем"

Лист в редакцію: "Допоможіть зберегти дітям місце під сонцем"

Бучанські новини
Благоустрій: хто за що відповідає?

Благоустрій: хто за що відповідає?

Бучанські новини
Водопровідну заасфальтують, але жителі залишаться без каналізації

Водопровідну заасфальтують, але жителі залишаться без каналізації

Бучанські новини
Свято пройде в чистому, прибраному селищі

Свято пройде в чистому, прибраному селищі

Бучанські новини
Містобудування, як розвиток селища буча

Містобудування, як розвиток селища буча

Бучанські новини
ЗАКОН УКРАЇНИ "Про благоустрій населених пунктів"

ЗАКОН УКРАЇНИ "Про благоустрій населених пунктів"

законодавтство
Буча отримала нагороду за благоустрій

Буча отримала нагороду за благоустрій

ВИКОНКОМ
Свято краси

Свято краси

Бучанські новини
16 грудня, Ірпінь: Круглий стіл "Благоустрій у дії!"

16 грудня, Ірпінь: Круглий стіл "Благоустрій у дії!"

Ірпінський вісник
Дороги і люди…

Дороги і люди…

Бучанські новини
«Від роботи ЖКГ очікуємо тільки хорошого…»

«Від роботи ЖКГ очікуємо тільки хорошого…»

Бучанські новини
До 2015 року міста-супутники будуть з’єднані окружною дорогою

До 2015 року міста-супутники будуть з’єднані окружною дорогою

Бучанські новини
Лист на сайт: "Так не має бути"

Лист на сайт: "Так не має бути"

Буча та регіон
Коментарів: 2
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Coolmen
  • Coolmen (0)
  • Гостi
  • 10 листопада 2007 09:20
Павлад закрывается в 23.00?...это смешно. Вместо того что бы упрекать ”Ірпінський вісник”, ответьте почему «БН» не обратило на этот инцидент внимание?, ведь речь идет о жителях Бучи и их проблемах...если бы дорога все таки была бы построена, это была бы целая статья как у нас все классно!

0
brisya
  • brisya (0)
  • Гостi
  • 12 листопада 2007 19:09
Откуда такой сарказм по поводу кафе "Лыбидь"? Вы там отдыхаете после 23.00? есть доказательства того, что кафе после 23.00 принимает посетителей? У меня есть доказательства того, что кафе прекращает свою работу - проверки бюро благоустройства Бучи, которые показывают. что после 23.00 кафе не работает.

это во-первых. во-вторых - дорога планировалась подъездная - для скорой, пожарки, для нормального проезда автомобилей жителей и парковки машин. после дождя или растаявшего снега там сплошное болото. Я видела этот дворик. Мало того - я писала эту статью. и я могу засвидетельствовать, что состояние двора существенно улучшилось бы, если бы там проложили эту подъездную дорогу.

К тому же - господин Ищенко раздул из этого момента "проблему". Видимо, в своих целях - ИМХО

0