Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Бучанські депутати звертаються до жителів територіальних громад Київщини!

Бучанські депутати звертаються до жителів територіальних громад Київщини!

Територіальним громадам сільських, селищних, міських рад Київської області направлено звернення депутатів міської ради щодо підтримання територіальної громади міста Буча та неприпустимості тиску на місцеве самоврядування в країні на прикладі Бучі.

Вельмишановні жителі територіальних громад Київщини!



------------------------
Хроніка основних подій >>
------------------------

Територіальна громада міста Буча в особі її представницького органу – Бучанської міської ради, її депутатський корпус висловлюють Вам глибоку повагу та просять Вашої підтримки в прагненні відстояти європейські принципи місцевого самоврядування в нашій державі, які діями та бездіяльністю державних органів, на прикладі міста Буча, зухвало порушуються. Це створює реальну небезпеку знищення квітучого та прогресивно зростаючого міста.
Європейською хартією місцевого самоврядування (ратифіковано Законом № 452/97-ВР від 15.07.97) закріплено, що органи місцевого самоврядування є однією з головних підвалин будь-якого демократичного режиму. Саме охорона і посилення місцевого самоврядування в різних країнах Європи є важливим внеском у розбудову Європи на принципах демократії і децентралізації влади.

На реалізацію вказаних норм європейського права в Україні стартувала масштабна реформа децентралізації влади, основною ідеєю якої є створення спроможних територіальних громад, наділених реальними повноваженнями та широкою автономією у прийнятті рішень, що забезпечить ефективне і близьке до громадянина управління.

Місто Буча стрімко розвивається, населення за період незалежності збільшилось майже удвічі, а місцевий бюджет - більш, ніж у 300 разів. Після завершення реформи децентралізації влади територія об’єднаної громади охоплюватиме майже 30 тис. га. Місто посідає одне із провідних місць в рейтингу рівня життя серед малих міст України.

Однак, прогресивному розвитку нашого міста загрожує небезпечна правова колізія та соціально-економічна проблема, яка бере свій початок із 2014 року. Без перебільшення змушені констатувати, що територіальна громада міста Буча вже протягом 2 років перебуває у стані відкритої боротьби за право на своє існування.

Історія проблеми охоплює весь період незалежності України і бере свій початок ще з далекого 1901 року, коли в Бучі розпочалася інтенсивна забудова інфраструктури населеного пункту. Особливістю розвитку Бучі є той факт, що частина його території вкрита деревною рослинністю. Суть проблеми полягає в тому, що внаслідок дій окремих працівників правоохоронних органів і суддів різних інстанцій, на світ з’явилося рішення Ірпінського міського суду від 17 жовтня 2014 року, залишене в силі апеляційною, касаційною інстанцією, а також Верховним Судом України, якими визнано недійсним рішення Бучанської селищної ради від 25 червня 2002 року «Про віднесення земель Бучанської селищної ради, які обслуговує Бучанська лісогосподарська установа Київського обласного житлово-комунального управління, до земель житлової та громадської забудови». Здавалося б, рішення суду, а тим більше Верховного Суду України, мають нести в собі лише благо для держави, місцевого самоврядування та людей. Однак в описовій частині рішення (а не резолютивній частині) було некоректно зазначено, що земля, віднесена рішенням Бучанської селищної ради від 25.06.2002 року до земель житлової та громадської забудови, мала лісогосподарське призначення (лісового фонду першої групи) і знаходилася за межами населеного пункту. Так з’явилася на світ міфічна історія про «Бучанський ліс».

В дійсності ж, це містоутворююча територія населеного пункту, з якої бере початок місто Буча і яка завжди була в межах міста і належала територіальній громаді, про це свідчить генеральний план селища Буча 1968 року, матеріали інвентаризації земель, землевпорядна документація, безліч судових рішень, експертизи землевпорядної документації, Генеральний план міста Буча 2015 року та безліч інших документів. Межі селища Буча були встановлені у 2004 році рішенням Київської обласної ради, а в 2010 році закріплені межовими знаками.

На умовній території площею 890 га в межах м. Буча проживає понад 20 тис. жителів, тобто більше, ніж на іншій території міста, знаходяться школи, дитячі садочки, вищий навчальний заклад, державні установи, об’єкти соціальної, інженерно-транспортної інфраструктури, автогаражні кооперативи, індивідуальні житлові та багатоповерхові будинки, церкви, кладовища, ведуть господарську діяльність понад 700 суб’єктів підприємницької діяльності.
Все це свідчить, що жодного лісу І категорії, який належить державі в межах міста Буча не існує.

Використовуючи помилкове рішення Ірпінського міського суду від 17.10.2014 року та постанову Верховного Суду України по цій же справі, якими визнано територію, умовною площею 890 га. лісом першої категорії, за межами Бучі та такою, що перебуває у власності КМУ, прокуратурою розпочато кримінальне провадження, за фактом нібито «розкрадання посадовими особами міської ради 890 га. лісу». Фахівці у галузі права стверджують, що вказане кримінальне провадження не має під собою жодних правових підстав.

Не зважаючи на це, органи прокуратури вдаються до проведення незаконних обшуків, за офіційною інформацією ГПУ, на територію, площею 890 га. (третина міста) накладено арешт, заявлено понад 20 позовів про витребування земельних ділянок у громадян, готуються інші позови. На даний час, повністю заблокований процес приватизації земельних ділянок навіть під існуючими будівлями.

Повідомлено про підозру Бучанського міського голову та секретаря ради, відсторонено їх від посад, чим паралізовано роботу всієї Бучанської міської ради. Суть звинувачень в бік посадових осіб Бучанської міської ради полягає в тому, що вони головували на засіданнях сесій та підписували колегіальні рішення ради, яка діяла в межах повноважень, про виділення земельних ділянок.

Варто окремо зазначити, що право підпису фінансових документів належить виключно міському голові, якого відсторонено від посади, а тому повністю паралізованими є виплата соціальних виплат, заробітних плат, субсидій тощо.

Вказані дії супроводжуються однобокими, відверто неправдивими висвітленням в ЗМІ з боку окремих народних депутатів України, посадових осіб ГПУ, окремих громадян. На численні звернення Бучанської міської ради до вищих посадових осіб держави з проханням втрутитись в ситуацію та захистити місцеве самоврядування, належного реагування не було.

На сьогоднішній день квітуче європейське місто Буча опинилося під загрозою повноцінного знищення у зв’язку з відверто упередженими діями правоохоронних органів та осіб, які їх стимулюють до вказаних дій.

Внаслідок зазначених дій прокуратури 16 жовтня 2016 року в м. Буча було проведено загальноміське Народне Віче, на якому зібралися тисячі бучанців. Громада міста висловила рішуче засудження дій правоохоронної системи і готовність відстоювати свої права, а 23 жовтня було проведено збори Бучанської громади, на яких були присутні народні депутати, керівники органів місцевого самоврядування області, журналісти та пересічні жителі об’єднаної громади. Вказане свідчить про наростання соціальної напруги в місті та загрозу масового сплеску народного гніву.

Водночас вимушені констатувати, що наші попередні численні звернення до керівництва держави залишилися поза увагою, органи державної влади та їх посадові особи воліють не помічати проблеми, нехтуючи при цьому думкою мешканців територіальної громади міста.

Переконані, що проблема, описана у даному листі є близькою для багатьох територіальних громад Київщини, територія яких знаходиться чи то в межах зелених зон Києва, чи колишніх лісових дач. До багатьох із Вас органи прокуратури вже пред’явили аналогічні позови і витребували землі, які споконвіків належали територіальній громаді.

Враховуючи викладене, просимо розглянути вказане звернення на сесії сільських, селищних, міських рад, підтримати територіальну громаду міста Буча у її прагненні відстояти конституційні гарантії місцевого самоврядування та наголосити на неприпустимості тиску на місцеве самоврядування в Україні

З великою повагою,
Головуючий на сесії Бучанської міської ради депутат ради Василь Павлович Олексюк
0 0

Прес-служба Бучанської міської ради 
рейдер
 Інші новини по темі:
Набрав чинності закон про право Кабміну визначати адмінцентри ОТО

Набрав чинності закон про право Кабміну визначати адмінцентри ОТО

Буча та регіон
Бучанська сесія: Депутати підтримали питання про добровільне приєднання територіальних громад

Бучанська сесія: Депутати підтримали питання про добровільне приєднання територіальних громад

Буча та регіон
Комісія Київської облради - не встановила фактів порушень в діяльності посадових осіб Бучанської міської ради

Комісія Київської облради - не встановила фактів порушень в діяльності посадових осіб Бучанської міської ради

Буча та регіон
Повноваження органів місцевого самоврядування щодо податків та зборів

Повноваження органів місцевого самоврядування щодо податків та зборів

Публікації
7 липня, Київ: Національний з'їзд територіальних громад

7 липня, Київ: Національний з'їзд територіальних громад

Суспільство
Звернення Ірпінської міської ради до Бучанської міської ради

Звернення Ірпінської міської ради до Бучанської міської ради

Медицина
Чому заважає працювати обласна рада?

Чому заважає працювати обласна рада?

Ірпінський вісник
Місцевій владі дозволять створювати власну поліцію?

Місцевій владі дозволять створювати власну поліцію?

законодавтство
Типовий статут територіальної громади та Примірне положення про старосту

Типовий статут територіальної громади та Примірне положення про старосту

законодавтство
ЦВК призначила на 30 квітня 2017 року перші вибори у 40 об'єднаних громадах

ЦВК призначила на 30 квітня 2017 року перші вибори у 40 об'єднаних громадах

Суспільство
Практичний посібник з питань формування спроможних територіальних громад

Практичний посібник з питань формування спроможних територіальних громад

Буча та регіон
Законодавство: Міським радам надано право розпоряджатися землями державної власності за межами населених пунктів

Законодавство: Міським радам надано право розпоряджатися землями державної власності за межами населених пунктів

законодавтство
Звернення: Бучанському міському голові А.П.Федоруку, депутатам Бучанської міської ради

Звернення: Бучанському міському голові А.П.Федоруку, депутатам Бучанської міської ради

Ірпінський вісник
Петиція на сайті Президента України: Вимагаємо припинити політичний тиск на мерів Ірпеня та Бучі

Петиція на сайті Президента України: Вимагаємо припинити політичний тиск на мерів Ірпеня та Бучі

Буча та регіон
Гостомель: Про добровільне об’єднання територіальних громад

Гостомель: Про добровільне об’єднання територіальних громад

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.