На катамаранах - по Дністру

Всё перекаты,
да перекаты,
Послать бы их по адресу.
На это место
уж нету карты,
Идём-плывём по абрису.

(Пісня туристів-водників)


Наш люд, який, на жаль, переважно любить пасивно підсмажувати боки під сонцем, вже виїхав на південь до моря та в санаторії, або придбав квиточки для здійснення своєї «мрії відпускника». Та є серед нашого народу ті, кому більше до смаку активний спосіб відпочинку та оздоровлення, хто хоче не тільки відпочити, але й розім’яти свої м’язи та побачити мальовничі куточки нашої Батьківщини, познайомитися з новими людьми.

Бучанський Центр позашкільної роботи запропонував бажаючим провести тиждень своєї відпустки, сплавляючись на катамаранах по Дністру. На заклик організаторів відгукнулось десять бучанців, четверо киян та шістнадцять туристів із Тетієва.

Маршрут класичний для новачків Нижнєво – Заліщики. Його пропонують багато туристських агенцій, але ціни у них захмарні. Тому вирішено було самоорганізовуватись, брати на прокат катамарани й самим спробувати пройти Дністровський каньйон.

За п’ять ходових днів учасники мали змогу відвідати цікаві екскурсійні об’єкти Тернопільщини та Івано-Франківщини: Коропецький палац графа Бадені й католицький костел, печерну ранньохристиянську церкву, мальовничий водопад Дівочі сльози на травертинових схилах каньйону, Дністровські субтропіки на Червоній горі, найвищий на рівнинній території України Джуринський водопад, Красногородську та Раковецьку фортеці та ін.

Туристи досхочу накупалися та повправлялися в греблі. А посиденьки під гітару й туристські байки біля багаття, які часто закінчувалися далеко за північ, здружили групи. Усі дні подорожі дошкуляла спека, тому в спекотний час дня групи причалювали до берега на двогодинну сієсту. Але яскраве сонце зіграло нам на руку – всі гарно засмагли.

Центр позашкільної роботи планує й надалі організовувати водні подорожі. З цією метою планується придбання катамаранів та байдарок. Запрошуємо туристів до участі в роботі Центру по організації походів та оздоровлення дітей та молоді.

Андрій Куцевалов

[ загальний об'єм фотографій завантажених у повний розмір : 2.0 mb ]











газета: №30 "Бучанські новини" від 3 серпня 2007р.
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.