Свято, яке завжди з нами

2 лютого Бучанська ЗОШ І – ІІІ ступенів №3 гостинно відчинила двері для своїх випускників. Традиційно, кожного року в першу суботу лютого проходить зустріч випускників школи, яка стає справжнім святом, адже можна пригадати незабутні хвилини дитинства, побачити однокласників та вчителів, повернутися на якийсь час у минуле.

На святі панувала дружня атмосфера. В актовому залі відбувся концерт, на якому звучали привітання, лунали пісні, старшокласники демонстрували сучасні танці. Вчителі та випускники поділилися своїми спогадами, розповіли про зміни, що сталися за ці роки в їхньому житті.
У цьому році ювілярами були випускники Наталії Капітан, які п’ятнадцять років тому закінчили школу, та Ірини Ваховської, випускники якої відзначили десятирічний ювілей.

Також на зустріч завітали й випускники інших педагогів школи.
Спогади про шкільне життя були приємні та хвилюючі. У свідомості випускників з школою пов’язана їх юність, джерело знань, перше кохання, дорога з дитинства у доросле життя.
Слова вдячності пролунали на адресу всім учителям, а «другими мамами», за висловами випускників, стали для них класні керівники Алла Галкіна, Ірина Ваховська та Тетяна Чистякова.

Юрій Ніколаєнко, випускник 1980 року, розповів про обрану ним професію. Після закінчення школи він вступив в КНУ ім. Т.Шевченка на факультет кібернетики, так як улюбленими предметами у нього були фізика, алгебра, англійська мова. Він зізнався, що учні класу не завжди з розумінням ставилися до своїх учителів, але зараз, коли минуло стільки років, це викликає тільки посмішку. Він щиро вдячний усім, хто дав йому путівку в життя.
Вчителі також пригадали свої роки навчання. Так, Наталя Капітан, вчитель хімії, розповіла про те, як вона ходила в похід до пустелі Каракуми, з дитинства мріяла стати вчителем, а Алла Галкіна, вчитель історії, згадала своїх вчителів і висловила їм слова вдячності – вчителю історії Ніні Тюріній, вчителю фізики – Людмилі Юхимівній, вчителю англійської мови - Валентині Степанівні.

Учням школи випускники побажали обрати таку професію, яка б приносила моральне та матеріальне задоволення. Учителі та учні сподіваються, що зустрічі випускників будуть проводитися надалі. Вони необхідні, тому що потрібно хоча б один раз у рік мати можливість повернутися назад у дитинство, подякувати своїм учителям за безмежне терпіння та віру в кожного учня.
Довгих і щасливих літ Вам, наші рідні вчителі!



опубліковано в газеті "Бучанські новини" №7 від 15 лютого 2013 року
Ганна Діденко, учениця 11- Б класу 
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.