Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Дід Мороз зачинив Резиденцію в Бучі і запросив на Гранд-ялинку

Дід Мороз зачинив Резиденцію в Бучі і запросив на Гранд-ялинку

Більше місяця в бучанських лісах, на території навчального центру «Укрпошти», діяла Резиденція Діда Мороза. Тисячі діток отримали можливість написати листа доброму бороданю, а багато хто – особисто завітав до нього в гості.
Але настав час підбивати підсумки проекту, який стартував у Бучі, а Діду Морозу їхати у Лапландію.

1 лютого Київський театр ляльок приймав 200 діток з усієї України, які написали найзворушливіші листи. Малеча поринула у чарівну атмосферу казки і свята. Адже на них чекала Гранд-ялинка з шоу-виставою, подарунками і веселощами. Крім того, всі бажаючі могли сфотографуватися з Дідом Морозом і його помічниками на добру пам'ять.


Тим часом, в конференц-залі проходив прес-брифінг. У ролі спікерів – Міністр інфраструктури України Володимир Козак та генеральний директор «Укрпошти» Оксана Плотнікова.
Присутні говорили про результати проекту, вагомість соціальних ініціатив та їх підтримку державою.
«Я із задоволенням підтримав цей проект і вдячний усім його зачинателям, які вклали у добру справу своє серце. Коли почали надходити листи на адресу Діда Мороза і їх стало дуже багато, то саме працівники «Укрпошти» спонукали до того, щоб наші діти повірили в добро.

Зізнаюся вам, що без сліз ці листи неможливо читати. Навіть чоловіку. Адже в них – щирість, чистота, дитяча непохитна віра в краще.
Коли переглядаєш ці послання, то ніби сам очищуєшся. І це додає сили працювати на кращий результат», відверто розповів міністр.
Гендиректор «Укрпошти» Оксана Плотнікова повідомила про результати новорічної ініціативи. За весь період зв'язківці отримали 21 450 листів, але вони ще надходять і Дід Мороз разом із помічниками дає на них відповіді. Також є повторні листи – з подяками від діток і батьків. На жаль, отримали 4500 послань без зворотньої адреси, тому до цих адресатів добрий чарівник не зміг звернутися.



«Я вдячна всім нашим партнерам – як керівникам копаній, так і працівникам, які просто брали листи і вручну писали на них відповіді, допомагали особисто. У нас в Україні дійсно живуть добрі і щирі люди. Я впевнена, що тільки любов, тільки дружба, позитивні думки можуть перемогти будь-яку проблему – як економічну, так і соціальну.
На 16500 листів діти отримали відповіді, солодкі подарунки, листівки.
Один із українських банків виділив 200 тис грн на придбання інвалідних крісел, милиць, ліків та медичного обстеження для 12 діток.
Крім того, 200 дітей сьогодні запрошені на Гранд-ялинку і 137 з них – із регіонів країни.

1000 діток отримали цільові подарунки: взуття, телефони, комп'ютери, велосипеди, санчата, папуг, телескопи, фотоапарати.
А 5 діток поїдуть у дивовижну подорож – на батьківщину Діда Мороза в Лапландію», - повідомила посадовець.
Вона зазначила, що відбір кращих листів проходив дуже ретельно.
«Повірте, ми провели дуже багато круглих столів і визначали «переможців» шляхом голосування. Звичайно, всі листи дуже щирі. Але ми їх розділили на декілька груп», - сказала Оксана Плотнікова.


«Душевні» листи - це ті, в яких дітки висловлювали свою любов до нашої країни, говорили про її красу і бажали процвітання. Наприклад, таким є лист 13-річної Ірини:
«Я до цих пір вірю в чудо. Я живу в місті-герой Києві. Вперше пишу листа Діду Морозу, тому дуже хвилююся. Насамперед, я дуже хочу, щоб в нашій країні панували добро та мир. І щоб кожна людина була щасливою, що живе в такій прекрасній країні, як Україна».
(дівчинка отримала комп'ютер).
Відзначали і тих діток, які надсилали «подарунки» Діду Морозу і нічого не просили натомість.


Так, Микита Диннік прислав Діду Морозу надзвичайно гарного віршика, а Данило Свербій передав Діду Морозу і його помічникам смачне варення до чаю.
Натомість їх також обдарували.
Велика увага приділялася листам від соціально незахищених категорій діток. Їм допомагали фінансово, придбали ті речі, які вони не могли собі дозволити.

Лист від Дарини Боярової, 17 років:
«Я вихованка дитячого будинку «Радість» Херсонської області. Тут я живу майже чотири роки. Я повна сирота – в мене немає ні мами, ні тата, ні бабусі, ні дідуся. Лише тільки молодший братик, з яким ми як єдине ціле – дуже любимо один одного, бо маємо честь продовжити наш рід.
Зараз я навчаюся в 11 класі, моя заповітна мрія – стати професійним фотографом. Я просто обожнюю фотографувати людей у різних позиціях. Мені б дуже хотілося мати власний фотоапарат. Тоді я зможу практикувати і вступлю до університету хоч з якимсь умінням.
Наш дитячий будинок – один із кращих в Україні. Але забезпечити обдарованих дітей – немає можливості. Я кожен день прошу Господа, щоб люди мали хоч якусь часточку любові і добра до тих дітей, які позбавлені батьківського піклування.
Знаючи про те, що десь є дитячий будинок, жодна людина не пройде осторонь, щоб подарувати таким дітям трішечки тепла.
Саме завдяки підтримці держави наш будинок тримається «на плаву» - ми маємо гарне харчування, одяг, ліки. Але розвивати свій талант – не можемо».

Даша отримала сертифікат на придбання фотоапарату і можливість публікувати свої фотографії у газеті «Поштовий вісник».
Також в першу чергу звертали увагу на ті послання, в яких малеча просить щось зробити для когось – для батьків, друзів.

Наприклад, маленький Максимко попросив, щоб його 13-річний друг з пороком серця мав можливість пройти безкоштовне медичне обстеження у спеціалізованій клініці.
А Сашко (хворіє на цукровий діабет) звернувся до Діда Мороза з проханням, аби рідні ніколи не хвилювалися за його здоров'я. До речі, мама навіть не здогадувалася про такі дії сина.
За свою доброту, щире серце хлопчиків нагородили поїздкою у Лапландію.


Про це свято пішла гарна слава, тому посадовці переконані, що в наступному році до них приєднається ще більше спонсорів, меценатів, аби разом радувати діток України.
Тож, через рік Дід Мороз знову завітає до країни. А поки що в дітвори є нагода продумати свої бажання і добре поводитися, щоб вони неодмінно здійснилися.
Людмила Гладська, спеціально для www.bucha.com.ua 
Новий рік
 Інші новини по темі:
Напиши листа зі своїм бажанням Діду Морозу!

Напиши листа зі своїм бажанням Діду Морозу!

Буча та регіон
Дід Мороз оселився в Бучі

Дід Мороз оселився в Бучі

Бучанські новини
Казковий дарунок: У Бучі офіційно відчинила свої двері Резиденція Діда Мороза

Казковий дарунок: У Бучі офіційно відчинила свої двері Резиденція Діда Мороза

Буча та регіон
Міська ялинка засяяла вогнями

Міська ялинка засяяла вогнями

Буча та регіон
"Укрпошта" відновить роботу у Бучі, Ірпені, Бородянці та Гостомелі

"Укрпошта" відновить роботу у Бучі, Ірпені, Бородянці та Гостомелі

Буча та регіон
Місце, де можна зустрітися з Дідом Морозом

Місце, де можна зустрітися з Дідом Морозом

Бучанські новини
Дива від Миколая

Дива від Миколая

Буча та регіон
Найцікавіші святкові події столиці

Найцікавіші святкові події столиці

Суспільство
Подарунки від Миколая

Подарунки від Миколая

Буча та регіон
Хендмейд фест!

Хендмейд фест!

Буча та регіон
В школі розпочався тиждень новорічних свят

В школі розпочався тиждень новорічних свят

Суспільство
«Кампа» вітає своїх вихованців з Новим роком!

«Кампа» вітає своїх вихованців з Новим роком!

Буча та регіон
Поштарі святкують ювілей

Поштарі святкують ювілей

Бучанські новини
Прийматимемо учнів за принципом мікрорайонності

Прийматимемо учнів за принципом мікрорайонності

Бучанські новини
Творча майстерня у «Хатині Діда Мороза»

Творча майстерня у «Хатині Діда Мороза»

відділ освіти
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.