Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Казковий дарунок: У Бучі офіційно відчинила свої двері Резиденція Діда Мороза

Казковий дарунок: У Бучі офіційно відчинила свої двері Резиденція Діда Мороза

За кілька днів до свята Миколая, свою клопітку, але важливу місію – нести дітям радість, віру та подарунки, розпочав справжній Дід Мороз. Уже вдруге головний чарівник країни оселився саме в бучанському лісі. Зараз він перебуває в оточенні смішних ельфів, Снігуроньки та цілої армії безкорисливих помічників. Адже до Нового року залишилося зовсім мало часу, а потрібно прочитати тисячі дитячих листів і донести до слухняної малечі казкові дарунки, бо коли ж, як не тепер – здійснюються абсолютно всі мрії!

На базі навчального центру Укрпошти «Зелена Буча», серед засніжених сосен, стоїть загадкова дерев’яна хатинка, у якій завжди затишно, тепло та лунає весела музика. Саме тут і народжується це маленьке диво. Тож, щоб розповісти про нього на всю країну, 17 грудня зібралися всі, хто допомагав творити свято – організатори та спонсори проекту. Зокрема, це – генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Костянтин Кривенко та Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

За їхньої участі був проведений короткий прес-брифінг, під час якого анонсовано роботу Резиденції на цей рік та озвучено найбільш цікаві листи.
Як зазначив Костянтин Кривенко, даний проект набув великої популярності.





«Минулого року ми отримували дитячі листи не лише з України, але й Росії, Білорусі і навіть Китаю. Але головне – це дати дітям відчуття радості, казки напередодні Нового року. Поєднуючи приємне з корисним, листи до виконавця бажань допомагають хлопчикам і дівчаткам розвивати письмові, творчі навики, фантазувати!», - повідомив чоловік.

У свою чергу Бучанський міський голова Анатолій Федорук привітав усіх з Новорічними святами.
«Ми всі ще раз переконалися, що значить, коли є віра. Особливо в дітей. Я мав можливість ознайомитися з їхніми листами і побажаннями. Усі вони цілком реальні, щоб їх реалізувати і дати молодшим громадянам можливість повірити, що поряд із сірістю існує світле, яскраве життя. І ми, дорослі, готові до цього долучитися.
Приємно вражає щирість побажань. В одному з послань було прохання, аби політики підписали угоду про Євроасоціацію.
Я всіх щиро вітаю з наступаючими святами і зичу – нехай всі мрії збуваються!
», - побажав мер міста Бучі.

До речі, для бучанських дітей він також уже декілька років поспіль виступає у ролі Діда Мороза. Адже стало традицією на День святого Миколая дарувати діткам-сиротам, позбавленим батьківської опіки та піклування, соціально незахищеним хлопчикам і дівчаткам омріяні цінні подарунки.



«Фішкою» цьогорічного дійства стало «турне» Діда Мороза по найбільшим містам України: театралізовані вистави відбудуться у Харкові, Дніпропетровську, Житомирі, Одесі та Донецьку. Це для того, щоб діти з різних куточків могли насолодитися атмосферою свята, переглянути вистави та особисто поспілкуватися з добрим бороданем.
Також серед нововведень – відкриття філіалу Резиденції в Києві: з 19 по 30 грудня вона працюватиме в культурному комплексі «Мистецький арсенал».

Крім того, від одного із спонсорів – компанії «АВК», на діток в Резиденції чекатиме багато конкурсів, ігор, забав і «солодких» майстер-класів. Так, не дивуйтеся! Малечу вчитимуть готувати шоколад.
А кожен, хто напише Діду листа – отримає листівку і солодкий подарунок», - пообіцяли організатори свята. А найбільш чуйні послання відзначать по-особливому.
Наприклад, минулого року близько 500 дітям вручили подарунки, які вони просили: іграшки, техніку, медичні засоби, візки, слуховий апарат. Крім того, п’ятеро дітей поїхали у Лапландію – у гості до «світового» Діда Мороза.



Нинішні побажання дітей також дуже цікаві. Так, дівчинка Люда хоче піаніно, а 13-річний Володя мріє про бетонозмішувач для тата і мікрохвильову піч для мами.
«Хочу чотири ляльки, а мамі - папу», — просить 10-річна Наталка.

А Віка бажає від Діда Мороза сенсорний телефон малинового кольору, 99 квіток і чотири хом’ячка. «Щоб були пухнасті і не кусалися. Одна «дівчинка» повинна бути жовто-світлою, друга – світло-сіра, а «хлопчики» - жовто-сіро-світлий та сіро-чорний.
А ще будиночок для них 4-поверховий з тунелями і годівницею», - пише мала.
Не забувають про Діда Мороза і дорослі. «Здравствуй, Дедушка Мороз, борода из ваты! Всё куплю себе сама, подними зарплату!», просить 25-річна Наталія.

Дідусь не залишився в боргу і пообіцяв переслати це прохання її начальнику.
Серед купи кореспонденції можна відшукати і досить оригінальні послання. Наприклад, дівчинка, яка серйозно займається хореографією, попросила Діда Мороза станцювати з Президентом.

Листи пишуть Діду Морозу і святому Миколаю. До Санта-Клауса звертаються рідко.
А як бути, якщо «бажання» дітей ладні спустошити кишені кожного?

Організатори відповіли, що не можуть усім вручити дорогий подарунок. Такий презент отримай той, хто його найбільше потребує. А якщо подарунок нематеріальний, то на такі листи толерантно відповідають фахівці-психологи. А загалом, кожен випадок розглядається індивідуально – зізнаються волонтери проекту, які допомагають Діду Морозу відписувати листи. Часто у цій ролі виступають й самі листоноші.
Але всі вони нагадують: важливо, щоб при написанні листа діти обов’язково вказували зворотну адресу. І тоді – все можливо!

Подаруйте і ви своїм дітям казку і години радості, щоб добра у світі стало трішечки більше!

Адреса Резиденції Діда Мороза у Бучі:
08292, м. Буча, вул. Інститутська, 22.



Більше фото з відкриття Резиденції у 2013 році в фотогалереї>>
Більше фото з відкриття Резиденції у 2012 році в фотогалереї>>


Про проект
Протягом багатьох років на адресу Укрпошти надходили десятки тисяч дитячих листів, в яких вони розповідали про свої мрії і новорічні бажання. Особливо зворушливі листи не залишали байдужими поштовиків. Читаючи листи, багато з них купували подарунки за свої гроші і відправляли їх діткам. Торік з цієї благородної поштової традиції УДППЗ «Укрпошта» ініціювала створення унікального соціального проекту «Казкова Резиденція Діді Мороза». Проект підтримало багато компаній та волонтерів. Минулого року за весь період надійшло понад 22 тисячі листів, а на початку цього «сезону» - вже 8 тисяч послань.
Автори найдушевніших, а це – 200 діток з усієї України, відвідали Гранд-ялинку в Києві. Крім того, за кошти, виділені партнерами, були придбані інвалідні крісла, ходунки, ліки, проведені медичні обстеження та операції для багатьох дітей.
9 -5

Людмила Гладська 
 Інші новини по темі:
Дід Мороз оселився в Бучі

Дід Мороз оселився в Бучі

Бучанські новини
Напиши листа зі своїм бажанням Діду Морозу!

Напиши листа зі своїм бажанням Діду Морозу!

Буча та регіон
Пожежу в навчальному центрі Зелена Буча ліквідовано

Пожежу в навчальному центрі Зелена Буча ліквідовано

Буча та регіон
Дід Мороз зачинив Резиденцію в Бучі і запросив на Гранд-ялинку

Дід Мороз зачинив Резиденцію в Бучі і запросив на Гранд-ялинку

Буча та регіон
Укрпошта продала готельний комплекс в Бучі. Побудують котеджне містечко

Укрпошта продала готельний комплекс в Бучі. Побудують котеджне містечко

Буча та регіон
1 червня у Бучі Укрпошта тестуватиме дрони для доставки пошти

1 червня у Бучі Укрпошта тестуватиме дрони для доставки пошти

Буча та регіон
Найцікавіші святкові події столиці

Найцікавіші святкові події столиці

Суспільство
"Укрпошта" відновить роботу у Бучі, Ірпені, Бородянці та Гостомелі

"Укрпошта" відновить роботу у Бучі, Ірпені, Бородянці та Гостомелі

Буча та регіон
Місце, де можна зустрітися з Дідом Морозом

Місце, де можна зустрітися з Дідом Морозом

Бучанські новини
Святий Миколай завітав до ворзельських дітлахів

Святий Миколай завітав до ворзельських дітлахів

Уваровський дім
Проект "КРАЇНА ТРЯМЛЯНДІЯ"

Проект "КРАЇНА ТРЯМЛЯНДІЯ"

Буча та регіон
Подарунки від Миколая

Подарунки від Миколая

Буча та регіон
Сьогодні моя молодша сестричка повірила в Діда Мороза та Снігуроньку!

Сьогодні моя молодша сестричка повірила в Діда Мороза та Снігуроньку!

Молодіжне слово
Поштарі святкують ювілей

Поштарі святкують ювілей

Бучанські новини
Гімн міста Буча

Гімн міста Буча

Бучанський музей
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.