Буча : Таксі - "Зелений вогник" сміттю

Буча : Таксі - "Зелений вогник" сміттюПроблема хаотичних стоянок таксі та всі складові “перевізного процесу” на шпальтах нашої газети піднімалися неодноразово. Проте, ще не можна сказати, що ситуація з того часу якось змінилася. Безперечно, цей вид транспорту зручний і швидкий. І добре, що поскаржитися на брак авто з шашками не можна. Але ненав’язливі послуги, які мають надавати водії, поступово стають все більш помітними для жителів міста, особливо мешканців будинків, поблизу яких самовільно облаштовані стоянки. Гамір, гучна музика в нічний час, нерідко й брутальні лайки – принади, які заважають нормально жити.

А ще сміття, яке таксисти й пасажири викидають просто за вікно. Купили каву чи сигарети, а стаканчики й обгортки - кинули під ноги. А де їх подіти? Не в машині ж возити! Вітер всю цю красу розносить по вулицях Бучі. Щоправда, після певного “спілкування” водії авто, що стоять по вул. Енергетиків, встановили урну та намагаються викидати туди сміття.

Питання “точок”, де приватні служби таксі самовільно організовують стоянки, загострюється. Сьогодні вони уже облаштовані по вул. Островського, Вокзальній, Горького, Польовій, Жовтневій. Часто створюються аварійні ситуації, адже скупчення автотранспорту велике й іноді повз нього навіть пішки пройти не можливо. Особливо це стосується Алеї Слави, де площа, яку займають авто, ледь не дорівнює території ринку.
Створювати “самовільні” стоянки водії не мають права. Але й заборонити їм також не можливо. Законодавчо - це питання не врегульоване. Свого часу, місцева влада передбачила ситуацію, було зрозуміло, що послуги таксі необхідні. Зробили “кармани” для стоянок, щоб не заважати руху на проїжджій частині. Проте, на таку кількість транспорту вони явно не розраховані..

Тетяна Бердікова, начальник інспекції по благоустрою в м. Буча:
Дане питання залишається відкритим.
Приватні підприємці, власники таксі, податки до місцевого бюджету не сплачують (окрім реєстрації).
А шкоди завдають чимало. Наразі ми займаємося вирішенням цієї проблеми.
газета: №18 "Бучанські новини" від 11 травня 2007р.
Людмила Гладська
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.