Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » 30 червня мільйони українців можуть залишитися без телебачення

30 червня мільйони українців можуть залишитися без телебачення

30 червня мільйони українців можуть залишитися без телебачення. З першого липня завершується дія аналогового телебачення. Навіщо влада так поспішає з відміною найпоширенішого способу роздачі телесигналу, і чим це загрожує мільйонам глядачів?



У зв`язку із впровадженням в Україні цифрового телебачення DVB-T2 на Київщині незабаром повністю вимкнуть ефірне аналогове телебачення. Жителі регіону більше не зможуть дивитися телевізор в аналоговому форматі за допомогою звичайної ефірної антени.

Нагадаємо, Україна повністю відмовляється від ефірного аналогового телебачення. Кабмін зобов’язав Нацраду з питань телебачення і радіомовлення відключити ефірне аналогове телебачення в Україні до 30 червня 2017 року. Згідно з угодою «Женева-2006», Україна повинна повністю відмовитися від ефірного аналогового мовлення і перейти на телебачення у цифровому форматі до 17 червня поточного року.

Проблема в тому, що старі телевізори не мають вбудованих цифрових тюнерів і для перегляду телебачення в цифровому форматі необхідно придбати цифровий приймач DVB-T2, вартість якого становить до 1000 грн, або замінити телевізор на сучасний цифровий з вбудованим тюнером.

На запит Компанії “Бест” Нацрада повідомила, що реальні терміни переходу на “цифру” зараз назвати не може. Перехід визначатиме спеціальний план розвитку Компанія “Бест” повідомляє, що продовжуватиме надавати послуги аналогового телебачення у власній кабельні мережі, клієнти можуть бути впевнені у тому що зможуть переглядати свої улюблені канали в мережі Компанії “Бест” без купівлі додаткового обладнання і заміни телевізійних приймачів.

ОФІЦІЙНА ВІДПОВІДЬ НАЦРАДИ З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ:
Повідомляємо, що відповідно до Плану розвитку національного теле-радіо- інформаційного простору України перехід від аналогового до цифрового телевізійного мовлення запроваджується за регіональним принципом. Вимкнення починається з першого регіону, до якого входить Київська область”.

Олексій Зіневич, директор кабельного оператора Компанія “Бест”:
“Ми слідкуємо за перебігом подій і оперативно інформуватимемо читачів “Погляду” щодо переходу на цифрове телемовлення”.

Спеціально для соціально незахищених верств населення, а саме пенсіонерів та інвалідів Компанія “Бест” пропонує БЕЗКОШТОВНЕ підключення аналогового телебачення, а також пільгову абонплату за користування — 9 грн на місяць. Усі інші зможуть насолоджуватися переглядом улюблених каналів, підключивши телевізор всього за 90 грн.
Для поціновувачів цифрового Телебачення, Компанія “Бест” пропонує Акцію “6 місяців HD-телебачення — БЕЗКОШТОВНО”. Придбайте САМ-модуль та отримайте можливість переглядати 160 каналів у цифровій якості протягом 6-ти місяців без додаткової оплати! Пакет “Преміум+20 HD” - 160 каналів, понад 20 в НD- якості!!!

Опубліковано в газеті "ПОГЛЯД" №1 березень 2017 року

30 червня мільйони українців можуть залишитися без телебачення


Випуск ТСН.19:30 за 24 березня 2017 року
0 0

БЕСТ, газета ПОГЛЯД, відеосюжет
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.