Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

ОЛЕКСАНДР КРАВЧУК:
“З ВИБОРЦЯМИ МЕНІ ПОЩАСТИЛО”

Минув майже рік з дня виборів. Настав час – підведення підсумків і на місцевому рівні. Ми поступово знайомимо вас із депутатами Бучанської ради. У своїх інтерв’ю вони розповідають про виконану в округах роботу, діляться планами та перспективами…

Інтерв’ю з депутатом Бучанської міської ради від виборчого округу №5 Олександром Петровичем Кравчуком

– Скажіть, будь ласка, за яких умов Ви приступили до свого депутатства і яка ситуація в окрузі тепер?
– Коли балотувався в депутати, була цікавість – є проблеми, скарги. Поставало питання: невже не можна щось зробити, аби виправити таку ситуацію, адже проголосував, сказав – і робота налагодиться.
Коли ж приступив до безпосередньої роботи, зрозумів усю глибину цього процесу, те, що не все так просто. Тепер у своїй роботі спираюся на трьох китів. Перше – розуміння владою проблем жителів, починаючи від ради й закінчуючи рештою служб. Друге – розуміння самих виборців, які не лише вимагають, але самі сприяють успішним процесам, знають, що в деяких питаннях потрібно зачекати. Третє – розуміння депутатом свого завдання. Не можна голослівно щось вимагати, потрібно самому працювати, зуміти із усіх численних прохань знайти найголовніше на цей момент. Тоді допомога буде реальною і суттєвою.

– Які найактуальніші проблеми постали перед Вами і чи вдалося їх вирішити?
– На початку роботи гостро стояла проблема відновлення частини дороги, яка не ремонтувалася декілька років і була в аварійному стані (територія між будинками Нове Шосе №13 та №17). Сьогодні вона заасфальтована, нею можуть їздити машини, ходити люди. Підняли й питання освітлення. Там був своєрідний парк, який посадили самі мешканці. Він створював тінь і люди боялися ходити там у вечірній час. Зараз біля цих будинків є освітлення.

Не найкраща ситуація в будинку по Новому Шосе, 13 – мокрота в підвалах, застарілі комунікації, проблема водопостачання. Є необхідність ремонту. Але, щоб повністю привести будинок у належний стан, потрібно витратити половину міського бюджету. Адже більшість будинків у Бучі вже мають по 30 років, зрозуміло, що нагромадилося чимало проблем. Проте, така ситуація із системою комунального господарства склалася по всій Україні. Невипадкова Верховна Рада присвячує цьому питанню свої засідання. То ж і ми працюємо над її вирішенням. Питаня є, вони вирішуватимуться в процесі роботи.

– Чи траплялися випадки суперечностей, розбіжностей у поглядах щодо вирішення якоїсь проблеми між Вами та виборцями?
– Звичайно, суперечності трапляються, без цього не може бути нормального робочого процесу. Одне з таких непорозумінь відбулося не так давно. Справа в тому, що в будинку по вул. Нове Шосе,13 перші під’їзди виходять на трасу й захищені від неї деревами, останні – на міську раду, і мешканцям, які там живуть, бракує світла. Під час проведення освітлення довелося деякі дерева зрізати, що спричинило в деяких невдоволення. Але в цій ситуації не можна було вчинити інакше.

Але найперша суперечка, що трапилася в моїй роботі, виникла через… кішок. Не встиг я стати депутатом, як мій обранець написав цілу петицію. А суть в тому, що одна з жительок другого поверху будинку тримає престижних котів. На тварин є паспорти та всі відповідні документи з ветеринарної служби. Проте, таке сусідство не влаштовувало жительку першого поверху, яка від цих тварин не в захваті. Вона скаржилася на шум, неприємний запах тощо. І одне із засідань служби міської ради було присвячено цим двом котам. Рішення прийняли на їхню користь і навіть зробили збоку драбинку, якою тварини можуть вийти у двір погуляти, нікому, при цьому, не заважаючи.

Що ж, і такі проблеми бувають, їх також потрібно вирішувати. А взагалі, хочу сказати, що мені з виборцями пощастило, вони коректні. Ми знаходимо порозуміння, вони мені допомагають, за що я їм дуже вдячний. Адже ми одна команда й проблеми намагаємося вирішувати спільно.
А зауваження – це нормально, хто не помилявся – той не працював, не може завжди все бути ідеально. Істина народжується в суперечках.
Довідка
Народився в Росії, але коріння – українське. У 50-х роках, під час проведення кампанії освоєння цілини, батьки за комсомольськими путівками поїхали з України, але згодом, повернулися на батьківщину до родичів, основна маса яких осіла в Бучі. В цьому місті живе вже 23 роки. Працює лікарем-невропатологом у Бучанській поліклініці. Депутат першого скликання. Обирався по виборчому округу №5, що охоплює вулиці Нове Шосе №13, №15, №17.
У вільний час любить займатися грибництвом. Девіз в роботі – 1:18 – швидкість, порядність, чесність ….

– Окрім депутатства, Ви ще й працюєте. Наскільки складно поєднувати дві справи? Чи немає відчуття, що виконуючи одні обов’язки, Ви щось втрачаєте в інших?
– Моя дільниця розташована навпроти поліклініки, місця моєї роботи. Тому, можна сказати, я завжди поруч і маю повну інформацію про свій округ. Навіть більше – я маю інформацію про самих громадян і їхні сім’ї, знаю їхні проблеми, чим живуть. І коли виникає потреба скласти акт, це не проблема – будинки поруч, можна піти й подивитися, провести обстеження.
Маю трьох помічників – по одному від кожного будинку. Вони допомагають, зокрема в організаційних моментах.

– Ви входите до якоїсь постійної комісії міської ради?
– Мене, як лікаря, включили до комісії, що здійснює контроль за оточуючим середовищем. Я заступник голови цієї комісії. Ми здійснюємо профогляд на підприємствах, звертаємо увагу на шкідливі професії. При цьому завжди присутній санітарний лікар, який складає акт, спираючись на наш огляд. Стежити за санітарним станом Бучі – сам Бог велів. Адже краще виявити і знешкодити причину, ніж лікувати наслідки. Буде нормальна екологія, будемо менше хворіти, особливо наші дітки.

– Скажіть, як лікар, які проблеми стоять зараз перед міською поліклінікою?
– Одна з проблем тепер вже міської поліклініки – мале приміщення. Потрібно, щоб було 60 кабінетів, наразі їх вдвічі менше. Я вже не кажу за дитячу консультацію, яка в трьох кабінетах здійснює весь обсяг допомоги. Цю проблему сподіваємося вирішити з будівництвом нової поліклініки, на яку вже готується проектна документація. Стосовно ж головних проблем медицини – то це фінансування і кадрове питання: бракує молодих спеціалістів.
Проте, навіть за таких умов Бучанська поліклініка у 2006 році впоралася із завданням по наданню медичної допомоги населенню.

– Фаховий рівень наших медпрацівників відповідає встановленим вимогам?
– Близько 20 лікарів у нас з вищою категорією. Оцінити ж їх якісний склад можна за зверненнями людей, зокрема за скаргами, які надходять щодо неточності діагностики, розбіжностях у діагнозі. На щастя, ми таких грубих помилок не маємо. Роботою своїх колег я задоволений. Хоча не приховую, є труднощі, питання, незадоволення – як і в будь-якому іншому закладі. Але ж суттєвих порушень немає і думаю, що будемо так і надалі працювати.

Крім того, ми намагаємося покращити якість діагностики. Для цього придбано фіброгастроскоп (діагностика шлунково-кишкових захворювань), є комп’ютерна діагностика судин головного мозку, серця, в лабораторіях введено декілька нових оглядів, придбано цифровий флюорограф, облаштований комп’ютерною системою кабінет окуліста. Як бачите, розвиток відбувається. Коли ж буде нова поліклініка, ми ще більше розширимо діагностичну базу.

– Яким бачите розвиток округу через рік, що плануєте зробити?
– Планів – багато. Це й відновлення асфальтного покриття, знесення старих аварійних дерев, будівництво нового дитячого майданчика, відгородження дитячого майданчика, по вул. Нове Шосе, 17, від дороги. Слід звернути увагу й на стан комунікацій у будинку. Загалом перші завдання – такі, але кожен день породжує нові проблеми.
газета: №6 "Бучанські новини" від 16 лютого 2007р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
Збережемо екологію в Бучі

Збережемо екологію в Бучі

ВИКОНКОМ
Для вирішення проблем - потрібно працювати

Для вирішення проблем - потрібно працювати

ВИКОНКОМ
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

ВИКОНКОМ
Загальноосвітні бучанські школи

Загальноосвітні бучанські школи

відділ освіти
Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

ВИКОНКОМ
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Розмова з народним обранцем

Розмова з народним обранцем

Мироцька правда
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Бучанські новини
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Депутати звітують

Депутати звітують

ВИКОНКОМ
'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

ВИКОНКОМ
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.