Танці з бучанськими зірками

ТАНЦІ З БУЧАНСЬКИМИ ЗІРКАМИ

На хвилі успіху телевізійних шоу-проектів “Танці з зірками” й “Танці на льоду”, фестиваль-конкурс бального танцю “Бучанська зима” викликав чималий ажіотаж й інтерес з боку місцевих жителів. А відбулося це дійство 16 грудня у Центральному будинку культури.
Порівняно невеликий зал не міг вмістити всіх бажаючих подивитися на свято краси та витонченості. Понад 200 шанувальників змушені були мирно співіснувати під одним дахом протягом трьох годин. Кому сидячого місця не дісталося – стояли між рядами й в проходах.
Проте, така тіснява не зіпсувала загальної урочистості, навіть надала дітям більшої впевненості в собі, адже підтримати їх прийшли переважно близькі люди.

Взяти участь в конкурсі виявили бажання 106 дітей, що навчаються в бучанській Школі мистецтв ім. Л. Ревуцького. Всі учасники були поділені на три вікові групи - старшу, середню, молодшу (крім того, в кожній з цих груп були діти першого та другого року навчання). Програма виступу виявилася досить насиченою й нелегкою – для виконання на конкурс виставили такі танці, як вальс, самба, ча-ча-ча, квікстеп, джайв. Проте, всі діти гідно впоралися із завданням, показавши чудову пластику рухів, музичність, артистизм, адже й викладачів мають гідних – Юлію та Іллю Московченків, які ретельно слідкують за успіхами своїх вихованців та навчають їх мистецтву бальних танців. А як правильно танцювати – показали на власному прикладі, чим викликали нескінчений шквал оплесків та вигуків “браво”.

Відпрацювавши програму, танцюристи очікували результатів роботи журі. Переможців було багато, адже обирали кращих у кожній віковій категорії. Крім того, присутні мали змогу надати приз глядацьких симпатій, шляхом голосування. Щоправда, не обійшлося й без неприємних казусів – коли призове місце спочатку присуджували, а потім забирали, через помилки у підрахунках. Звичайно, такого б не сталося, якщо всі оцінки журі після кожного танцю оголошувалися глядачам. Давалася взнаки й мала сцена, проте спонсори обмовилися, що наступного разу подібне дійство проходитиме в значно більших залах. Чому наступного разу? Є ідея, і навіть вже погоджено статут проводити такий конкурс щорічно, причому масштаби фестивалю розширяться – передбачається залучити до змагань з бальних танців учнів інших шкіл та викладачів танців з інших міст України. Тому, маємо надію, “Бучанська зима” стане традиційним святом нашого міста.

І, звісно ж, не обійшлося без подарунків, які отримали абсолютно всі учасники, адже переможених у цьому конкурсі не було. Свою підтримку дітям надали Бучанська селищна рада, відділ культури й спорту, супермаркет “Зоряний”. Кожна дитина отримала подарунок з рук селищного голови Анатолія Федорука, почула слова привітання і вдячності за демонстрацію мистецтва танцю. Спектр подарунків – солодощі, конструктори, ляльки, пазли, диски з дитячими кінофільмами. А відділ культури й спорту за приз глядацьких симпатій дарував кожному переможцю “Енциклопедію про гетьманів України”.

Свято – вдалося та запам’ятається глядачам своєю яскравістю і красою, а учасникам – можливістю проявити себе й в майбутньому стати справжніми зірками бальних танців.

З приводу організації і проведення конкурсу ми спілкувалися з головою комітету фестивалю “Бучанська зима” Валентиною Рябоконь.
– Як давно виникла ідея проведення цього конкурсу? Що спонукало до цього?
– Півтора місяці тому, проводилися збори батьків, діти яких навчаються у Школі мистецтв ім. Л. Ревуцького. Кожному було цікаво, яких же успіхів досягли вихованці. Тому спало на думку провести такий собі огляд дитячої майстерності в танцях. Звичайно, можна було б зробити звичайний урок, але ми вирішили створити свято, як для себе, так і для дітей. Тим більше, що танці в нашій країні останнім часом стали дуже популярними. Гадаю, що зробили правильно й підтвердженням цьому є щасливі посмішки юних танцюристів та задоволення глядачів.

– У цьому конкурсі взяли участь дуже багато дітей. Така кількість була запланована з самого початку?
– Кількість учасників постійно змінювалася та збільшувалася. Остаточно нам стало відомо, хто ж виступатиме на сцені, за тиждень до початку свята. Хочу звернути увагу на те, що всі дітки були в чудових сценічних костюмах і це заслуга батьків. Адже вбрання доводилося шити, купувати або брати на прокат самотужки.

– Як ви, як глядач, оцінюєте рівень підготовки дітей, їхню майстерність?
– Вважаю, що діти виступали гідно і за досить незначний період навчання здобули чималих успіхів. Добре й те, що учні перебувають не лише в замкненому середовищі, танцплощадками Школи мистецтв справа не завершується. Проводиться й конкурсна діяльність. Приміром, два місяці тому 4 пари вихованців брали участь у змаганнях в Черкасах, де здобули два других місця. І хочеться сподіватися, що це тільки початок.


Анатолій Федорук,
Бучанський селищний голова

Хочу висловити добрі й теплі слова на адресу людей, які організували це прекрасне свято. Уявляю, як хвилювалися діти, коли виходили на сцену і змагалися за право називатися кращими, але вони вистояли та гідно проявили себе. Зауважу, що, можливо, деякі ще не зовсім впевнені кроки, зовсім не характеризують той рівень підготовки, який є в цих дітей. Вони талановиті й заповзяті!
Ми повинні завжди проводити подібні заходи і робити їх традиціями. Адже діти мають звикати до публічності, бути більш відкритими. І, звичайно ж, слід виходити на більші сцени й зали, щоб умови проведення заходів відповідали таланту, вмінню та майстерності наших дітей.


Юлія Московченко,
викладач бальних танців, головний суддя змагання

Нарешті, наш колектив, клуб спортивно-бального танцю весь у повному складі.
Я вдячна всім, хто брав участь в організації й проведенні нашого конкурсу. Хочу побажати дітям-танцюристам – легкого паркету, журі – об’єктивних оцінок, глядачам – задоволення та бурхливих оплесків.








[ далі ще 14 фото.. ]
Назад 1 2 Дальше
газета: №50 "Бучанські нивини" від 22 грудня 2006р.
Людмила Гладська
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
яструб
з новим роком школа 9. smile 9в клас

0