Буча новини міста, Буча сайт » Бучанська податкова інспекція » Публікації » Презентація діяльності Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів у Київській області

Презентація діяльності Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів у Київській області

Презентація діяльності Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів у Київській області

Об’єднання податкової та митної служби у єдине Міністерство доходів та зборів України - це важлива інституційна реформа, яка цілком відповідає загальносвітовим і, в першу чергу, європейським трендам.

Концентрація усіх функцій, пов’язаних з адмініструванням податкових та митних платежів, в рамках єдиної структури – це шлях, який обрали багато провідних країн, в тому числі Великобританія, Данія, Латвія, Канада.

Вперше в історії незалежної України ми маємо у складі центральних органів виконавчої влади відомство, яке, по-перше, несе на собі всю повноту відповідальності за поповнення державного бюджету.


По-друге, створено організацію, яка є повноцінним регулятором інвестиційного клімату та умов ведення бізнесу з точки зору повноважень та компетенції.
Вітчизняні підприємці та іноземні інвестори відтепер мають єдиного адресата, який від імені держави відповідає за створення рівної конкуренції, поміркованого оподаткування, якісний сервіс в адмініструванні обов’язкових платежів.
По-третє, наявність єдиного центру управління зробить процес прийняття рішень швидким та ефективним, і держава встигатиме реагувати на стрімкі зміни економічної кон’юнктури, актуальні тенденції, нагальні потреби платників.

Міністерство доходів і зборів визначено головним органом у системі органів центральної влади з питань забезпечення формування єдиної державної податкової, митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів, єдиного соціального внеску.
При Міністерстві й надалі функціонуватиме податкова міліція. Відповідно до Податкового та Кримінального процесуального кодексів вона виконуватиме функції по виявленню і розслідуванню злочинів у сфері оподаткування.
Зі створення Міністерства, бізнес має єдиного адресата, який від імені держави відповідає за створення рівної конкуренції, помірного оподаткування, якісний сервіс в адмініструванні податкових та митних платежів.
До структури Міністерства доходів і зборів України входить 27 Головних управлінь Міндоходів, 27 митних органів та Міжрегіональне головне управління Міндоходів – Центральний офіс з обслуговування великих платників податків.

Головні управління Міндоходів мають 326 податкових інспекцій.
Сьогодні також функціонує 470 Центрів обслуговування платників податків по всій території України, на Київщині відкрито та забезпечено функціонування 20 таких Центрів.
На рівні області працюватиме Головне управління Мінідоходів у Київській області, яке координуватиме роботу митних пунктів і податкових інспекцій.
Так, при Міндоходів Київщини функціонуватиме 12 податкових інспекцій, які утворені шляхом їх об‘єднання та 3 митних поста (Східний термінал, Бориспіль – аеропорт та Святошин).

Головними функціями Головного управління Міндоходів у Київській області є:
забезпечення реалізації державної податкової та державної митної політики, а також боротьба з правопорушеннями під час застосування податкового, митного (при виконанні повноважень з контрольно-перевірочної, оперативно-розшукової роботи, досудового розслідування та перевірки фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом) законодавства, здійснення в межах своїх повноважень контролю за надходженням до бюджетів та державних цільових фондів податків і зборів та інших платежів;
забезпечення реалізації державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів; забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також боротьба з правопорушеннями при застосуванні законодавства з питань сплати єдиного внеску;
забезпечення реалізації державної політики у сфері контролю за своєчасністю здійснення розрахунків в іноземній валюті в установлений законом строк, дотриманням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), а також за наявністю ліцензій на провадження видів господарської діяльності (крім ліцензій на здійснення митної брокерської діяльності), що підлягають ліцензуванню відповідно до закону, торгових патентів.

З початку року 94,3 % або 1,6 млрд. грн. податків та платежів Державного бюджету сплачено платниками добровільно.
З початку року працівники Міндоходів Київщини забезпечили до бюджетів усіх рівнів 3,0 млрд. гривень. В порівнянні з попереднім роком показник перевищений на 306,0 млн. грн. або на 11,3 %. До Державного бюджету від платників податків області надійшло 1,7 млрд. грн. Показник січня-квітня минулого року перевищено на 130,5 млн.грн. До місцевих бюджетів надійшло 1,3 млрд. грн., що дозволило забезпечити позитивну динаміку до фактичного показника минулого року (місцеві бюджети додатково отримали майже 176 млн.грн.).

Пріоритети нашої роботи лишаються незмінними, а об’єднання усіх функцій, пов’язаних з адмініструванням податкових та митних платежів веде до спрощення всіх процедур, пов’язаних з веденням бізнесу платниками податків.
На даний час Київська митниця Міндоходов займає друге місце серед загальної кількості митниць України за сумою перерахованих податків і зборів до Держбюджету.

Саме співробітниками одного з підрозділів митного оформлення Київської митниці Міндоходов була оформлена перша в історії митних органів незалежної України електронна вантажна митна декларація.

Київська митниця Міндоходов є імпорто-орієнтованої, основні товари в структурі імпорту - автомобілі, нафтопродукти, мобільні телефони, алкогольні напої, засоби захисту рослин та посівний матеріал. Структура процентного співвідношення оформлених митних декларацій така: імпорт - 75%, експорт - 20%, транзит - 5%.

Митницею додається максимум зусиль у напрямку виконання індикативних показників по збору платежів, встановлених Міністерством. З початку 2013 року загальна сума перерахованих податків склала 7,2 млрд. грн. Таким чином щодня в травні, митниця перераховувала до бюджету 80,2 млн. грн.
В результаті контрольно-перевірочної роботи Київською обласною митницею у І кварталі 2013 році нараховані податкови зобов'язання у розмірі 2,1 млн. грн. за підсумками проведених 17 перевірок суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності. Протягом І кварталу до Державного бюджету перераховано 659 тис. грн.

Не менш важливими є показники в напрямку правоохоронної діяльності, коли буде зроблена ставка на сучасні ІТ-рішення та дистанційний контроль, без втручання в поточну діяльність бізнесу і без зайвих перевірок. Використання підприємцями та громадянами незаконних схем обходу державного контролю має стати складніше і дорожче, ніж робота в легальній площині.

За чотири місяці поточного року до Державного бюджету за результатами правоохоронної діяльності митниці надійшло близько 11 млн. грн., Виявлено 234 правопорушення на суму близько 12 млн. грн., Вилучено 270 г героїну, 1 кг психотропних речовин, направлено до правоохоронних органів 23 повідомлення про протизаконних діяннях, які містять ознаки кримінальних правопорушень, ліквідовано 2 канали незаконного переміщення та поширення на території України наркотичних речовин з Узбекистану та психотропних речовин - у поштових відправленнях з Китаю. Судовими органами з початку 2013 року в користь митниці винесено 131 рішення на суму 19,4 млн. грн.

Дає перші показники операція «ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН - 2013». За її результатами митниками і податківцями Київщини виявлено та зафіксовано 6 фактів порушень митного законодавства України при незаконному переміщенні транспортних засобів. Також зафіксовано 2 факти внесення неправдивих відомостей до митних декларації з метою часткового відходу від оподаткування.
ГУ Міндоходів у Київській області 
 Інші новини по темі:
Інтернет-конференція в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Київській області Олега Нізенка

Інтернет-конференція в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Київській області Олега Нізенка

Повідомлення!
Ірпінська ОДПІ: Засідання «круглого столу» на тему адміністрування єдиного соціального внеску

Ірпінська ОДПІ: Засідання «круглого столу» на тему адміністрування єдиного соціального внеску

Публікації
Про Книгу обліку доходів і витрат в електронній формі

Про Книгу обліку доходів і витрат в електронній формі

Публікації
Податкова: Затверджено  нові форми реєстраційних документів

Податкова: Затверджено нові форми реєстраційних документів

Публікації
Термін дії електронного ключа від Міндоходів для фізичних осіб збільшиться до 3 років

Термін дії електронного ключа від Міндоходів для фізичних осіб збільшиться до 3 років

Публікації
Повноваження органів місцевого самоврядування щодо податків та зборів

Повноваження органів місцевого самоврядування щодо податків та зборів

Публікації
Ірпінська ОДПІ інформує

Ірпінська ОДПІ інформує

Публікації
Збір та облік

Збір та облік

УПФУ в місті Буча інформує
ГУ Міндоходів інформує

ГУ Міндоходів інформує

Публікації
До уваги підприємців на  загальній системі оподаткування!

До уваги підприємців на загальній системі оподаткування!

Публікації
Податкова буде оприлюднювати інформацію про боржників із зазначенням прізвища

Податкова буде оприлюднювати інформацію про боржників із зазначенням прізвища

Публікації
Прес-реліз

Прес-реліз

Публікації
Фізичні особи-підприємці можуть чекати на спрощення подання звітності

Фізичні особи-підприємці можуть чекати на спрощення подання звітності

Публікації
Міндоходів роз’яснило 48 актуальних податкових питань

Міндоходів роз’яснило 48 актуальних податкових питань

Публікації
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.