Буча новини міста, Буча сайт » відділ освіти » Перший похід бучанських третьокласників

Перший похід бучанських третьокласників

Нарешті юні бучанці дочекалися осінніх канікул. Хтось, мабуть, вирішив відіспатися, хтось, напевне, заліз на кілька днів у соцмережі. А наймолодші вихованці гуртка спортивного туризму Бучанського центру позашкільної роботи старанно готувалися до свого першого пішохідного походу, присвяченого Дню визволення України від фашистських загарбників 28-го жовтня 1944 року. Передували цій подорожі тренування по роботі з картою, з компасом, ознайомлення зі способами орієнтування на місцевості. Звичайно, обов’язковою була бесіда щодо правил дорожнього руху для пішоходів, так як частина запланованого маршруту пролягала вулицями Лісової Бучі.


Відтак у вівторок 29-го жовтня 18 юних туристів, учнів 3-го класу Бучанської ЗОШ № 1, вишикувавшись стрункою колоною по двоє, вирушили у свою першу пішохідну подорож. Під керівництвом Володимира Осипенка, керівника гуртка спортивного туризму БЦПР, і Ганни Клименко, вчителя Бучанської ЗОШ № 1, туристи долали свої перші кілометри з незвично великими для себе рюкзаками. Малеча дружно крокувала, ставила звичні для очільників запитання «Коли вже обід?», «А ми де?», «Скільки ще йти?»


Перепочили, назбирали хмизу, приготували чай на багатті (дехто спочатку не вірив, що таке можна зробити і не в кухні), поїли, перепочили та й пішли далі. Весело просуваючись крок за кроком, перетнули залізницю на околиці селища Гостомель, перейшли на правий берег по шлюзу річку Ірпінь і рушили до меморіалу, присвяченому героїчним оборонцям Києва, що знаходиться у Мостищі. Почули юні туристи від своїх керівників розповідь про Київський укріплений район, про його історію та значення під час оборони Києва у 1941 році, і сфотографувалися біля гармат на згадку про подорож.

Стомлені, але напрочуд задоволені, повернулися в Бучу вже автобусом. І нехай цей маршрут простягнувся лише на 10 кілометрів, але це був перший справжній похід третьокласників, юних туристів Бучі.
Ганна Клименко, ЗОШ №1 
туризм
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.