Ірпінська ОДПІ нагадує

Житло здаємо - доходи маємо!

Територія Ірпінського регіону багата на навчальні заклади, де навчаються діти зі всієї України.

Забезпечити гуртожитками своїх студентів може тільки частина навчальних закладів. Тому значна більшість громадян Приірпіння надають житло в оренду і отримують доходи. Проте не всі з вказаної категорії громадян знають, що у відповідності до діючого законодавства існує порядок справляння податків з отриманих доходів від здавання в найм власного житла.

У відповідності до статті 170.1.5. Податкового кодексу України, якщо орендар є фізичною особою, то орендодавець - фізична особа (не підприємець) є платником податку на доходи фізичних осіб і повинен: укласти договір оренди з орендарем та завірити його нотаріально; самостійно нарахувати та сплатити податок від такого виду діяльності, подати до податкового органу за місцем проживання декларацію про доходи до 1 травня наступного року.

Об'єктом оподаткування при цьому є розмір орендної плати, зазначеної у договорі оренди. Сплачений податок від надання житлових приміщень у найм надходить до місцевого бюджету.

Тому, просимо всіх громадян, які отримують доходи від здачі в оренду житлових приміщень, проявити громадянську свідомість , отримуючи доходи сплачувати податок на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів та по закінченню року з'явитися до Ірпінської ОДПІ у термін до 1 травня і згідно діючого законодавства подати річну декларацію про отримані доходи.
Сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Ірпінської ОДПІ 
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.