Буча новини міста, Буча сайт » Молодіжне слово » Музичний проект «2013»: «Хочемо бути почутими!»

Музичний проект «2013»: «Хочемо бути почутими!»

Останнім часом культурне життя нашого міста стало досить динамічним. Багато в чому завдяки талановитим людям, які тут живуть і прославляють край. Проте, в музичному плані досі залишаються ніким не заповнені ніші. У Бучі дуже мало прогресивних гуртів, які були б цікавими для молоді. Немає ані різномаїття музичних стилів, ані широкого репертуару.
Та є молоді команди, які прагнуть об’єднатися задля творчої самореалізації. Вони енергійні та перспективні, бо, не зважаючи на труднощі, продовжують творити, записувати нові пісні і планувати. Один з таких колективів – музичний проект «2013». Що собою представляє цей гурт і яка його мета – розповідає Михайло Невідомський, який є учасником гурту та автором віршів.

- Михайле, розкажи про себе: ким працюєш? Чим захоплюєшся окрім музики?
- Мені – 25 років, народився, виріс і живу в Бучі. Закінчив Київське училище культури і мистецтв. Тож, за спеціальністю – організатор театралізованих свят.
Дуже люблю писати вірші. Моя муза – не капризна і приходить всюди: у маршрутках, під час роботи, коли відпочиваю. Мабуть тому, що вірші «списую» з душі. За допомогою поетичних рядків я висловлюю свої думки. А їх чимало. У мене в житті було багато складних періодів: довго і тяжко хворів, втрачав близьких людей. Тому все, що було у душі – поступово знаходило відображення в творчості.

- Проект «2013» - це твій дебют, як музиканта? Взагалі, з чого все розпочиналося?
- Це не перший музичний досвід. П’ять років тому була створена група, яка називалася «Again the will» - грали «тяжку» музику. Але так склалося, що ми з хлопцями жодного разу не виступали в Бучі й не афішували себе.
Наша концертна діяльність переважно велася в столичних клубах, зокрема «Бінго». Заявили про себе і на фестивалі «Червона рута». Виступали на радіо й навіть у «домашніх умовах» записали альбом «Утилізація свідомості».
Але згодом в кожного з’явилися свої інтереси і гурт розпався.

- Гурт розпався, щоб через декілька років відтворитися вже в новому складі?
- Ні, «2013» - то зовсім інша історія. Разом із однодумцями вирішили створити проект, який був би доступним і зрозумілим для більшості меломанів. Скажу відверто, з вокалом у нас не склалося, тому вирішили працювати у стилі хіп-хоп – це і по-молодіжному, і, як мені здається, більш емоційно.
І якщо унікальним голосом ніхто зі складу проекту не може похизуватися, то наші тексти – завжди зі смислом. Кожна пісня – це історія, яка чому навчає, відображає ту чи іншу грань життя. Ми віримо в те, про що співаємо, тому наші виступи – завжди щирі.
Поки що записуємося в домашніх умовах. Та якщо наші пісні сподобаються людям, будемо думати над створенням альбому в студійних умовах.

- На яких людях «тримається» команда?
- Пісні ми виконуємо разом з товаришем - Володимиром Літковським. Не так давно до нас приєдналася ще одна бучанка – Юлія Шатило. Дівчина займається вокалом і не раз виступала на загальноміських святах.
Попри це, остаточно склад «2013» ще не сформований. Ми – у пошуку. Трошки гальмує те, що ніхто не має спеціальної музичної освіти. Та це не є для нас перешкодою на шляху до реалізації задумів. Плануємо виступати як «живим» складом, так і під мінусовку. Будуть і акустичні концерти.

- Михайле, кожен гурт, який виходить на сцену, має певну мету: гроші, славу, успіх, визнання. А чого прагне ваш колектив?
- Вважаю, що кожна людина має право бути почутою. Адже завжди є право вибору – дивитися, чи перемкнути телеканал, слухати пісню чи видалити її. Що не подобається одним – буде до душі іншим.
А якщо говорити глобально, то навіть на прикладі нашої естради мало знайдеш красивих голосів. Переважна більшість артистів – це добре розкручені проекти, це – шоу. І вони також потрібні.
Наша команда ні на що особливо не розраховує – ми просто хочемо бути почутими!

- Уже десь виступали?
- Так, був один концерт у клубі «Прайм», де ми грали на живо. Але, як каже народна мудрість, «первый блин всегда комом»: десь щось трошки не вийшло. Та все одно – це гарний досвід і, сподіваюся, початок до подальшого сходження. Ми стараємося, тому все у нас вийде.

- Вас часто критикують? Як сприймаєте негативне ставлення до себе? Звісно, якщо таке стається...
- Критика є – і конструктивна, і не дуже. Але вона нас не зупиняє, а навпаки – додає якогось запалу, бажання вдосконалюватися. Набагато гірше, якщо б на наші виступи не було жодної реакції. А так хоч знаємо, у якому напрямку рухатися.
Наші пісні й музика комусь подобаються, а комусь – ні. Але все це нормально, так має бути.

- Серйозно «розкручуватися» без грошей – дуже складно. Вам хтось допомагає?
- У фінансовому плані все організовуємо самі, хоча рівень прибутків такий, як і у мільйонів українців. Серед нас немає людей з великими статками чи зв’язками. Тому поки що записуємося на дешевий мікрофон і за допомогою стандартної програми. Адже прекрасно розуміємо, що зірки з неба самі не впадуть. Сподіваємося, що колись буде більше можливостей «перевести» нашу творчу діяльність на більш якісний рівень.

- Про що ваші пісні?
- Про життя. Наприклад, у пісні про Бучу (можна ще назвати – спогади з дитинства) показано все добре, все рідне, що пов’язане з нашим містом.
Але якщо чесно, є бажання написати ще одну пісню про Бучу і показати місто зовсім з іншого боку – виявити існуючі соціальні проблеми. Мова йде про наркоманію, духовне зубожіння, небажання жити краще. Вже працюю над текстом.
Є пісня «Сказка о вечной любви» - рекомендую бучанцям її послухати, адже там піднімаються вічні істини: вірність, порозуміння, високі почуття.
Найголовніше, на що я хочу звернути увагу у своїх текстах, - це питання моральності, гармонії людини з навколишнім світом.

- І на завершення нашої розмови, традиційне для творчих людей запитання: які ваші плани на майбутнє?
- Надалі хочеться записувати більш жорсткіші треки, щось гостросоціальне. І не важливо – слова пісні долетять до двох людей, чи двох мільйонів. Навіть якщо хтось один замислиться над почутими словами і це змусить його змінити спосіб життя, то всі наші старання не будуть даремними.


До уваги читачів: Дебютовый альбом гурту 2013 під назвою "Пыль"
Одиночество:
Пыль:
Сказка о вечной любви:
Холодный день:


E-mail Михайла: [email protected]
64.5 -42.5

Людмила Гладська, спеціально для www.bucha.com.ua 
Михайло Невідомський
 Інші новини по темі:
І навчання, і робота

І навчання, і робота

Бучанські новини
Група «ЕКЛІПС» на телеканалі М1

Група «ЕКЛІПС» на телеканалі М1

Молодіжне слово
REPOST. Поєднати непоєднуване

REPOST. Поєднати непоєднуване

Бучанські новини
Ірпінь туристичний

Ірпінь туристичний

Буча та регіон
Міха Невідомський: «Буде краще»

Міха Невідомський: «Буде краще»

Бучанські новини
Гостомель запрошує відсвяткувати День молоді (26 червня)

Гостомель запрошує відсвяткувати День молоді (26 червня)

Буча та регіон
Про вподобання бучанських школярів

Про вподобання бучанських школярів

Буча та регіон
Олександр Вітер: "Найбільша перемога в житті — це перемога себе"

Олександр Вітер: "Найбільша перемога в житті — це перемога себе"

Молодіжне слово
Знайомтеся – хор «Пролісок»!

Знайомтеся – хор «Пролісок»!

Бучанські новини
«Ми йдемо назустріч молоді»

«Ми йдемо назустріч молоді»

Бучанські новини
Яку ж музику слухають на дозвіллі підлітки?

Яку ж музику слухають на дозвіллі підлітки?

Бучанські новини
Бучанка Тетяна Торжевська: «Я мрію відкрити у США музичний дитячий театр"

Бучанка Тетяна Торжевська: «Я мрію відкрити у США музичний дитячий театр"

Ірпінський вісник
У Бучі, на пішохідному узвозі, біля книжкового, лунала «коза-дуда»

У Бучі, на пішохідному узвозі, біля книжкового, лунала «коза-дуда»

Бучанські новини
Видатні постаті: Микола Мурашко

Видатні постаті: Микола Мурашко

Бучанський музей
Для дружби немає кордонів!

Для дружби немає кордонів!

Молодіжне слово
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.