Є така професія

Є ТАКА ПРОФЕСІЯ ...

Для мене робота на посаді кореспондента газети почалася в «Бучанських новинах», хоча певний досвід написання рекламних статей все-таки я мав, працюючи PR-менеджером в іншому виданні. Чесно кажучи, коли влаштовувся, здавалося, що, володіючи ремеслом журналіста, буде легко працювати. Газета провінційна, тем проблемних начебто небагато, отже труднощів особливих не передбачалося. Проте минуло майже півроку, і вже зараз відверто скажу – я помилявся. Так співпало, що якраз почалася передвиборча кампанія, коли я почав працювати у газеті. Я думав мине, інформаційний бум, що стартував разом з кампанією, теж втихне. Виявилось, життя і в нашому маленькому містечку вирує , навіть, коли вибори минули. У селищі майже кожного тижня відбувються цікаві для нашої громади події, фестивалі, концерти, свята, конкурси, спортивні змагання, спартакіади.

У Бучі безліч цікавих людей, місць, про які варто розповідати. І найголовніше, політичне життя теж кипить. На території Бучі зереєстровані і працюють багато осередків політичних і громадських організацій, які активно беруть участь у житті селища. Робота місцевої влади відзначається подіями, важливими для територіальної громади, які обов’язково висвітлюються в газеті. Ми кожного дня стикаємось із проблемами у різних сферах суспільного життя, до нас звертаються люди зі своїми питаннями, дехто приходить, як до останньої інстанції, у пошуках правди і справедливості. Як самі бачете, роботи вистачає.

За великим рахунком, з мого невеликого досвіду виходить, що складати слова у речення, а речення в тексти – це далеко не все, що повинен уміти журналіст. Він повинен мати навички психолога, і юриста, і політичного аналітика, і мистецтвознавця, і історика, і багатьох-багатьох інших професій. Адже, як уже згадувалось, газета наша невелика, отож і кореспондентів працює небагато. І кожного разу теми, що ними висвітлюються, потребують докладного вивчення, а про їхню кількість я вже теж згадав. Газета виходить раз на тиждень, ми маємо свої сроки у гафіку роботи на вивчення теми, написання статей, верстки і випуску її у світ. Часу на все мало, та все ж таки намагаємось встигнути і поки що нам це вдається. Колектив редакції звик працювати в такому режимі і за оцінкою багатьох людей випускає цікавий інформаційний продукт.

Не буду нікого дурити, крім позитивних відгуків, є й негативні, і їх не так мало, як хотілося б. Критикувати у нас полюбляють всі, завжди знайдеться той, кому якась стаття не до душі. І це зрозуміло, не було б тієї чи іншої проблеми, не було б винних, не було б публікації. Але конструктивна критика лунає не завжди. Найчастіше нам докоряють тим, що ми поблажливі довлади і неправильно висвітлюємо такі події, як сесія селищної ради або засідання виконкому. Іноді навіть лунають звинувачення у тому, що нам замовляють платні статті. Та ми, редакція газети «Бучанські новини», відкрито заявляємо, що продаємо тільки рекламні площі, а свої недоліки знаємо і весь час намагаємось робити так, щоб їх не було.

Усім читачам нашої газети, у тому числі шановним «критикам», нагадуємо, ми працюємо кожен день з 9:00. Наші двері відкриті для всіх. Ми готові розглянути ваші, документально підтверджені, проблеми, допоможемо отримати коментарі у відповідних органах, структурах, установах і на основі цього зробити об’єктивний матеріал. На жаль, дуже часто, звертаючись до нас, люди просять допомоги, подаючи питання, по-своєму сформульовані. Починаєш розбиратися і виходить зовсім інша тема з наслідками, які абсолютно не відповідають формулюванню того, хто звернувся до редакції. Або взаглі, послухавши місцевих «політиканчиків» і головне, свято повіривши усьому тому, про що вони їм наговорили, люди таку нісенітнецю городять, що не влазить ні в одну розумну голову. Наслухавшись образ і всіляких звинувачень з боку таких людей, розумієш одне – зараз тяжкі часи для багатьох, а дехто, скориставшись такими обставинами, намагається за рахунок і так бідних людей, набрати політичної ваги.

Отож, шановні земляки, цікавтеся, читайте нашу газету, звертайтеся в редакцію із своїми зауваженнями та пропозиціями.

Ми працюємо для вас, несучи інформацію про суспільно-політичне життя селища до кожного бучанця.
До зустрічі на шпальтах «Бучанських новин», наш телефон (297) 2-55-77
1.5 -0.5

газета: "Бучанські новини" №23 від 16.05.06р.
Віктор Артемчук <br />
Коментарів: 2
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Партизан
  • Партизан (0)
  • Гостi
  • 21 червня 2006 12:40
В Бучі подейкують, що у п. Артемчука є проблеми з житлом. Цілком ймовірно, що ближчим часом (а може і вже...) цей поважний пан одержить житло чи ділянку під забудову.
Відомо - хто є розпорядником цих благ у селищі? Тому, неважко зрозуміти - хто у Бучі - "політик", а хто - "політиканчики".
Понти приїжджих для приїжджих.
Колись, всі "добрі діла" наших місцевих урядників спливуть. Булькотіння ж непродажних артемчуків з минулого ми вже наслухалися. Вони звично посопуть, почервоніють: "Дик... та я... та вони" і далі робитимуть своє.
Перефразовуючи нашого геніального земляка: "Не читайте "БН". Хай її читають хом'ячки."

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 21 червня 2006 12:53
каждый имеет свое мнение и авторы статьи и партизаны crying

0