Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Виконком інформує: Важливе завдання – оздоровити дітей

Виконком інформує: Важливе завдання – оздоровити дітей

Виконком інформує: Важливе завдання – оздоровити дітей15 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Бучанської міської ради. Робоча зустріч проходила під керівництвом міського голови Анатолія Федорука, який і задав динамічний та, разом з тим, «вдумливий» темп розгляду низки важливих питань.
Знову на часі – комунальна галузь, освітянська сфера та юридичні врегулювання різних моментів життєдіяльності.

Про підсумки роботи житлово-комунального господарства в опалювальний період, що минув, а також плани на наступний – громадськість інформував в.о. відділу ЖКГ Леонід Колосовський.
За його словами, була створена робоча група з контролю за виконанням «комунальних» робіт. Усі заплановані заходи переважно були виконані, відклали лише ті, що пов’язані з державним фінансуванням. «Але сезон «прожитий», - констатують фахівці.
Що ж до перспектив, то потрібно вирішити питання в мікрорайоні Мельники – побудувати модульну котельню по вул. Чкалова, щоб відійти від 2,5 км «пустої» теплотраси. Також вже майже завершені роботи по нових теплопостачальних об’єктах по вул. Склозавоській і вул. Тарасівській.
У розрізі даного питання піднімалася й інша тема. Вартість паливно-мастильних матеріалів буде зростати, а відтак – переглянеться тарифна політика. Тому міський голова Анатолій Федорук дав доручення управлінню праці разом з комунальними службами створити реєстр – список людей, які потребують підтримки у вигляді адресної матеріальної допомоги. Таким чином, з найуразливіших верств населення зніметься непомірний тягар сплати за послуги ЖКГ.
Законодавчі постанови про підвищення вартості газу зумовили потребу у коригуванні тарифів для бюджетних установ і промислових підприємство. Логічно, що у сторону зростання. Тож, з 1 квітня для бюджетних установ та організацій тариф на теплову енергію становитиме – 894,00 грн. за 1 Гкал – без ПДВ і 1072,80 за 1 Гкал - з ПДВ. Скоригований плановий тариф на послуги з централізованого опалення без приладів обліку з ПДВ – 27,22 грн. за 1 м кв. Скорегований плановий тариф на послуги з централізованого постачання гарячої води з ПДВ – 50,22 грн. за 1 м. куб.

Разом з тим, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання тариф на теплову енергію встановлений Національною комісією без ПДВ буде – 894, 00 за 1 Гкал і 1072,80 за 1 Гкал - з ПДВ. Скоригований плановий тариф на послуги з централізованого опалення без приладів обліку з ПДВ – 29,46 грн. за 1 м. кв.
Що ж до населення, то вартість послуги за тепло поповзе вгору з 1 липня 2014 року.
Ще одне питання, яке цікавило людей: оскільки опалювальний сезон закінчився достроково, то чи буде здійснено перерахунок за послуги? На що Леонід Колосовський впевнено відповів: «Так, звісно!». Але як це зробити на практиці, схоже, доведеться розбиратися самим громадянам. Жителі повинні звернутися до теплопостачальної організації і відстоювати свої права. Також відповідні зобов’язання поклали і на відділ ЖКГ.
Вирішивши відійти від централізованого теплопостачання, мешканці будинків по вул. Водопровідній, 38; вул. Тарасівській, 3 та вул. Водопровідній, 34-А отримали дозвіл на виконання проектно-кошторисної документації по встановленню індивідуального опалення у квартирах. Зазначимо, що мова йде не про окремі помешкання, а багатоповерхівки в цілому. Тобто, дана процедура не заборонена законодавством.
Начальник Бучанського управління житлово-комунального господарства Володимир Кравчук говорив про введення вартості технічного обслуговування ліфтів у квартплату.

З жителями Бучі, які користуються ліфтами, були проведені зустрічі щодо обговорення існуючої карткової системи. 98% опитаних виступили за її ліквідацію. Решта – картки хочуть залишити, але їх не влаштовує теперішня ціна у 37 коп. за поїздку. Хоча, за словами Володимира Кравчука, нині собівартість послуги становить 45 коп. за один підйом. Тож, згідно рішення виконкому, карткову систему в Бучі знято.
Про стан охорони праці та безпеки на підприємствах міста повідомила в.о. начальника Управління праці та соціального захисту населення Ганна Назаренко.

Станом на 1 квітня 2014 року є інформація щодо несприятливих умов праці на 16 підприємствах міста, де працює 328 чоловік, а на 15 підприємствах (310 чоловік) проведена атестація та надаються пільги і компенсації відповідно до законодавства.
Найбільше «несприятливих» умов праці у ТОВ «Бучанський завод склотари» (146 чол. – 48 робочих місць), ТОВ «ЮТЕМ ЗМК» (46 чол. – 3 робочі місця), відділ освіти Бучанської міської ради (52 чоловік).

Крім того, у 2013 році зафіксовано один нещасний випадок на виробництві. Працівник підприємства «ЮТЕМ ЗМК» постраждав від падіння залізної труби, що не була зафіксована належним чином. А от випадків професійних захворювань протягом останніх п’яти років у місті не було.
Блок питань був присвячений освітянській сфері Бучі. Інформацію по них надав начальник відділу освіти Олег Цимбал.
Так, у цьому році навчання завершується 30 травня. Цього ж дня в усіх школах буде проведено свято Останнього дзвоника. Трохи раніше, 21 травня, відзначатимемо традиційне міське свято «Освітянські обрії» - нагородження за здобутки учнів та педагогів. А 31 травня на Київській площі – урочистості для випускників: «Прощальний бал». Крім того, на базі школи №3 буде організовано роботу пункту тестування під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Відділами та службами Бучанської міської ради вже розпочата робота по організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей. На це у місцевому бюджеті передбачено 470 тис. грн. (сума дорівнює минулорічній).
«З різних фондів планується охопити оздоровленням та відпочинком 1920 дітей, віком від 7 до 17 років. Це становить 70% від загальної кількості дітей (2748 осіб). Також з 2 по 20 червня працюватимуть пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням. На школярів чекають екскурсії, конкурси, розваги та якісне харчування. Таким відпочинком планується охопити 500 дітей. Першочергово оздоровлюватимуться діти, що потребують соціальної уваги та підтримки», - розповіла завідувач відділом у справах сім’ї та молоді Ніна Калініна.

На розгляді у присутніх були й інші пункти порядку денного: благоустрій, соціальний захист, питання містобудування та архітектури.
0 0

Підготувала Людмила ГЛАДСЬКА 
газета: "Бучанські новини" №15 від 18 квітня 2013 року
 Інші новини по темі:
Виконком: У центрі уваги – комунальні питання

Виконком: У центрі уваги – комунальні питання

Бучанські новини
Яблуні для Яблуньки

Яблуні для Яблуньки

Бучанські новини
На засіданні Бучанського виконкому розглянули  вісімдесят питань

На засіданні Бучанського виконкому розглянули вісімдесят питань

Буча та регіон
Над чим працюють комунальні служби?

Над чим працюють комунальні служби?

Бучанські новини
Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Бучанські новини
Тепло в оселях: Підприємства готові розпочати опалювальний сезон

Тепло в оселях: Підприємства готові розпочати опалювальний сезон

Бучанські новини
Дітям та молоді особлива увага

Дітям та молоді особлива увага

Бучанські новини
Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Бучанські новини
2007 рік був означений напруженою роботою

2007 рік був означений напруженою роботою

ВИКОНКОМ
У місті відкрився відділ ЖКГ

У місті відкрився відділ ЖКГ

Бучанські новини
Про перспективу створення Північно-західного госпітального округу

Про перспективу створення Північно-західного госпітального округу

Бучанські новини
Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Бучанська міська рада: Оприлюднено новий склад виконкома та депутатських комісій

Буча та регіон
Положення про відділи Бучанської міської ради

Положення про відділи Бучанської міської ради

ВИКОНКОМ
У Бучі погоджені нові тарифи на воду

У Бучі погоджені нові тарифи на воду

Бучанські новини
На нараді у комунальних служб

На нараді у комунальних служб

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.