Стихійна торгівля процвітає давно й скрізь. Це вигідно для продавців, зручно для перехожих – товар під носом, можливо, ще й дешевший, аніж на легалізованих точках продажу. Проте, в гонитві за такими харчами, люди нерідко втрачають здоров’я, адже невідомо звідки завезені ці продукти та в яких умовах вони зберігаються. І якщо в морози цей процес дещо призупиняється, то з настанням тепла подібні точки “розпускаються”, як бруньки на деревах.
Чого лише варта торгівля м’ясом протягом років під бучанським мостом, через залізничну колію. Поряд – громадський туалет, шкідливі викиди від потягів, що проїжджають. Можна лише уявити, яка “приправа” потрапляє до організму людини з такою їжею. І подібних прикладів можна навести багато. Але, не було б попиту, не було б і пропозиції. Тому, які харчі споживати, а які – ні, залежить насамперед від нас.
Як не крути, стихійна торгівля заборонена й контролюється органами місцевої влади. Про ситуацію, що склалася в нашому місті з нелегалізованим продажем продуктів, ми дізнавалися в Тетяни Бердікової, начальника відділу інспекції по благоустрою в Бучі.
- Значною проблемою в Бучі є стихійна торгівля. Працівники відділу інспекції по благоустрою в місті контролюють це негативне явище, зокрема проводяться рейди в місцях найбільшого розмаху такої діяльності – по вул. Горького, Островського, Жовтневій, біля пішохідного мосту, через залізничну колію. Але, на жаль, це не завжди дає бажаний результат.
Проблема ще й у тому, що адміністрація ринку “оквитковує” “підприємців”, які виставляють свої лотки на прилеглій до базару території. Хоча жодного права на це не мають. Як приклад, за межами ринку, біля кооператору “Сервіс”, уже розміщений торгівельний кіоск “Шаурма” – на його встановлення міська рада не надавала дозвільної документації.
Уже видане розпорядження про заборону стихійної торгівлі харчовими продуктами рослинного та тваринного походження у Бучі. У даний час цим питанням займається Бучанське відділення міліції, працівники якого повинні проводити рейдові перевірки для ліквідації цього явища. Крім того, правоохоронні органи мають більше повноважень і можуть притягати до відповідальності людей, які порушують правила торгівлі та торгують у невстановлених для цього місцях.
Дане питання відкрите й постійно тримається на контролі”.
Чого лише варта торгівля м’ясом протягом років під бучанським мостом, через залізничну колію. Поряд – громадський туалет, шкідливі викиди від потягів, що проїжджають. Можна лише уявити, яка “приправа” потрапляє до організму людини з такою їжею. І подібних прикладів можна навести багато. Але, не було б попиту, не було б і пропозиції. Тому, які харчі споживати, а які – ні, залежить насамперед від нас.
Як не крути, стихійна торгівля заборонена й контролюється органами місцевої влади. Про ситуацію, що склалася в нашому місті з нелегалізованим продажем продуктів, ми дізнавалися в Тетяни Бердікової, начальника відділу інспекції по благоустрою в Бучі.
- Значною проблемою в Бучі є стихійна торгівля. Працівники відділу інспекції по благоустрою в місті контролюють це негативне явище, зокрема проводяться рейди в місцях найбільшого розмаху такої діяльності – по вул. Горького, Островського, Жовтневій, біля пішохідного мосту, через залізничну колію. Але, на жаль, це не завжди дає бажаний результат.
Проблема ще й у тому, що адміністрація ринку “оквитковує” “підприємців”, які виставляють свої лотки на прилеглій до базару території. Хоча жодного права на це не мають. Як приклад, за межами ринку, біля кооператору “Сервіс”, уже розміщений торгівельний кіоск “Шаурма” – на його встановлення міська рада не надавала дозвільної документації.
Уже видане розпорядження про заборону стихійної торгівлі харчовими продуктами рослинного та тваринного походження у Бучі. У даний час цим питанням займається Бучанське відділення міліції, працівники якого повинні проводити рейдові перевірки для ліквідації цього явища. Крім того, правоохоронні органи мають більше повноважень і можуть притягати до відповідальності людей, які порушують правила торгівлі та торгують у невстановлених для цього місцях.
Дане питання відкрите й постійно тримається на контролі”.