Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Ірпінь : інтерв'ю Ірпінського міського голови

Ірпінь : інтерв'ю Ірпінського міського голови

" ПЕРШІ КРОКИ "

Ірпінь : інтерв'ю Ірпінського міського голови- Олег Васильович, минув місяць з того часу, як відбулись позачергові вибори Ірпінського міського голови. За цей час Ви вже могли осягнути, який об'єм роботи на Вас очікує. Якими були Ваші перші крокина новій посаді?
- Я почав з організації роботи всередині системи управління містом і, що, мабуть, головне на сьогоднішній день - з налагодження нормальної роботи з громадянами. Щоб відповіді на листи вчасно надавались, щоб люди на прийомах не стояли. Це робота, ви розумієте, не одного дня, але, я думаю, що за два-три місяці ми її доведемо до того рівня, на якому вона повинна бути. Зараз впроваджуємо систему "електронного уряду", або, як вона ще називається, "електронного виконкому" - для того, щоб люди, які надсилають листи, отримували відповідь вчасно, згідно закону. По-друге, на минулій сесії рада затвердила положення Відділу по роботі зі зверненнями громадян. Це дещо зніме з мене навантаження, як з голови, і дасть змогу всім службам працювати. Тому що цей відділ буде контролювати всі звернення, - коли вони надходять, куди далі направляються, і коли будуть відповіді. Я вважаю, що це потрібно нашому місту, тому що звернень по різним питанням дуже багато. Деякі люди звертаються вже по два, по три рази. І немає органу, який це контролює. Я провів уже три прийоми громадян за ці три тижні і зрозумів, що створення такого відділу конче необхідне.

Що стосується роботи в самому виконкомі: я вимагаю від працівників, щоб вони не розхолоджувались, сумлінно ставились до виконання своїх обов'язків, тому що, на жаль, за останні півтора роки дуже багато зроблено на зруйнування тієї системи, яка по крупинкам формувалась і відшліфовувалась раніше. Зараз все потрібно повертати назад, вибудовувати відносини - і вертикальні, і горизонтальні, - в сфері управління. Ми зараз проводимо аудит всієї роботи, що була за минулий рік зроблена. Скажу, для прикладу, один штрих: ЖЕК, який по своїй суті має бути прибутковою організацією, як і все наше комунальне господарство, зараз є дотаційним. Заборгованість по ЖЕКу тільки зі сплати за комунальні послуги - 1 мільйон 200 тисяч гривень, а загальна - близько 4 мільйонів. І це та структура, яка повинна приносити гроші в бюджет, а не тягнути їх звідти. Скажемо, що за минулий квартал, при Мирославі Свистович, були потрачені кошти, які були розписані в бюджеті на весь рік, і при цьому нічого не зроблено. Ось і зараз ми приймали на нараді рішення про те, щоб дотувати ЖЕК ще на 40 тисяч.

Що зроблено за цей час? Наприклад, з вісімнадцяти ліфтів, що не працювали на момент мого приходу до влади, зараз не працює лише три, і то це ті ліфти, що були зупинені котлонаглядом. За три тижні, я вважаю, це нормальна ситуація. Що ще робимо для міста? Зараз закупляємо десять дитячих майданчиків. Робимо благоустрій у місті. Сьогодні відбулась виїзна нарада з питань благоустрою, проїжджали по всім місцям, які на мій погляд, "кричущі". Це - привокзальний ринок (з обох сторін), центральний ринок, парки, площа перед кінотеатром "Перун" і т.і. Таких об'єктів приблизно було п'ятнадцять, зауважень позаписували листків на два, питань тридцять. Їх потрібно, я вважаю, вирішити до Дня Незалежності, і показати, яким повинно бути місто. Часу мало, але будемо старатися.

- А які, на ваш погляд, найбільші проблеми Ірпеня?
- Не буду казати, що це вивіз сміття. Бо я вважаю, що при нормальній організації праці - це не проблема. Проблема не в тому, що не вивозиться, а проблема в тому, що в нас немає нагляду. Наприклад, є підприємство, чи магазин, який відповідає за свою ділянку дороги чи тротуару, а за цим ніхто не слідкує. Чи вивозить це підприємство сміття, чи заключило договір с комунальними підприємствами на вивіз сміття? Повторюсь, нагляду за цим немає. Подивіться, що кожного вечора робиться на центральній площі. А за неї відповідає і магазин "Каштан", і кінотеатр "Перун", але ж ніхто нічого не робить. Я дав завдання за кошти інвесторів один раз привести в порядок цю площу. Почистимо й покажемо, якою вона повинна бути, а потім вже будемо вимагати, щоб підтримували площу в належному вигляді. А поки що зробимо озеленення, клумби поставимо, квіти посадимо й таке інше. Робити зараз повну реконструкцію немає сенсу, тому що "Перун" і площа перед кінотеатром в наступному році підлягає генеральній реконструкції. Тому зараз там щось значне робити не має сенсу.
Це буде перший крок.

Другий крок - це незаконна торгівля. Ми сьогодні проїхались містом й побачили, що стоїть безліч палаток, з яких платять грошові збори організаціям, які там керують, а в місцевий бюджет ці кошти не надходять.

- Як складаються ваші відносини з депутатським корпусом?
- Співпраця є. І я вважаю, що ми й далі так підемо, тому що є розуміння, і в депутатів, і в мене, того, що місто потрібно довести дійсно до того класу, до якого воно має належати. В нас курортне містечко, воно в першу чергу має бути для людей, для відпочинку, а не для цих злиднів, які ми зараз бачимо.

- Скажіть, будь ласка, виконком зараз сформований повністю?
- Так, виконком сформований повністю і вже працює.

- За яким принципом формувався виконком?
- Брали спеціалістів. Кожен своєї галузі. Там і податкова інспекція, і юристи, і економісти. Тому, коли ми проводимо виконком, то нікого не потрібно запрошувати, тому що всі на місці, всі спеціалісти присутні.

- Можливо, складне запитання. Зараз з засобів масової інформації ми бачимо, що знову піднімається питання по так званому "онкоцентру". Ви можете висвітлити свою точку зору для читачів нашої газети?
- Я вважаю, що та інвестиція, яка заходить під "онкоцентр", - а це 80 мільйонів євро, - такому місту, як Ірпінь, ніколи не зашкодить. Це по-перше. А по-друге, це - екологічно чисте підприємство, яке надає 1200 робочих місць жителям регіону. Також розрахункові надходження безпосередньо до бюджету міста становлять 7 мільйонів на рік. Плюс кошти в пенсійний фонд, зарплата людям і таке інше. А тому я вважаю, що такі програми мають право на життя в нашому регіоні. Те, що кажуть, ніби там, навколо цього центра, аура буде не дуже добра, так у нас не дуже добра аура й біля бучанської лікарні, там також люди помирають. А згідно даної програми, якщо вона буде реалізована, я вважаю, люди будуть приїжджати не помирати, а тільки лікуватися. Ніхто не поїде на операцію, яка коштує 15 чи 20 тисяч євро, щоб померти. Людина приїхала, зробила операцію, і поїхала додому.

- Якщо не секрет, Ви вже бачили сам проект?
- Так, бачив, ось він перед вами на столі лежить.

- Тобто це реальний проект? Адже минула влада доводила громадськості, що цей проект - "мильна бульбашка".
- Яка ж бульбашка, якщо цим проектом вже держава займається? Це по-перше. По-друге, я на сесії озвучив, що цей проект має пройти три пускові стадії. Перша стадія - це будівництво поліклініки для міста. Друга стадія - зведення лікувального корпусу. На третій стадії інвестори хочуть збудувати житло для майбутніх працівників онкоцентру.

- Яка, на даний момент, доля генерального плану забудови міста?
- Структура генерального плану іще не визначена до кінця. До того генплану, який існує, будуть внесені поправки. Я думаю, що на наступному тижні я проведу нараду з питання генерального плану. Зараз складно щось сказати, адже багато людей у відпустці, і не всі хочуть зараз цим займатися. Але план потрібно приймати, бо без нього ми не маємо змоги розвивати регіон. Зараз я дав доручення розробити ПДП (план детального планування - ред.), але не на окремі майданчики, а, скажемо, в цілому по району. Наприклад у нас в районні "Прогресу" є багато гуртожитків, яким уже багато років. І що ми плануємо зараз зробити? Ми, на першій стадії будівництва, будуємо один будинок, куди будемо переселяти людей з цих гуртожитків, надавати їм там житло. а на місцях самих гуртожитків будувати соціальне житло. Самі знаєте, що в нас в черзі на житло п'ять тисяч чоловік. Таким чином, будемо трошки підчищати ту стару забудову, жалюгідну, яка наводить жах на людей, що там мешкають. І місту приємно, і людям добре. Хто про них потурбується й надасть їм житло? А так, наприклад, якщо сім'я займає 50 квадратних метрів, то ми для неї будуємо 70. Тобто, з коефіцієнтом. Так, зараз, скажемо, є 600 квадратних метрів житла, а ми побудуємо 6 тисяч. Зрозуміло, що частину доведеться продавати, щоб компенсувати затрати на будівництво. А решта - буде місту.

- А застарілі комунікації Ірпеня витримають таке навантаження?
- Саме тому ми й хочемо розробити ПДП на кожен район. Не на діляночку на пів-гектара, на один будинок, а на весь район. Зараз займаємось планом реконструкції комунікацій, водопроводу й каналізації. Є люди, які готові вкласти майже 50 мільйонів доларів, щоб замінити комунікацію в нашому регіоні. Так що немає нічого неможливого. У нас регіон, ще раз скажу, унікальний тим, що може дуже швидко розвинутись, як курортна зона. Якщо будувати багатоповерхівки, то тільки в тих місцях де вже є висотна забудова. А там, де немає висотних забудов, будемо зводити двоповерхові "таунхаузи". Землі багато ми не маємо. Три тисячі чоловік стоїть в черзі на землю. Людина, згідно черги, отримає ділянку, потім продає її і знову "стає на чергу". Тому що в неї є таке право. Я всім пропоную наступне: якщо ви хочете отримати ділянку під забудову - будь ласка, будуйте разом з нами. Ми вам побудуємо житло. Ще до мого приходу на посаду була зареєстрована фірма - комунальне підприємство "Ірпіньжитлоінвест", яке буде займатись будівництвом соціального житла. На минулій сесії виділили в районі БКЗ, по вулиці Пушкінській, пів гектара землі. Це буде перший багатоповерховий будинок, який ми побудуємо, і, я думаю, що туди переселяться люди з гуртожитків, що знаходяться в критичному стані, де немає ні води, ні гідних умов проживання.

- На останній сесії ми слухали звіт начальника міськвідділу внутрішніх справ. Він вбачає одну з найсерйозніших проблем міста в поширенні наркоманії. Ви, як міський голова, бачите шляхи розв'язання цієї проблеми? Чим ви можете допомогти, як міський голова, чи вплинути якось на цю ситуацію?
- Ті внутрішні проблеми, про які говорив начальник міліції - що їм не вистачає технічних засобів - будуть вирішені буквально до вересня, міліція отримає автомобілі. Тут питань нема. Але суть проблеми не в тому, що наркомани є. Проблема в тому, чому вони є? У нас нікуди людям піти, немає чим зайнятися молоді, дітям. Тому я запропонував два проекти. Один - там, де знаходиться "Перун" із парком Перемоги, буде проведена реконструкція і зведено комплекс, в якому буде каток, нормальні ресторани швидкого харчування, інші заклади для проведення дозвілля. Можливо, побудуємо клуби для розвитку дітей. І другий - я доручив земельному відділу знайти земельну ділянку під будівництво великого спортивного комплексу з басейном, який буде обслуговувати наші школи, з спортивними залами, з майданчиками для тенісу, волейболу. Тому що єдине, що в нас є - це спортивна школа, яка, ви самі знаєте, в якому стані. Є інвестор, готовий взятись за цю справу.

- Ми поступово перейшли до наступного питання. В Ірпені є дуже великий потенціал спортсменів, просто талановитих людей, яким в наших умовах складно розвиватись, складно проявити себе. І ще до цього ж запитання: Україна отримала право на проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Чи не можна поєднати все це разом? Ірпінь може якось скористатись такою нагодою? Звичайно, безпосередньо змагання тут проходити не будуть, але ж можна облаштувати тренувальні бази, бази відпочинку, готельні комплекси..
- Якщо нам зроблять пряму дорогу на Київ, то можна буде й змагання деякі проводити, не тільки тренування. Адже виникла одна проблема - Київська міськрада хоче припинити фінансування. Я з цього питання сьогодні (17 червня - ред.) телефонував заступнику Черновецького, який курирує наш регіон. Буде проведено ряд зустрічей. Я також намагаюсь домовитись з представниками депутатських фракцій, тому що це питання буде виноситись на сесію, і, якщо раптом не вдасться домовитись з керівництвом, щоб депутати поставились з розумінням до цієї ситуації. Дорога має бути. Як Петро І робив дорогу в Європу, так і ми маємо зробити, в Київ. Якщо не буде дороги, то розвиток міста буде під великим питанням. Дорога - це головний біль номер один.

Що ж стосується спорту, то його, звичайно, потрібно розвивати. Без спорту ж нічого цього не буде. Це знову ж таки зайнятість дітей, вирішення проблеми тієї ж наркоманії. Попередня влада, фактично, нічого в цьому напрямку не робила. Так не можна. В нас же є майбутнє. Ми ж тут живемо. А діти наші? А онуки наші чим будуть займатися? Ми в наркоманії через десять років так пов'язнемо, що вже не зможемо з неї вибратись. Потрібно розвивати спорт. І починати з дітей. Якщо не буде фізичного розвитку - наша нація просто деградує. Будуть колотися, п'янствувати, усякі ці "шейки" пити, чи що вони там п'ють. Я в житті їх ніколи не пробував. Я навіть "кока-колу" дуже рідко п'ю. Я на нарадах дуже жорстко поставив своїм заступникам завдання навести порядок з нашими "генделиками": визначитись з нормами продажу алкоголю, графіками роботи - коли вони відкриваються, коли закриваються, що вони продають і таке інше. Потихеньку ми тут лад наведемо.

Дуже тяжко спочатку. Але, я думаю, що ми стабілізуємо роботу за три-чотири місяці. Адже пройшло лише кілька тижнів, і ви вже бачите, що сміття прибирають, ліфти відремонтували. До речі, до цього часу не було кому займатись розчисткою дерев. Наразі вже сформовані бригади, які почали працювати. В першу чергу, проведемо благоустрій міста, озеленення, а потім вже займемось більш тривалими програмами. До мене підходять люди, які прагнуть безкоштовно організовувати художню студію, майстерню. Відшукуємо місце де її можна розмістити. Щоб дітям, повторюсь, було куди піти і чим зайнятись.

Головне зараз налаштувати людей, щоб розуміли, що головна проблема в нашому місті - не сміття, відверто скажу, а наші душі, душі наших дітей. Цим треба займатися в першу чергу.
газета: №12 "Таймер" від 18 липня 2007р.
Євген Архіпов
 Інші новини по темі:
Інформаційний запит до міського голови м.Ірпеня

Інформаційний запит до міського голови м.Ірпеня

Буча та регіон
Вибори мера Ірпеня залежать від ТВК

Вибори мера Ірпеня залежать від ТВК

Буча та регіон
Ірпінь : вибори Ірпінського міського голови

Ірпінь : вибори Ірпінського міського голови

Буча та регіон
9 лютого звіт Ірпінського міського голови

9 лютого звіт Ірпінського міського голови

Ірпінський вісник
Рада ветеранів ВВв та праці у Бучі

Рада ветеранів ВВв та праці у Бучі

Бучанські новини
Мера Ірпеня виберуть 27 жовтня (відеосюжет)

Мера Ірпеня виберуть 27 жовтня (відеосюжет)

Буча та регіон
Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Бучанські новини
Буча стане рівноправним партнером Ірпеню

Буча стане рівноправним партнером Ірпеню

ВИКОНКОМ
Ігор Бартків: «Стабільність і розвиток Бучі став комусь кісткою в горлі»

Ігор Бартків: «Стабільність і розвиток Бучі став комусь кісткою в горлі»

Бучанські новини
Буча – місто найкращого благоустрою

Буча – місто найкращого благоустрою

Бучанський музей
У Бучі будуватиметься соціальне житло

У Бучі будуватиметься соціальне житло

Бучанські новини
Податкова служба для платників податків, а не навпаки

Податкова служба для платників податків, а не навпаки

Публікації
Графік роботи Бучанського міського управління юстиції

Графік роботи Бучанського міського управління юстиції

міська юстиція
Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Буча та регіон
"Я висловлюю свою думку прямо в очі"

"Я висловлюю свою думку прямо в очі"

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.