Буча новини міста, Буча сайт » транспорт » Можливо нового ж/д розкладу на сайті більше не буде!?

Можливо нового ж/д розкладу на сайті більше не буде!?

Увага!
Останнім часом почастішали випадки плагіату (копіювання) розкладів приміських поїздів, що публікує на своїх сторінках Бучанський Інтернет портал. Незважаючи на попередження (про заборону комерційного використання), що розміщені як на сторінках порталу, так і на обох сторінках кожної з версій розкладу електричок, деякі умільці все ж умудряються копіювати саму таблицю розкладу, виправляти її в графічних редакторах та розміщувати і використовувати на свій лад.

Розклад розповсюджується Бучанським Інтернет порталом на цілком безкоштовних умовах, адміністрація порталу не має жодного фінансового зиску від публікування даних розкладів. Навпаки їх розміщення на порталі покликане спростити життя мешканцям та гостям міста Буча, що користуються залізницею.

На самі дані, що знаходяться в таблиці розкладу жодне авторське право не розповсюджується, адже це загальнодоступна інформація (час відправлення поїздів), її можна дізнатись як на сайтах залізниці так на і вокзалах і станціях. Наш сайт при співпраці з спеціалізованим підрозділом залізниці, по можливості, отримує найбільш правильну інформацію, отримані дані обробляються з робочих чернеток і переносяться в таблицю розкладу, яку користувачі вже звикли бачити, і яка є найбільш зручною для користування.

Розклад розповсюджується порталом на безкоштовних засадах. Найважливішою умовою – є наявність на розкладі посилань та реквізитів порталу (як офіційного розробника даної таблиці розкладу). Також адміністрація бучанського сайту виступає категорично проти продажу чи будь-якого іншого КОМЕРЦІЙНОГО використання розкладу.


Але як виявляється для підприємливих фірмачів, умови сайту є пустим місцем. Вони ж фірмачі, вони ж мають «кришу» та «роблять гроші», що їм умови якогось незалежного сайту сусіднього міста?!

Випадки копіювання розкладу та перенесення таблиці на рекламні буклети спостерігалися вже досить давно, але на деякий час припинилися завдяки зусиллям адміністрації сайту. Але нещодавно на ст.метро «Святошин» були помічені молоді люди, що розповсюджували реклами ірпінської агенції нерухомості «САН» на яких було нанесено таблицю розкладу електричок, що повністю скопійована з Бучанського сайту, але логотипи та реквізити сайту замальовані. Здавалося б - це безкоштовне розповсюдження розкладу, адже за ці реклами жодних коштів не брали. Але ж реклама завжди була і є основною складовою успішної торгівлі і навіть якщо з сотні чи тисячі людей хтось зацікавиться рекламкою і придбає товар – то фірма рекламодавець отримає прибутки!




Сайт «Про Ірпінь», що позиціонує себе як сайт уже неіснуючого «ірпінського регіону», який теж «позичив» розклади електричок з Бучанського порталу, розмістив там свої реквізити і посилання, та навіть почав продавати як свою розробку в електричках та на зупинках Ірпеня, Бучі й Ворзеля.


Вище наведено тільки два приклада плагіату, але їх більше - продають в центрах ксерокопій, роздають і інші "фірми" зі свїми кольоровими логотипами в усіх напрямках Південо-Західної залізниці.

В цій ситуації, ми опиняємся перед вибором, коли треба прийняти рішення: або продовжити створювати і публікувати нові розклади, які будуть плагіатити підприємливі фірмачі і заробляти на цьому, або зовсім відмовитися від даного проекту, бо на те щоб отримати, обробити та надрукувати таблицю розкладу з робочих чернеток – йде чимало часу і праці.

Дуже неприємно, коли твої напрацювання викрадає хтось інший, хто і палець об палець не вдарив для цієї розробки, а видає працю за свою, отримуючи при цьому фінансовий зиск!!!

Цікавий факт: практично в усіх випадках плагіату проглядається чіткий ірпінський слід. На розкладах з’явилося навіть таке залізничне сполучення як Київ-Ірпінь-Коростень та Київ-Ірпінь-Ворзель. Адже і Ірпінь і Ворзель – це на нашому напрямку «головні станції», на яких «здійснюється» оборот електропоїздів.


Адміністрація порталу надіється на розуміння з боку користувачів стосовно даної ситуації.
12 -8

 Інші новини по темі:
Лист на сайт: Їдемо по-новому!

Лист на сайт: Їдемо по-новому!

Буча та регіон
Укрзалізниця запрошує долучитись до формування нового розкладу руху

Укрзалізниця запрошує долучитись до формування нового розкладу руху

Буча та регіон
Лист на сайт: Про Ж/Д

Лист на сайт: Про Ж/Д

Буча та регіон
Розклад руху маршрутного таксі №381-К

Розклад руху маршрутного таксі №381-К

транспорт
Відновлено курсування двох пар електропоїздів  -Київ — Коростень

Відновлено курсування двох пар електропоїздів -Київ — Коростень

транспорт
Розклад руху електропоїздів: Київ Буча Ірпінь Тетерів (оновлено 25.04.2024)

Розклад руху електропоїздів: Київ Буча Ірпінь Тетерів (оновлено 25.04.2024)

транспорт
Новий графік руху електропоїздів 2016-2017: бучанці без «Бучанки»

Новий графік руху електропоїздів 2016-2017: бучанці без «Бучанки»

Буча та регіон
Залізнички просять купувати квитки - адже електропоїзди відремонтовані, але їх ламають

Залізнички просять купувати квитки - адже електропоїзди відремонтовані, але їх ламають

Бучанські новини
Небезпечний проїзд в електропоїздах. Напрямок Київ Буча, Ірпінь

Небезпечний проїзд в електропоїздах. Напрямок Київ Буча, Ірпінь

Буча та регіон
Залізниця може перекрити доступ до курортів на Азовському морі

Залізниця може перекрити доступ до курортів на Азовському морі

Буча та регіон
Епопея про бучанський транспорт..

Епопея про бучанський транспорт..

Буча та регіон
Буча Інфо-бот (telegram)

Буча Інфо-бот (telegram)

Буча та регіон
Школярам скоротили канікули

Школярам скоротили канікули

Буча та регіон
Бучанці без «Бучанок»

Бучанці без «Бучанок»

транспорт
Коментарів: 7
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
ProGreSSivE
  • ProGreSSivE (0)
  • Гостi
  • 11 листопада 2011 13:19
Скажу сразу я отношение к этому не имею. Просто интересно, откуда вы знаете что это именно ваше расписание переделано? Вы только одни на Украине составляете расписание? Вообще бред полнейший. Какая вам разница, что кто-то делает рекламу на расписании? Причем здесь Ирпень? Почему нет расписания Новатора? Или просто кто занимается продажами расписания вас попросили не выкладывать, чтоб люди покупали или вы сами будете продавать? И решили таким образом кинуть пыль в глаза!!!

0
Сергей
  • Сергей (0)
  • Гостi
  • 11 листопада 2011 16:32
Видел продажу и распространение таких расписаний в электричках. Оно действительно ОЧЕНЬ уж напоминает расписание с Бучанского сайта, причем появляется как правило через пару недель после появления расписания на сайте!

Ирпень - помойка деревень...и новатор тоже из той степи, только и знают как передирать чужое..

А вообще таких умельцев нужно привлекать к ответственности о нарушении авторских прав разработчика и коммерческое использование материалов свободного доступа!

0
Костянтин
От читаю і дивуюся стосовно коментаря ProGreSSivE. Сам же написав, що особисто він до цього відношення немає, але лізе обговорювати це питання! Дірпінський розклад дуже не чіткий і видно, що скопійований всі шрифти і рядки співпадають, та навіть поправки співпадають.

Бучанський сайт складає розклад легально і законно, а от ТИРИТЬ розклад прилавчився в нашому напрямку (Київ-Коростень) саме спеціалісти з недальлекого хутора, загалом як завжди і не тільки розклад...Всерівно хто робить рекламу і на чому! Але робить треба законно і бажано на своєму, те що зробили самі, а не вкрасти чужу роботу, трохи переробить вставить туди кроликів і все, тіпа нове і своє. А Дирпінь тут до того, що це саме їхня робота і коли спитали людей, що роздавали розклад хто їх наняв вони відповіли в один голос - ірпінська контора.
А як Ви виразились "решили таким образом кинуть пыль в глаза!!!" то можу сказати лиш те, що маленька піщінка (відстоювання своїх інтересів) не зіпсує "гарної" репутації ірпінського хутора))

0
Перебес
При все уважении и действительно хорошей работе, поскольку пользуюсь вашими расписаниями, но удивляет наивность ребят.
Авторское право не нарушено, поскольку текст не является авторским.
Плагиат на лицо. Но за плагиат не накажите.
Остается вам только обижаться, собирать такие факты и публиковать.
А расписания очень полезные, спасибо.

0
Орех
  • Орех (0)
  • Гостi
  • 16 листопада 2011 15:30
Мне кажется, что тот, кто читает сайт - сумеет и на яндексе-расписаниях найти расписание по Буче, тем более они довольно оперативно вносят изменения. В крайнем случае установите какой-то их информер по Буче.
Размещать расписание в виде pdf считаю напрасным трудом и помощь плагиаторам. Лучше уж тогда сами печатайте и продавайте практически даром или там прилагайте к газетам каким-то.

0
tranz
  • tranz (0)
  • Гостi
  • 16 листопада 2011 20:28
Орех,
Ми не користуємось Яндекс-розкладами, через регулярні збої на яндексі, також в них зміни не дуже оперативні і чимало помилок. Ми публікуємо розклад безпосередньо взятий з підрозділу залізниці.
Яндекс то години "плутає" бо сервіс працює за московським чаосм, то зупинки неправильно виводить, а часто поправки що вносять на деякий час носять сумнівний характер, тому від кнопки на яндекс-розклад вирішили відмовитись(хоча вона була досить тривалий час), краще нехай люди користуються основним розкладом, а поправки(запізнення) уточнюють безпосередньо на станціях.

Продавати не будемо однозначно! Розклад імовірно і надалі існуватиме на сайті, але з нього зникнуть деякі "важливі" зупинки, через наявність яких розклад регулярно плогіатять...

0
Opex
  • Opex (0)
  • Гостi
  • 16 листопада 2011 22:19
Воля ваша :) Помилки з часом у них, доречі були лише через непорозуміннч під час переходу, зараз нормально наче.

0