Буча : Всеукраїнська виставка собак

З 8 по 9 вересня на стадіоні «Ювілейний» проходила Всеукраїнська виставка собак, присвячена 80-річчю Оборонної спілки України.

На бігових доріжках вдало розташувалися чотириногі друзі різних порід, розмірів та форм, аби продемонструвати свої здібності. Поряд з ними були вірні господарі, які добряче змерзли, проте не втрачали оптимізму щодо «власної» перемоги. Дехто просто прийшов показати своє хвостате «диво» оточуючим. Переважно це були декоративні песики.

Власне, щодо порід, то, мабуть, цього дня у Бучі були всі, які тільки можуть існувати – від чотиримісячних цуценят, що сягали людині по пояс, до зрілих тварин, які не перевищували тридцяти сантиметрів у довжину. Вівчарки, боксери, лайки, мопси, китайські хохлаті та десятки інших – приємно дивували своїм спокійним характером та витривалістю. Адже попереду на них чекали змагання, де довелося витратити чимало фізичних зусиль.

За словами провідного спеціаліста Центрального комітету Оборонної спілки, старшого викладача Національного аграрного університету Фелікса Поліщука, кожна собака має свій стандарт – форму будови, кінцівки, нервову систему тощо. У результаті виходить оцінка. Відмінно – повна відповідність стандарту, дуже добре й добре. Тому призерів було багато. Додому повезли медалі представники 12 регіонів України, що були представлені на виставці.

Нині Оборонна спілка України активно відновлює зв’язки та співпрацю з прикордонниками, МВС, МНС. І багато собак, за якими так приємно спостерігати, є справжніми героями. Вони неодноразово рятували життя людей, зокрема в зонах стихійного лиха.



газета: №36 "Бучанські новини" від 14 вересня 2007р.
Людмила Гладська
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.