Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Дітей навчали поведінці на дорозі

Дітей навчали поведінці на дорозі

Щодня дорожньо-транспортні пригоди в Україні забирають життя у десятків людей. Це дорослі й діти, у яких все ще могло бути попереду: навчання, робота, родина, громадська діяльність… Як показує практика, головною причиною аварій стають елементарні порушення правил дорожнього руху, нехтування безпекою. Тож, ніколи не буде зайвим ще раз нагадати суспільству про прості «закони» як для пішоходів, та і для власників автомобілів.

Нещодавно в бучанській школі №4 пройшов відкритий урок стосовно безпеки дорожнього руху. В ігровій формі дітям пояснювали як потрібно поводитися на вулично-шляховій мережі і що потрібно знати, аби залишатися здоровими і щасливими.


Завдяки спеціальному інвентарю, який імітував дорогу, школярі дізнавалися, що таке регульоване, нерегульоване перехрестя та перехрестя, де взагалі немає ніяких дорожніх знаків, вчилися правильно переходити дорогу.

Ініціатором даного заходу виступило керівництво «Центру безпеки життєдіяльності», що працює при комунальному закладі Київської облради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». До акції приєдналися працівники відділення ДАІ по обслуговуванню Ірпінського регіону та міста Бучі.
За словами керівника Центру безпеки життєдіяльності Олени Сапсай, питання щодо практичних занять з правил дорожнього руху постало тому, що в цьому році значно підвищилася аварійність саме дітей на пішоходних переходах. Адже простежується невтішна тенденція: діти знають правила дорожнього руху, але їх мало хто виконує.
Тож, посадовці наголошують на самодисципліні та свідомості маленьких громадян.

Олена Сапсай«Оскільки зараз проходить тиждень безпеки на дорозі, то ми їздимо по школам і розповідаємо учням про відповідні правила. Такі заняття проводимо вже давно, але переважно у Бородянському районі. Тепер перейшли на обласний рівень і стартували з Бучі. Далі будуть Макарів, Васильків, Іванків і т.д.», - зазначила Олена Сапсай.

До речі, даний центр працює за такими напрямками, як «юний пожежник», «юний рятувальник», «юний пішохід», електробезпека, медицина. Тому не виключено, що в майбутньому наші дітки зможуть ознайомитися і з цими лекціями.

Як неодноразово наголошував у своїх зверненнях начальник ДАІ по обслуговуванню Ірпінського регіону та міста Бучі Олександр Куделя, треба зробити все можливе, щоб дитина усвідомила: правила дорожнього руху є правилами життя і їх треба дотримуватися. А для цього необхідно переходити дорогу у встановлених місцях (через пішохідні переходи, «зебри») уважно дивитися по сторонам і користувалися світлофором. Вулична шляхова мережа несе з собою велику небезпеку. Тож, кожен крок по ній повинен бути виваженим і відбуватися лише згідно правил дорожнього руху.

8.5 -5.5

Людмила Гладська 
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.