До дня будівельника : Місто нашої мрії

ДО ДНЯ БУДІВЕЛЬНИКА

Неподалік від столичного міста Києва розташоване мальовниче місто Буча, яке в народі називають «Ворота в столицю». Місто поєднує в собі чудові краєвиди та історичні місця, розвинуту промисловість, багатоповерхову забудову та парки. Окрасою міста є площа Київська, стадіон «Ювілейний», парк воїнів, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, парк Чорнобильців та зелені газони і квітники.


МІСТО НАШОЇ МРІЇ


Шановні працівники будівельної галузі!
Від щирого серця прийміть вітання до Дня будівельника. Бути будівельником означає бути творцем, людиною, що створює нові будівлі та споруди. Але водночас це й велика відповідальність, адже тільки якісне житло та архітектурно витончені споруди залишають у пам’яті нащадків світлі спогади про Вашу надзвичайно важливу працю.
Бажаю Вам здоров’я, наснаги та впевненості у власних силах. Вірю, що Ваш професіоналізм Ви спрямуєте у важливе русло розбудови нашої держави.
Із професійним святом Вас!

З повагою, Бучанський міський голова Анатолій Федорук


На сьогоднішній день у місті Буча відбувається активне житлове будівництво. За розрахунками НДІ «Діпромісто» до 2011 року населення Бучі збільшиться удвічі та становитиме 65тис.чоловік.

Отримавши статус міста обласного значення з січня 2007 року, міська рада має на меті проведення структурної розбудови виконавчих органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади, які гарантували б безпеку та комфортне життя в місті - це управління пенсійного фонду, відділу ГУМ НС України, податкової інспекції, контрольно-ревізійного відділу, державного нотаріуса, відділу земельних ресурсів, бюро технічної інвентаризації, служби зайнятості та фонду страхування.

За останні 2-3 роки мешканці нашого міста мають змогу побачити наскільки змінилася Буча. Чимало зусиль для цього доклали міська рада, комунальне підприємство «Бучабудзамовник», мешканці міста, які своєю активною участю сприяють більш раціональному розвитку міста. Вражаючими темпами ведеться багатоповерхова забудова міста із залученням інвестиційних будівельних компаній.

У березні поточного року виконано реконструкцію управління освіти, яке обслуговує 4 загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів, гімназію, 4 дошкільних заклади та навчально-виховний комплекс загальноосвітньої школи І ступеня- дошкільний навчальний заклад – «Берізка». У вересні 2007 року буде введено в експлуатацію управління праці та соціального захисту населення з територіальним центром соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
У ІІ кварталі цього року введено в експлуатацію привабливий 126 квартирний житловий будинок по вул.Пушкінській, 9-б. Замовником будівництва виступало ТОВ «Управління капітального будівництва», яке знаходиться в м.Вишневому. В межах вулиць Нове Шосе, Вишневої та бульвару Богдана Хмельницького ведеться забудова житлового кварталу, до якого входять чотири житлових будинки, дошкільний заклад на 140 місць та школа на 900 учнівських місць. Інвестором по будівництву виступає холдингова компанія Київміськбуд. Орієнтовна вартість будівництва складає 434 млн.грн. Складні інженерні мережі передбачають будівництво резервуару чистої води, вісім свердловин, які кільцюються в системі мережі водопостачання по вулицях Чкалова, Інститутській, Києво-Мироцькій та підключають у мережу 11 існуючих свердловин. Міжквартальна котельня дасть змогу забезпечити теплом та гарячою водою житлові будинки, дошкільний заклад та школу. Загальна площа житлових будинків складає 88 тис.кв.м., це в свою чергу дасть змогу частково забезпечити житлом мешканців, які стоять на квартирному обліку в місті. Поряд з цим розроблений проект на підземний перехід на розі бульвару Богдана Хмельницького та вул.Нове Шосе, будівництво якого розпочнеться в ІУ кварталі цього року.

У грудні минулого року було проведено конкурс за право оренди земельної ділянки площею 5га. Переможцями конкурсу визначені ТОВ «Приватінвестбуд» та МЖК «Оболонь». За рахунок проведеного конкурсу бюджет міста Буча збільшиться на 19 млн.грн.

На сьогоднішній день для будівництва в місті Буча залучено ряд інвестиційних компаній. Це АТ ХК Київміськбуд, трест “Південзахідтрансбуд”, ТОВ «Управління капітального будівництва» м.Вишневе, ТОВ «Євробуд», ТОВ «Соціумінвест», ЗАТ «Укржитлокомплекс», МВС України. Планується комплексна забудова мікрорайону між вулицями Тарасівська, Вокзальна та Кірова площею 18 га. Залучення інвестиційних компаній дає змогу розбудовуватися місту та розвивати інженерну інфраструктуру.

Із залученням інвестиційних коштів у місті ведуться роботи по реконструкції фасаду, покрівлі та їдальні загальноосвітньої школи №4, ремонту їдальні загальноосвітньої школи №3, дитячого навчального закладу «Сонячний», дитячого навчального закладу «Горобина».

Свердловина, яка побудована на території загальноосвітньої школи №2, забезпечить чистою питною водою школярів та 150 мешканців приватного сектору. Поряд з цим виконані роботи по реконструкції та ремонту дорожнього покриття по вулицях: Калініна, Грушевського, Зої Гайдай, Південної, Воїнів-Інтернаціоналістів, Гребінки загальною площею 18 тис. кв.м., проведені роботи по відновленню та реконструкції мереж вуличного освітлення, реконструкції дахів житлових будинків, озелененню та облаштуванню газонів. Продовжуються роботи по ліквідації причин підтоплення в мікрорайонах Яблунька та Мельники. Завершені роботи по реконструкції Привокзальної площі, що дало змогу розвантажити транспортні потоки та підвищити безпеку дорожнього руху.

Планується будівництво 155 квартирного житлового будинку по вул. Центральній 33-а та дитячого закладу на 140 місць по вул. Центральній, 39-а. Інвестором по будівництву виступає трест “Південзахідтрансбуд».

Але є й невирішені питання, які із-за відсутності коштів не передбачені бюджетом міської ради: це будівництво поліклініки – для її будівництва потрібно приблизно 50 мл.грн., заміна магістральних мереж каналізації та водопроводу, реконструкція котелень, будівництво очисних споруд (20 млн.грн), реконструкція вуличного освітлення, капітальний ремонт житлових будинків (заміна покрівлі та внутрішні системи водопостачання й каналізації) , дитячих закладів, лікарні та будинків культури.

З нагоди наближення свята – Дня будівельника, колектив нашого підприємства вітає всі трудові колективи з професійним святом. Це свято людей, які дарують мільйонам наших співвітчизників радість, щастя , відчиняють вікна до сонця.

Бажаємо міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту, творчого натхнення та наснаги для плідної праці.

Світлана ДЕМЧЕНКО,
директор КП «Бучабудзамовник»
газета: №31 "Бучанські новини" від 10 серпня 2007р.
 Інші новини по темі:
Вітання з Днем працівників податкової служби!

Вітання з Днем працівників податкової служби!

Публікації
Ірпінська ОДПІ презентувала мультфільм "Місто мрії"

Ірпінська ОДПІ презентувала мультфільм "Місто мрії"

Публікації
Проект: Ірпінь – місто Вашої мрії

Проект: Ірпінь – місто Вашої мрії

Буча та регіон
Вітаємо..

Вітаємо..

Бучанські новини
Шановні журналісти!

Шановні журналісти!

Публікації
Україна починається з кожного з нас

Україна починається з кожного з нас

ВИКОНКОМ
Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни! Шановні Бучанці!

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни! Шановні Бучанці!

Буча та регіон
З Днем народження, моє рідне місто! (привітання)

З Днем народження, моє рідне місто! (привітання)

Бучанські новини
14  вересня, місто Ірпінь: День міста, програма святкових заходів

14 вересня, місто Ірпінь: День міста, програма святкових заходів

Буча та регіон
Шановне студентство!

Шановне студентство!

Бучанські новини
міста Буча та Ірпінь отримали звання "Місто-Герой"

міста Буча та Ірпінь отримали звання "Місто-Герой"

Буча та регіон
Гімн міста Буча

Гімн міста Буча

Бучанський музей
Спостереження, про які зазвичай не говорять, але які  зачіпають

Спостереження, про які зазвичай не говорять, але які зачіпають

Молодіжне слово
18-19 вересня: День міста Ірпінь

18-19 вересня: День міста Ірпінь

Ірпінський вісник
15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

Буча та регіон
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Люба
  • Люба (0)
  • Гостi
  • 5 вересня 2007 11:03
Я не понимаю - зачем нам в Буче 65 тыс. человек? Почему никто не спрашивает жителей Бучи - хотим ли мы такого гипервозрастания численности населения. Пусть Федорук, вместе со своими неподкупными депутатами, исполкомом и родственниками (которых он поперетаскивал в нашу Бучу) едет в свою занюханную Медведёвку и там строит величественный город и все продает. Уже сейчас не прдохнуть от приезжего жлобья! А что будет дальше. Тупость и кругом: "Слава великому Федоруку!"

0