Свято справжніх чоловіків

СВЯТО СПРАВЖНІХ ЧОЛОВІКІВ

6 грудня країна святкує День Збройних Сил України. У цей день звучать вітання на честь чоловіків, а особливо — військовослужбовців, котрі несуть службу в армії. Ніна Володимирівна Полякова, вчитель загальноосвітньої школи № 4, вирішила по-особливому привітати своїх учнів.

Напередодні свята вона влаштувала спортивні змагання між учнями-випускниками шкіл №4 та №8 і запрошеними гостями — солдатами строкової служби з військової частини № 20565, що знаходиться неподалік, у Гостомелі.

Після урочистої частини, в якій пролунали теплі слова привітання від організаторів та запрошених гостей свята, свою футбольну майстерність продемонстрували майбутні захисники Вітчизни — хлопчики із шкільної команди. Сподобалася юним спортсменам і новенька форма, яку придбали завдяки спонсорській допомозі. А далі розпочалися змагання.

Першим завданням для учасників була стройова підготовка. Марширували хлопці вправно, та й ще при цьому співали пісень. Потім за розкладом був конкурс з підіймання гирі вагою 16 кілограмів. Вболівальники пристрасно підтримували своїх гравців, і члени журі, на чолі з Галиною Ситник також переживали за конкурсантів.

У програмі силових вправ юнаки виконували підтягування на перекладині та перетягування канату. Та все ж особливу увагу, як журі так і вболівальників, привернув останній конкурс — армреслінг.

У програмі змагань потрібно було продемон-струвати не тільки силу але й ще неабиякий розум. Запекла боротьба точилася серед капітанів команд на знання історії козаччини та військової ієрархії.

Конкурсанти також продемонстрували свої вокальні таланти.
Мені, особисто, сподобався конкурс під назвою “Лист до коханої” — троє учасників за одну хвилину повинні були написати чуйного та емоційного листа до дами серця.
Під час заходу не забули і про вболівальників — для них проводили спеціальні конкурси на кращий танець або пісню. Їх виступи також оцінювало журі.

Завершальним акордом свята стало нагородження переможців — учнів загальноосвітньої школи №4. Їх суперники теж не залишилися без нагород. Усім, хто приймав участь у змаганнях, вручили медалі та почесні грамоти. Ніна Володимирівна також отримала медаль — за ентузіазм та організацію чудового вечора.


Отож, ще раз вітаю переможців з нелегкою, але такою приємною перемогою, а усіх чоловіків — із Днем Збройних Сил України!

Свято справжніх чоловіківГалина Ситник,
голова журі:
— Скажіть, будь ласка, як виникла ідея такого спортивного свята?
— Ця ідея повністю належить Ніні Володимирівні! Ми, зі свого боку, радо її підтримали.
— Хто ще допомагав вам?
— Свою допомогу нам надали агентство нерухомості “Правник” та Бучанська ДЮСШ.
— Чи є у планах й надалі проводити подібні заходи?
— Так, звичайно! Маємо надію, що такі змагання увійдуть в традицію. Точніше сказати, ми відродимо шкільні традиції, що, нажаль, були позабуті за часів “строю та пісні”. Дітям дуже подобається сьогоднішня подія - а це головний чинник та стимул проводити змагання знову і знову!
— Може, в інших школах селища також є подібні заходи?
— Я не можу говорити напевно, проте у школі № 4 проводимо такі змагання вже не перший рік: у минулому році в нас відбувався спортивний турнір під назвою “Козацькому роду нема переводу”. До речі, ми створили клас спортивного спрямування, і саме ці учні сьогодні приймають участь.

Ніна Полякова,
ведуча та організатор:
— Як спало на думку проведення подібного заходу?
— Взагалі-то, ідей дуже багато. Сьогодні, насамперед, мені хотілось перевірити, наскільки учні випускних класів спроможні змагатись у силових вправах із солдатами строкової служби. Тому що через декілька років, частина учнів, напевно, будуть нести службу. Думаю, їм корисно було поспілкуватися із військовослужбовцями, перейняти, можливо, якийсь досвід, побачити на власні очі, яка підготовка відбувається в армії.
— Як ви сприйняли той факт, що учні виявились кращими за солдатів? Все ж таки, більшість вправ були саме із програми військової підготовки!
— Я, безперечно, радію за своїх підопічних. А щодо кращих результатів — це говорить про відмінну фізичну культуру випускників!
— Чи маєте намір проводити подібні, або якісь інші спортивні заходи серед учнів Бучі?
— Так, безумовно! Тим паче, скоро ми станемо містом, і тому можливостей у проведенні та організації таких змагань, турнірів, зустрічей значно побільшає! Ми зможемо на офіційному рівні запрошувати представників шкіл інших міст області, та й взагалі, перспектив та ідей багато! Маю надію, що, принаймні, більшість із них будуть втілені у життя!


На святі побувала
Ольга Гдуля


[ інші фото розміщені у фотогалереї ]
газета: №48 "Бучанські новини" від 8 грудня 2006р.
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.