Заробітки для ледачих

ЗАРОБІТКИ ДЛЯ ЛЕДАЧИХ

З приходом літа більшість студентів планує провести свої канікули з користю для тіла та духу. Декотрі, звичайно, можуть пролежати два місяці на дивані або на пляжі, під вечір “виповзаючи” на вулицю “провітритись”. Більшість же шукає легкого заробітку, заняття, яке б не відбирало багато часу і, по сумісництву, приносило непогані кошти, які можна буде витратити на вищезазначене тіло та дух. Я, наприклад, працюю влітку з першого курсу.

Є на світі справедливість: саме для такого прошарку “ледачих заробітчан” (тобто тих, хто хоче працювати небагато та недовго) суспільство у обличчі дядечків-роботодавців вигадало сезонні роботи, на які і набирають, в основному, отаких от молодих та жвавих.

ПРОДАВЕЦЬ-КОНСУЛЬТАНТ

Продавець усього на світі – від сталеплавильних печей до PR-технологій. Головне, щоб графік був гнучким: тиждень на тиждень або хоч п`ять днів і два вихідні. Не раджу кидатись на пропозиції великих заробітків і погоджуватись працювати без вихідних – у гонитві за копієчкою ви і відпочити не встигнете по-людськи, і грошей, як таких, не заробите. Чому? Частіш за все хитрі роботодавці у колонці “зарплатня” пишуть верхню межу заробітку, яка вам, початківцям, світить, як Полярна Зірка – високо і далеко.

Власний досвід: Ох, ким я тільки не працювала, і що я тільки не продавала! Косметику, спідню білизну (дякувати Богу, хоч не власну), картки поповнення рахунків, ксерокопіюванням займалась… Головне у цій професії – комунікабельність та чемність. Ввічливо роз`яснювати бабусі у десяте, як їй проїхати з проспекту 40-ти річчя Жовтня на проспект 50-ти річчя того ж самого місяця, або консультувати годину мужичка, який не знає об`єму бюсту дружини, вагаючись між “отаким” та “ооотакенним” - екзамен на витримку. Якщо від вас покупець іде із посмішкою та у правильному напрямку, то вас тепер можна відправляти для переговорів з терористами – ви кого хочете умовите.

ПРОМОУТЕР або КУР`ЄР

Сюди також можна віднести заняття, коли ви розклеюєте, роздаєте об`яви або ходите по вулицях з планшетами на спині чи у костюмі курчати лякаєте дітлахів своєю появою: “Ма, он велетенське курча, тікаймо, а то як дзьобне!!!”. Умови праці варіюються від ваших обов`язків, як і зарплатня. Коли ви мовчки тицяєте папірцями у натовп з відсутнім поглядом або у костюмі гамбургера підпираєте стіну забігайлівки замість фотографуватись із туристами – вам і заплатять відповідно до ваших потуг. А якщо ви у процесі будете голосно і радісно рекламувати фірму-роботодавця або зазивно кукурікати – вам можуть підвищити ставку. Як дізнаються? А дуже просто – у натовпі за вами, як правило, повинна стежити людина, котра відмічає вашу працю та творчі здібності.

Кур`єр має добре знати місто та мати швидкі ноги. Не заплутатися у назвах вулиць, мати уявлення, чим відрізняється площа Шевченка від бульвару Шевченка та вміти знайти 34/35 між будинками 24 та 26.

Чужий та власний досвід: краще за все працювати у приміщенні та уникати вулиць у період з 12 до 15 дня. Інакше опіки, сонячні та теплові удари вам гарантовані. До того ж на спеці зморитесь так, наче весь день вагони розвантажували.

Взуття вибирайте зручне, а не “он ті босоніжки на шпильці – вони так мені пасують!”, одяг, бажано, не синтетичний, а то впрієте.
Бред Пітт, здається, колись працював зазивальником у костюмі курчати десь у Нью-Йорку чи Лос-Анджелесі. І нічого, як бачте, став кумиром жіночок. Чим не привід для наслідування?

АНІМАТОР, ВИХОВАТЕЛЬ

Робота у літніх таборах та санаторіях, переважно з дітьми. Якщо ви любите дітей і вони вас слухаються, то у вас є всі шанси стати гарним вихователем. Аніматорство трохи ширше за обов`язками – ви повинні будете вигадувати цікаві конкурси та розваги для відпочиваючих.

Ці дві професії привабливі тим, що ви отримуєте неоціненний досвід у роботі з людьми, розвиваєте власні комунікативні функції. Щоб однаково весело та цікаво провести чемпіонат з будівництва піщаних замків, вечір крикету або панк-вечірку з купанням голяка у фонтані – для того всього треба мати не аби яку фантазію та кмітливість. До того ж, ви працюєте на курорті, тому у вільний від роботи час можете відпочивати з усіма.

Чужий досвід: під час праці з дітлахами ти вчишся бути добрішим та веселішим, тому що сам стаєш в якійсь мірі дитиною – просто неможливо бути дорослим бовкуном серед дитячого сміху та веселих оченят. Афоризми, що інколи зриваються з їх вуст, змусять тебе повірити у приказку “вустами дитини промовляє істина”.

ЗБИРАЧІ, ДОСЛІДНИКИ, ВОЛОНТЕРИ

Можна “ломанутись” збирати мандарини у Іспанію, якщо копання картоплі на власних городах у вас викликає запалення хитрощів. Або у Австралію висиджувати чиїсь там яйця (переважно пташині, та хтозна…), чи досліджувати черепахові кладки на Мексиканському узбережжі. Можна також поїхати за кордон працювати нянькою для закордонних діточок, або молодшим медичним персоналом, якщо у вас є відповідні сертифікати. Інструктор з фітнесу, повар-кулінар, вчитель танцю живота…

Багато чого можна робити за кордоном.
Міжнародний досвід: у такому випадку вами, задля успішної праці та власної безпеки, повинні бути дотримані кілька вимог. Мати закордонний паспорт та володіти, принаймні, англійською на розмовному рівні, а ще краще – мовою тієї країни, куди ви збираєтесь поїхати. Підписати контракт на працевлаштування з фірмою-організатором; відкрити робочу візу в посольстві країни; зібрати всі необхідні довідки, рекомендації та сертифікати, що підтверджують вашу кваліфікацію.

Непогано було б відправити лист до фірми-роботодавця, у якому ви б яскраво описали чому саме вам потрібна ця робота і які всі будуть щасливі та задоволені, якщо вас приймуть. Запишіть телефони посольства України, а також посадових осіб, які відповідають за ваше працевлаштування. Рекомендується також перевірити фірму-роботодавця у міжнародних організаціях, адже можливо, що вас вербують для незаконної праці чи навіть рабства. І нікому та нізащо не віддавайте свої документи! Або зробіть копію, яку представите роботодавцю.

…Можна працювати за кордоном. А можна в Україні.

Продавати, рекламувати або розважати. Вибір за вами.

Я вже свій вибір зробила. Цього літа я буду писати статті, намагаючись зробити ваше життя трохи веселішим.
2 -1

газета: №22 від 9.06.2006р.
Ольга Гдуля
 Інші новини по темі:
Новорічні канікули-2015: пропозиції Кабміну

Новорічні канікули-2015: пропозиції Кабміну

законодавтство
І навчання, і робота

І навчання, і робота

Бучанські новини
Режим роботи торгівельних закладів — під контролем

Режим роботи торгівельних закладів — під контролем

Бучанські новини
Студенти стаціонару можуть працювати на умовах повного робочого дня

Студенти стаціонару можуть працювати на умовах повного робочого дня

законодавтство
Культура побуту

Культура побуту

Бучанські новини
Ірпінь : продаж алкогольних напоїв з 11.00 до 21.00

Ірпінь : продаж алкогольних напоїв з 11.00 до 21.00

Буча та регіон
Хроніки кризи: в Україні подорожчають тарифи на інтернет

Хроніки кризи: в Україні подорожчають тарифи на інтернет

Буча та регіон
ПФУ у м.Бучі інформує: Переваги персоніфікації

ПФУ у м.Бучі інформує: Переваги персоніфікації

УПФУ в місті Буча інформує
Курси іноземних мов "Браво"

Курси іноземних мов "Браво"

Буча та регіон
Vodafone відновив зв'язок в Романівці та Ірпені завдяки обладнанню Starlink

Vodafone відновив зв'язок в Романівці та Ірпені завдяки обладнанню Starlink

Буча та регіон
Мінсоцполітика: Вихідні дні у 2020 році

Мінсоцполітика: Вихідні дні у 2020 році

Суспільство
Чому молодь втікає з України

Чому молодь втікає з України

Суспільство
Мода на спорт повертається

Мода на спорт повертається

Бучанські новини
Від молоді для молоді

Від молоді для молоді

Буча та регіон
Норми тривалості робочого часу на 2015 рік

Норми тривалості робочого часу на 2015 рік

законодавтство
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.